Oua umplute pe sos de rosii

de meosiris in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2011 | 6611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 70g branza telemea
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri unt
  • cascaval ras
  • nucsoara
  • piper.
  • Sos:
  • 1conserva rosii in sos
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • sare, piper
  • patrunjel verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute pe sos de rosii:

Fierbem ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in doua.

Scoatem galbenusul, il amestecam cu branza si smantana, condimentam apoi le pisam bine cu ajutorul unei furculite sau chiar cu un blender.
Umplem jumatatile de ou cu aceasta pasta iar deasupra presaram cascaval ras.

Pentru prepararea sosului, calim ceapa tocata marunt in cele 2 linguri de unt, apoi adaugam rosiile maruntite impreuna cu sosul lor, usturoiul pisat si condimentele. Lasam sa dea un clocot, apoi mai lasam pe foc 10-15 minute.

Turnam sosul in forma, adaugam jumatatile de ou umplute si bagam la cuptor pana ce ouale se rumenesc frumos. Dupa ce totul este gata, scoatem din cuptor si ornam cu patrunjel verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute pe sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi frantuzesti