Cartofii se curata, se spala si apoi se taie in 4 pe lungimea lor.Se pun la fiert intr-un vas cu apa in care adaugam putina sare si putin ulei.Lasam sa fiarba pana cand intra furculita in ei.Ii scurgem de apa si ii punem intr-un vas .Condimentam cu sare si piper si stropim cu sos de soia.Adaugam...
Se indeparteaza pielea de pe pieptul de pui , se dezoseaza , se bate putin cu ciocanul si apoi fiecare bucata de piept se taie in 4 bucati.Stropim fiecare bucata cu putin ulei de masline, apoi condimentam cu sare , piper ,marar oregano.Pe fiecare bucata astfel condimentata asezam cate o...
Pieptul de pui se taie in bucati mai maricele iar pulpele se taie in doua.Se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare.Se spumeaza din cand in cand iar cand carnea este aproape fiarta se adauga zarzavatul( ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat cubulete) si mararul...
Taiem carnatii in bucati de circa 20 cm., ii infasuram sub forma de melc si infigem un betisor de frigaruie ca sa nu se desfaca in timpul frigerii.Ungem carnatii cu putin ulei si ii asezam intr-o tava cu gratar in care am pus o cana cu apa.Dam la cuptor si cand sunt facuti pe o parte ii...
Spalam carnea o condimentam cu sare si o asezam intr-un vas.
Facem un amestec de vin, ulei de masline, mustar,rozmarin si oregano .Amestecam bine si turnam peste carne.Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la rece pentru 2-3 ore dupa care scoatem din vas ,o clatim cu putina apa calduta...
Pentru marinata amestecam bine vinul , uleiul de masline,zeama de lamaie ,sosul de soia,usturoiul zdrobit ,foile de dafin , boabele de piper,oregano, rozmarin , marar.
Pulpele de pui le curatam, le spalam si le condimentam dupa gust cu sare si piper.Le asezam intr-un vas si turnam...
Se toaca carnea si odata cu ea si ceapa.Se prepara apoi amestecul cu care vom umple ardeii:carnea tocata se amesteca cu orezul bine spalat,cimbrul,2-3 linguri de apa rece,jumatate din legatura de patrunjel si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se amesteca bine.
Separat se taie un...
Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare.Se lasa la scurs si apoi se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Incingem putin ulei si calim pesmetul cateva minute.
Fierbem ouale, le lasam sa se raceasca . le curatam si apoi le taiem in sferturi....
Se taie usturoiul si se amesteca cu rosiile taiate cubulete, patrunjelul taiat marunt si cimbrul .Adaugam putin ulei de masline , condimentam dupa gust cu sare si piper si omogenizam bine.Ungem cu acest amestec fiecare bucata de pulpa in parte si lasam la rece circa 2 ore dupa care...
Ungem o tava cu ulei.Condimentam carnea cu sare, piper si rozmarin.Carnatii ii intepam din loc in loc cu ajutorul unei scobitori.Asezam in tava bucatile de carne iar deasupra asezam carnatii.Adaugam vinul si lasam la rece circa 30 min. dupa care adaugam putina apa si dam la cuptor.Stropim...
Se taie coastele in bucati potrivite si apoi se pun la fiert intr-un amestec de bere si apa .Adaugam cateva frunze de dafin si cateva boabe de piper si lasam circa 30 min . sa fiarba la foc potrivit.
Separat facem un sos din ketchup, sos de soia ,ghimbir, sare si piper...
Pulpele se curata, se spala si se lasa la scurs.
Separat inmuiem painea in putina apa sau supa dupa care o stoarcem bine si o pasam cu ajutorul unei furculite.Amestecam cu o lingurita de unt , ceapa rasa, usturoiul zdrobit ,oul batut , rozmarinul, sarea si piperul.Omogenizam...
Pulpele de pui se spala , se lasa la scurs , se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper , oregano.Se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei de masline ,turnam vinul si stropim cu mujdei de usturoi.Dam la cuptor si lasam pana cand pulpele se rumenesc iar sosul din...
Spalam pulpele si lasam la scurs.Taiem ceapa si o calim in putin ulei adaugand si bucatile de carne .Cand carnea incepe sa se rumeneasca condimentam dupa gust cu sare si piper , turnam vinul si putina apa si lasam sa se inabuse 15-20 min la foc potrivit dupa care se adauga...
Pulpele de pui se spala, se lasa la scurs si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Am pus in ceaun ulei , l-am incins, am pus pulpele si am lasat la foc potrivit pana s-au rumenit frumos.Le-am scos apoi pe un prosop absorbant .Se servesc alaturi de o garnitura sau cu mamaliguta...
Ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete se calesc in ulei.Se adauga pulpele pe care le-am taiat in doua, se sareaza ,se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit.Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati in sferturi,2-3 foi de dafin, cateva boabe de...
Se spala carnea , se cresteaza in 3-4 locuri, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand este gata fripta ,carnea se aseaza intr-o tava tapetata cu unt,se rade cascaval peste ea si se aseaza cateva rondele de rosie.Se da la cuptor si se tine pana cand cascavalul incepe sa se...
Spalam pulpa de curcan si lasam la scurs.Se desprinde cu grija putin pielea si introducem sub piele rozmarin, salvie si patrunjel , toate uscate, apoi intindem pielea la loc.Condimentam cu sare si piper si ungem cu unt pulpa de curcan.Asezam intr-un vas roman in care am pus putina apa...
Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand este gata fripta se taie cubulete.
Rosiile si ardeiul gras se coc si ele.
Separat se face saramura:intr-un vas se pun 2 cani cu apa,sare, piper, putin ulei, ardeiul gras copt si taiat fasiute, usturoiul zdrobit si...
Cotletele de porc se spala, se lasa la scurs, se bat putin cu ciocanul , se stropesc cu ulei de masline si sos de soia si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si coriandru.Se aseaza intr-o tava cu cateva boabe de piper, cateva foi de dafin , 2-3 linguri de ulei si 2-3 linguri...
Ciolanul afumat se cresteaza in 3-4 locuri si apoi se stropeste cu putin ulei de masline si sos de soia.Se condimenteaza cu rozmarin , se aseaza in vasul roman in care am pus 1/2 cana de apa si se da la cuptor unde se tine pana cand se rumeneste bine. Se scoate din cuptor, se taie felii si se...
Cotletele se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se presara fiecare bucata cu nucsoara macinata proaspat.Se aseaza cotletele intr-o tava in care am pus putina apa si vinul.Se acopera cu ceapa verde taiata...
Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia.
Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins.
Amestecam varza cu ceapa calita si mararul taiat marunt.
Afumatura se spala , se taie bucati...
Puiul se spala, se lasa la scurs ,se stropeste cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper, boia si rosmarin.Am preferat aceste condimente in locul celor care earu atasate la punga.
Se aseaza puiul in punga, se inchide punga si se inteapa aceasta de 5-6 ori cu scobitoarea...
Se spala orezul si se lasa la inmuiat.
.Frunzele de vita se oparesc in apa si bors.Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o setrecuratoare la scurs.
Carnea se da prin masina de tocat si se amesteca cu orezul (care a fost scurs de apa)cu ceapa si patrunjelul taiate marunt, cu...
Se spala, se lasa la scurs pulpele, se cresteaza.Separat se face urmatorul amestec:sucul de la o lamaie,uleiul de masline,cimbrul,boiaua, usturoiul pisat,sare ,piper.Pulpele se lasa in acest sos la rece circa 1 ora dupa care se impaneaza cu usturoi verde ,se aseaza intr-o tava si se rastoarna...
Cartofii, nu se curata, se spala bine,bine si se taie in sferturi.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se aseaza in vasul roman.Deasupra lor se aseaza pulpele de pui condimentate in prealabil cu sare, piper, oregano, boia.Se mai adauga boabe de piper , cateva foi de dafin,3-4...
Se toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai...
Pulpa de porc se spala , se lasa la scurs si se taie cubulate.Se face un bait din ulei de masline,boia, cimbru,oregano,usturoi pisat , sare ,piper cu care se unge carnea si se lasa asa sa stea la frigider circa 1 ora dupa care carnea se aseaza intr-o tava cu o cana de apa.Cartofii se cresteaza...
Se taie ceapa, usturoiul si patrunjelul marunt.Se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu putin ulei de masline.Se amesteca bine.
Separat pulpele se spala se lasa la scurs se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si apoi se desprinde cu grija pielita (dar nu de tot ) si introducem...
Carnati cu cartofi la cuptor
Cartofii se curata, se spala si apoi se taie in 4 pe lungimea lor.Se pun la fiert intr-un vas cu apa in care adaugam putina sare si putin ulei.Lasam sa fiarba pana cand intra furculita in ei.Ii scurgem de apa si ii punem intr-un vas .Condimentam cu sare si piper si stropim cu sos de soia.Adaugam...
Frigarui de pui cu bacon
Se indeparteaza pielea de pe pieptul de pui , se dezoseaza , se bate putin cu ciocanul si apoi fiecare bucata de piept se taie in 4 bucati.Stropim fiecare bucata cu putin ulei de masline, apoi condimentam cu sare , piper ,marar oregano.Pe fiecare bucata astfel condimentata asezam cate o...
Pilaf cu carne de pui in vas roman
Pieptul de pui se taie in bucati mai maricele iar pulpele se taie in doua.Se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare.Se spumeaza din cand in cand iar cand carnea este aproape fiarta se adauga zarzavatul( ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat cubulete) si mararul...
Carnaciori "melc"
Taiem carnatii in bucati de circa 20 cm., ii infasuram sub forma de melc si infigem un betisor de frigaruie ca sa nu se desfaca in timpul frigerii.Ungem carnatii cu putin ulei si ii asezam intr-o tava cu gratar in care am pus o cana cu apa.Dam la cuptor si cand sunt facuti pe o parte ii...
Pulpe si piept de curcan in sos de citrice
Spalam carnea o condimentam cu sare si o asezam intr-un vas. Facem un amestec de vin, ulei de masline, mustar,rozmarin si oregano .Amestecam bine si turnam peste carne.Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la rece pentru 2-3 ore dupa care scoatem din vas ,o clatim cu putina apa calduta...
Pulpe de pui marinate,cu cartofi si rosii cherry la cuptor
Pentru marinata amestecam bine vinul , uleiul de masline,zeama de lamaie ,sosul de soia,usturoiul zdrobit ,foile de dafin , boabele de piper,oregano, rozmarin , marar. Pulpele de pui le curatam, le spalam si le condimentam dupa gust cu sare si piper.Le asezam intr-un vas si turnam...
Ardei umpluti cu carne
Se toaca carnea si odata cu ea si ceapa.Se prepara apoi amestecul cu care vom umple ardeii:carnea tocata se amesteca cu orezul bine spalat,cimbrul,2-3 linguri de apa rece,jumatate din legatura de patrunjel si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se amesteca bine. Separat se taie un...
Conopida cu pesmet la cuptor
Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare.Se lasa la scurs si apoi se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet. Incingem putin ulei si calim pesmetul cateva minute. Fierbem ouale, le lasam sa se raceasca . le curatam si apoi le taiem in sferturi....
Pulpe de pui aromate
Se taie usturoiul si se amesteca cu rosiile taiate cubulete, patrunjelul taiat marunt si cimbrul .Adaugam putin ulei de masline , condimentam dupa gust cu sare si piper si omogenizam bine.Ungem cu acest amestec fiecare bucata de pulpa in parte si lasam la rece circa 2 ore dupa care...
Friptura din ceafa de porc si carnati
Ungem o tava cu ulei.Condimentam carnea cu sare, piper si rozmarin.Carnatii ii intepam din loc in loc cu ajutorul unei scobitori.Asezam in tava bucatile de carne iar deasupra asezam carnatii.Adaugam vinul si lasam la rece circa 30 min. dupa care adaugam putina apa si dam la cuptor.Stropim...
Coaste de porc afumate dulci-picante
Se taie coastele in bucati potrivite si apoi se pun la fiert intr-un amestec de bere si apa .Adaugam cateva frunze de dafin si cateva boabe de piper si lasam circa 30 min . sa fiarba la foc potrivit. Separat facem un sos din ketchup, sos de soia ,ghimbir, sare si piper...
Pulpe de pui in crusta picanta
Pulpele se curata, se spala si se lasa la scurs. Separat inmuiem painea in putina apa sau supa dupa care o stoarcem bine si o pasam cu ajutorul unei furculite.Amestecam cu o lingurita de unt , ceapa rasa, usturoiul zdrobit ,oul batut , rozmarinul, sarea si piperul.Omogenizam...
Pulpe de pui la cuptor
Pulpele de pui se spala , se lasa la scurs , se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper , oregano.Se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei de masline ,turnam vinul si stropim cu mujdei de usturoi.Dam la cuptor si lasam pana cand pulpele se rumenesc iar sosul din...
Pulpe de pui cu smantana
Spalam pulpele si lasam la scurs.Taiem ceapa si o calim in putin ulei adaugand si bucatile de carne .Cand carnea incepe sa se rumeneasca condimentam dupa gust cu sare si piper , turnam vinul si putina apa si lasam sa se inabuse 15-20 min la foc potrivit dupa care se adauga...
