Ciorba de pui cu taitei de casa

de Miha in Ciorbe, 8 Iun 2009 | 10825 vizualizari

 

Nu-i asa ca v-am facut pofta de o ciorba de pui?

 

INGREDIENTE

  • Pentru taitei:
  • 4 galbenusuri
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • Pentru ciorba de pui:
  • 500 g carne de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 500 ml bors acru
  • verdeata (patrunjel,marar,telina,leustean)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu taitei de casa:

Galbenusurile le amestecam cu sare si faina,pana obtinem un aluat omogen,ce poate fi intins pe masa de lucru. Intindem o foaie cat mai subtire,presaram cu faina din abundenta si rulam.Cu un cutit bine ascutit taiem fasii,pentru a forma taiteii. In mod normal se intind intr-un loc ferit de umezeala si se lasa la uscat.Eu i-am pus intr-o tava si i-am bagat pentru cateva minute la cuptor,la foc foarte mic.

Carnea o punem la fiert si spumuim de cate ori este nevoie. Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Fierberea trebuie sa fie inceata. Cand carnea din ciorba de pui este pe jumatate fiarta se adauga ceapa,morcovul,ardeiul gras,toate tocate marunt.

Cand zarzavatul si carnea au fiert se adauga in ciorba de pui  borsul fiert in prealabil,verdeata tocata si taiteii de casa in ciorba de pui.Se mai da inca un clocot.

Ciorba de pui se serveste cu smantana.

TIPS-URI

1

ciorba de pui poate fi dreasa cu ou batut adaugat in ultimele minute ale fierberii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de copanele si carne afumata