Bucataras Medi

5

Bucataras
senzational

Otopeni

Bucataras din 01.02.2010

RETETE544
PRIETENI266
Retete / Peste

Crapcean la gratar special pentru Bunica

In Peste la 1 Mai 2011

Pestele se curata, se spala , se lasa la scurs si apoi se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust atat pe exterior cat si in interior.Lasam pestii la rece timp in care facem focul pentru gratar.Cand jarul este gata se pun pestii in gratarul dublu , se inchide...

Crap la gratar cu sos salsa de rosii

In Peste la 17 Apr 2011

Condimentam pestele cu sare si piper.Intr-un vas amestecam vinul,zeama de lamaie,uleiul de masline, rozmarinul, cimbrul.Introducem bucatile de peste in vas si lasam la rece, la frigider circa 30 min. In acest timp preparam sosul salsa.Taiem rosiile si ardeiul gras cubulete mici. Ardeiul chili...

Macrou "imbracat" in foi de varza acra

In Peste la 25 Mar 2011

Curatam si apoi spalam bucatile de peste.Presaram cu sare si piper fiecare bucata de peste atat pe interior cat si pe exterior.Stropim cu zeama de lamaie si apoi "imbracam" fiecare bucata de peste in parte in cate 2 foi de varza murata care au fost spalate si desarate in...

Crap la gratar cu sos de iaurt

In Peste la 15 Feb 2011

Bucatile de peste se sareaza, se ung cu ulei de masline si se pun pe gratarul incins.Cand sunt gata facute pe o parte se intorc si pe cealalta parte se lasa sa se rumeneasca bine apoi se  iau cu ajutorul unei palete si se pun pe platou. Separat se face urmatorul sos:se zdrobesc...

Somn in crusta crocanta cu sos picant de usturoi ,chilli si capere

In Peste la 13 Ian 2011

Fileurile de somn se spala ,se lasa la scurs si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Dam apoi fileurile prin malai, faina  si iarasi malai si apoi prajim. Separat facem urmatorul sos:pisam  usturoiul, adaugam putina sare si frecam cu ulei pana devine cremos.Adaugam cateva...

Saramura din burta de crap romanesc

In Peste la 9 Ian 2011

Bucatile de peste se spala, se lasa la scurs  apoi e condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se pun pe gratar la fript.Ardeiul gras si rosia se coc si ele alaturi de peste. Separat intr-un vas se pune la fiert apa cu sare si putin ulei.Cand incepe sa fiarba adaugam ardeiul copt taiat...

Macrou afumat

In Peste la 4 Ian 2011

Curatam pestele (eu il las intreg, nu-i tai capul) si apoi spalam bine.Lasam la scurs dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper si stropim cu  zeama de lamaie sau otet(atat la exterior cat si la interior).Lasam circa 1 zi  la rece sa ia gustul si sa fie patruns de...

Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola

In Peste la 29 Noi 2010

Fileurile de somn se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper  boia de ardei si ierburi de Provence..Se pun pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se dau la cuptor.Tinem pana cand fileurile sunt bine facute si rumene. Separat intr-o oala cu apa in...

Crap in aluat crocant de bere

In Peste la 27 Noi 2010

Bucatile de peste se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Separat se pregateste un aluat de consistenta unei smantani mai tari astfel: se bate bine oul, se adauga berea si apoi se incorporeza malaiul si  faina putin cate...

Salata de cartofi cu peste afumat

In Peste la 25 Noi 2010

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja intr-un vas cu apa atata cat sa ii acopere.Adaugam in apa putina sare si lasam pana cand acestia sunt fierti(se incearca cu ajutorul unei furculite).Se scurge apa si se lasa sa se racoreasca catofii dupa care se curata de coaja si se taie cubulete mai...

Somn cu legume si masline la cuptor

In Peste la 21 Noi 2010

Fileurile de somn se spala, se lasa la scurs.Pentru ca erau destul de mari eu am preferat sa le tai bucati mai mici astfel incat am taiat fiecare fileu in 4 bucati mai mici.Condimentam cu sare, piper si boia fiecare bucata de peste in parte si apoi stropim cu putin ulei de masline si zeama de...

Crap sicilian

In Peste la 14 Noi 2010

Se spala bucatile de crap si se condimenteaza cu sare . Ceapa si telina taiate marunt, usturoiul zdrobit si rosiile decojite si taiate cubulete mici se pun  intr-o tigaie cu ulei incins in care am adaugat si un pahar cu apa.Lasam la foc circa 20 min. dupa care adaugam vinul si condimentam...

Rondele de crap pe pat de orez

In Peste la 29 Oct 2010

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie.Intr-o tigaie in care am pus putin ulei se caleste ceapa si ardeiul.Adaugam orezul ales, spalat si apoi scurs.Condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam vinul.Lasam pe foc pana cand acesta se evapora ,amestecand din cand in cand apoi turnam...

Sardine la cuptor

In Peste la 4 Oct 2010

Se curata , se spala si apoi se lasa la scurs sardinele. Separat preparam urmatorul sos:amestecam uleiul de masline cu zeama de lamaie, cu ardeiul iute taiat fasiute subtiri, cu ceapa taiata marunt,cu usturoiul zdrobit,caperele si apa.Condimentam totul cu sare si piper dupa gust si amestecam...

Caras cu sos de rosii si capere,la cuptor

In Peste la 22 Sep 2010

Curatam si spalam pestele.Il condimentam cu sare si piper .Il asezam  intr-o tava si asternem combinat rondele de dovlecel si fasii de ardei gras.Pregatim un sos din :ulei de masline, vin , rosii decojite si date prin razatoare,zeama de lamaie, usturoi zdrobit,cimbru si capere.Amestecam...

