Prajitura Snickers

de meosiris in Prajituri, 25 Ian 2011 | 17945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 g nuci/alune macinate
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri gris.
  • Crema caramel:
  • 6 galbenusuri
  • 13 linguri zahar tos
  • 100 g nuci/alune prajite
  • 200  g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata neagra.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Pentru blat mixam ca la bezea albusurile cu zaharul, adaugam nucile/alunele macinate, grisul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor in aluat de jos in sus si turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Bagam in cuptorul preincalzit si lasam 20 min. la 180C. Dupa ce e gata, il scoatem si il lasam pe un gratar la racit.

Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o turnam peste blat.

Acum ne ocupam de crema caramel.

Caramelizam 8 linguri de zahar apoi adaugam 200g unt si lasam sa se topeasca tot untul. Peste acest amestec turnam cele 6 galbenusuri frecate in prealabil cu 5 linguri de zahar si cele 100g nuci/alune macinate. Amestecam bine si le lasam sa fiarba impreuna 10-15 minute la foc mic pana se mai ingroasa compozitia. Dupa ce e gata, luam crema de pe foc, o mai lasam un pic sa se raceasca si o turnam peste ciocolata alba. Lasam din nou la racit iar deasupra cremei turnam ciocolata neagra topita pe baie de aburi.

O pastram la rece. Dulce dar delicioasa:D!

TIPS-URI

1

Puteti folosi cate 100g ciocolata neagra si 100g ciocolata alba ca sa nu fie prea dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti II