Crap la gratar cu sos salsa de rosii

de Bucataras Medi in Peste, 17 Apr 2011 | 5763 vizualizari

 

Pentru ca astazi este ziua de Florii si se mananca peste m-am gandit sa va imbii cu aceasta reteta simpla dar foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de crap
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare,piper

Pentru sosul salsa

  • 2 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei chili
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la gratar cu sos salsa de rosii:

Condimentam pestele cu sare si piper.Intr-un vas amestecam vinul,zeama de lamaie,uleiul de masline, rozmarinul, cimbrul.Introducem bucatile de peste in vas si lasam la rece, la frigider circa 30 min.
In acest timp preparam sosul salsa.Taiem rosiile si ardeiul gras cubulete mici. Ardeiul chili si usturoiul le taiem rondele mici . Ceapa o taiem marunt.Punem totul intr-un vas si amestecam.Adaugam apoi sucul de lamaie, putin ulei de masline si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Sosul este gata , ne ocupam acum de gratar.Scoatem bucatile de peste de la marinat, incingem bine gratarul si punem pestele pe el.

Lasam sa se rumeneasca bine pe o parte si apoi il intoarcem pe cealalta parte.Cand este bine facut si rumen luam de pe gratar , il asezam pe un platou alaturi de sosul salsa si o garnitura.( eu am avut o garnitura de legume sotate).

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la gratar cu sos salsa de rosii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Crap cu legume