Cod prajit

In Peste la 28 Aug 2010

Se curata, se spala si apoi se zvanta pestele cu ajutorul unui prosop de bucatarie.Se stropeste cu zeama  de lamaie fiecare bucata in parte si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se face un amestec de faina cu malai prin care se da fiecare bucata de peste in parte.Se scutura pentru a...

Caras prajit

In Peste la 29 Iul 2010

Bucatile de caras se spala, se dau cu sare si se lasa sa stea o ora la frigider.Se zvanta cu un servet uscat si apoi se trec prin faina. Se rumenesc pe ambele parti in uleiul incins,apoi se scot pe un platou . Se poate servi alaturi de o garnitura dar eu am preferat cu mamaliguta si...

Cod la cuptor

In Peste la 18 Iul 2010

Se curata, se spala , se lasa la surs pestele apoi se stropeste cu sos de peste si zaema de lamaie din belsug.Se condimenteaza su sare si piper dupa gust , se pun rondele  de lamaie peste peste si se aseaza pe gratarul unui vas in care am pus o cana cu apa.Se da la cuptor.Se...

Somon cu spanac gratinat

In Peste la 12 Iul 2010

Medalioanele de somon se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.Se aseaza intr-un vas in care am pus 3-4 linguri de  apa si se dau la cuptor (se pot pune si pe gratar-dupa cum prefera fiecare) Separat, ceapa taiata marunt si...

Somon la cuptor

In Somon la 9 Iul 2010

Se spala, se lasa la scurs medalioanele de somon apoi se stropesc cu putin ulei de masline si zeama de lamaie.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se aseaza intr-o tava cu gratar in care am pus 1/2 cana cu apa si dam la cuptor intorcandu-le de pe o parte pe alta.Lasam  sa se...

Tartine cu pasta de peste

In Peste la 21 Iun 2010

Punem fileurile de macrou intr-un vas mai inalt.Stoarcem zeama de lamaie(dupa gust),adaugam ceapa si mararul taiate marunt si mixam cu blenderul vertical pana cand obtinem o crema.Condimentam cu sare si piper si adaugam boabele de porumb din conserva spalate sub jet de apa si apoi...

Caras in crusta la cuptor

In Crap / Caras la 17 Iun 2010

Se curata, se spala , se lasa la scurs pestele.Se cresteaza , se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Fiecare bucata de peste se da printr-un amestec de malai,faina si patrunjel uscat, se aseaza pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei de masline...

Scrumbie umpluta cu verdeturi

In Peste la 7 Iun 2010

Se curata, se cresteaza pe burta si apoi se spala bine scrumbiile. Se face un amestec din ceapa verde,usturoi verde, marar, patrunjel, toate tocate marunt care se condimenteaza cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline si zeama de lamaie.Scrumbiile se condimenteaza si ele cu sare si...

Drob cu peste ton

In Peste la 2 Iun 2010

Se scurge pestele.Se pune intr-un vas si se adauga pe rand crema de branza, ouale(2), usturoiul si mararul taiate marunt.Se adauga si zeama de lamaie si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se incorporeaza  faina(6 linguri) si se amesteca bine. Intr-o forma unsa cu putin ulei...

Salata din icre de crap cu ceapa

In Peste la 1 Iun 2010

Icrele se curata de pielita si se freaca cu putina sare.Se scurg de apa care s-a format prin sarare.Icrele se pun intr-un vas si se adauga ulei ca la maioneza.Din cand in cand se adauga zeama de lamaie si apa minerala.Apa minerala are rolul de a le albi si de a le face mai pufoase.La sfarsit se...

Rulouri pane de file de pangasius

In Peste la 31 Mai 2010

Se spala , se lasa la scurs si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper fileurile. Se face un amestec din ouale batute bine , faina ,marar taiat marunt si cateva piucaturi apa minerala de consistenta unei smantani mai subtiri. Se presara pe fiecare bucata de fileu marar taiat marunt...

Plachie de crap

In Peste la 11 Mai 2010

Se taie ceapa solzisori si se caleste la foc mic.Crapul se taie in bucati potrivite. Se aseaza ceapa calita intr-o tava iar deasupra bucatile de peste sarate si piperate.Se toarna peste peste vinul,se stropeste cu putin ulei de masline,se adauga usturoiul taiat , piperul boabe , foile de dafin...

Pestisori crocanti

In Peste la 10 Mai 2010

Se curata,se spala bine, se lasa la scurs.Se sareaza dupa gust.Fiecare pestisor se da prin faina si se prajesc apoi in ulei incins.Se intorc pe amandoua partile .Se scot pe un servet absorbant.Ies foarte,foarte crocanti. Pofta buna!

Somon la teflon

In Peste la 8 Mai 2010

Se spala bucatile de somon sub jet de apa rece si apoi se sterg cu un prosop absorbant. Se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge gratarul de teflon si se aseaza bucatile de somon. Cand sunt rumenite pe o parte se intorc pe cealalta parte si se lasa pana se rumeneste .Se scot...

Icre de crap prajite, o reteta delicioasa si autentica

In Peste la 3 Mai 2010

Icre de crap prajite, o reteta delicioasa si autentica: Se spala icrele sub jet de apa si se lasa apoi la scurs pe o hartie absorbanta. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se pot servi calde sau reci acompaniate de o salata. POFTA...

Afisate 31 - 60 din 68 retete    

Postari recente

publicat la 08.05.2017

Salata in straturi la cupa

publicat la 02.05.2017

Drob umplut

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Esti fierbinte!Tu trebuie sa fii cauza incalzirii globale.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 19

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]