George si-a bagar coada in apa si a prins pestele , tot el l-a gratarit ............si eu , si eu?.................eeeeeeeeeeeee, eu am facut garnitura si sosul.
Acest preparat il dedic lui Bunica, careia stiu ca ii place tare mult pestele.
La multi ani, Bunica draga!Te pup si te imbratisez cu mare drag!
Pestele se curata, se spala , se lasa la scurs si apoi se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust atat pe exterior cat si in interior.Lasam pestii la rece timp in care facem focul pentru gratar.Cand jarul este gata se pun pestii in gratarul dublu , se inchide gratarul,si se aseaza pe jar.Se frig pe ambele parti intorcand gratarul.Cand sunt gata facuti , se deschide gratarul iar pestii se aseaza pe un platou.
Am ales sa servim pestele alaturi de cartofi preparati la Dry cooker si urmatorul sos:cateii de usturoi se curata, se spala si apoi se zdrobesc.Firele de usturoi se curata si ele , se spala si apoi se taie marunt.Intr-un castron amestecam usturoiul zdrobit cu usturoil verde taiat marunt , presaram putina sare, amestecam iar apoi adaugam ulei de masine pana cand se formeaza o pasta.Peste aceasta pasta adaugam o lingurita de mustar cu hrean si amestecam bine.Decojim rosia, o taiem bucatele mici si o adaugam peste amestecul de mai sus.Adaugam si pasta de tomate totodata si apoi zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia.Spalam si taiem marunt patrunjelul si asezonam sosul cu el.
Acest sos este delicios iar alaturi de gratarul de peste constituie un prinz minunat.
Va doresc pofta buna!