Oua umplute pe sos de rosii

de meosiris in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2011 | 7176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 70g branza telemea
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri unt
  • cascaval ras
  • nucsoara
  • piper.
  • Sos:
  • 1conserva rosii in sos
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • sare, piper
  • patrunjel verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute pe sos de rosii:

Fierbem ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in doua.

Scoatem galbenusul, il amestecam cu branza si smantana, condimentam apoi le pisam bine cu ajutorul unei furculite sau chiar cu un blender.
Umplem jumatatile de ou cu aceasta pasta iar deasupra presaram cascaval ras.

Pentru prepararea sosului, calim ceapa tocata marunt in cele 2 linguri de unt, apoi adaugam rosiile maruntite impreuna cu sosul lor, usturoiul pisat si condimentele. Lasam sa dea un clocot, apoi mai lasam pe foc 10-15 minute.

Turnam sosul in forma, adaugam jumatatile de ou umplute si bagam la cuptor pana ce ouale se rumenesc frumos. Dupa ce totul este gata, scoatem din cuptor si ornam cu patrunjel verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute pe sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza sarata