Pulpe de pui la ceaun
Pulpele de pui se spala, se lasa la scurs si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Am pus in ceaun ulei , l-am incins, am pus pulpele si am lasat la foc potrivit pana s-au rumenit frumos.Le-am scos apoi pe un prosop absorbant .Se servesc alaturi de o garnitura sau cu mamaliguta...
Tocanita de pui cu cartofi
Ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete se calesc in ulei.Se adauga pulpele pe care le-am taiat in doua, se sareaza ,se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit.Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati in sferturi,2-3 foi de dafin, cateva boabe de...
Piept de pui cu rosii gratinate
Se spala carnea , se cresteaza in 3-4 locuri, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand este gata fripta ,carnea se aseaza intr-o tava tapetata cu unt,se rade cascaval peste ea si se aseaza cateva rondele de rosie.Se da la cuptor si se tine pana cand cascavalul incepe sa se...
Pulpa de curcan cu ierburi aromate in vas roman
Spalam pulpa de curcan si lasam la scurs.Se desprinde cu grija putin pielea si introducem sub piele rozmarin, salvie si patrunjel , toate uscate, apoi intindem pielea la loc.Condimentam cu sare si piper si ungem cu unt pulpa de curcan.Asezam intr-un vas roman in care am pus putina apa...
Saramura din piept de pui
Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand este gata fripta se taie cubulete. Rosiile si ardeiul gras se coc si ele. Separat se face saramura:intr-un vas se pun 2 cani cu apa,sare, piper, putin ulei, ardeiul gras copt si taiat fasiute, usturoiul zdrobit si...
Cotlet de porc la cuptor cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Cotletele de porc se spala, se lasa la scurs, se bat putin cu ciocanul , se stropesc cu ulei de masline si sos de soia si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si coriandru.Se aseaza intr-o tava cu cateva boabe de piper, cateva foi de dafin , 2-3 linguri de ulei si 2-3 linguri...
Ciolan afumat in vas roman
Ciolanul afumat se cresteaza in 3-4 locuri si apoi se stropeste cu putin ulei de masline si sos de soia.Se condimenteaza cu rozmarin , se aseaza in vasul roman in care am pus 1/2 cana de apa si se da la cuptor unde se tine pana cand se rumeneste bine. Se scoate din cuptor, se taie felii si se...
Cotlet de porc in sos de vin
Cotletele se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se presara fiecare bucata cu nucsoara macinata proaspat.Se aseaza cotletele intr-o tava in care am pus putina apa si vinul.Se acopera cu ceapa verde taiata...
Varza noua cu afumatura in vas roman
Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia. Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins. Amestecam varza cu ceapa calita si mararul taiat marunt. Afumatura se spala , se taie bucati...
Pui la punga maggi
Puiul se spala, se lasa la scurs ,se stropeste cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper, boia si rosmarin.Am preferat aceste condimente in locul celor care earu atasate la punga. Se aseaza puiul in punga, se inchide punga si se inteapa aceasta de 5-6 ori cu scobitoarea...
Sarmalute in foi de vita
Se spala orezul si se lasa la inmuiat. .Frunzele de vita se oparesc in apa si bors.Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o setrecuratoare la scurs. Carnea se da prin masina de tocat si se amesteca cu orezul (care a fost scurs de apa)cu ceapa si patrunjelul taiate marunt, cu...
Pulpe de pui la cuptor in sos de usturoi si lamaie
Se spala, se lasa la scurs pulpele, se cresteaza.Separat se face urmatorul amestec:sucul de la o lamaie,uleiul de masline,cimbrul,boiaua, usturoiul pisat,sare ,piper.Pulpele se lasa in acest sos la rece circa 1 ora dupa care se impaneaza cu usturoi verde ,se aseaza intr-o tava si se rastoarna...
Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor a la Sylvia
Cartofii, nu se curata, se spala bine,bine si se taie in sferturi.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se aseaza in vasul roman.Deasupra lor se aseaza pulpele de pui condimentate in prealabil cu sare, piper, oregano, boia.Se mai adauga boabe de piper , cateva foi de dafin,3-4...
Chiftelute la cuptor in forme de briose
Se toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai...
Cuburi de pulpa de porc cu legume la cuptor
Pulpa de porc se spala , se lasa la scurs si se taie cubulate.Se face un bait din ulei de masline,boia, cimbru,oregano,usturoi pisat , sare ,piper cu care se unge carnea si se lasa asa sa stea la frigider circa 1 ora dupa care carnea se aseaza intr-o tava cu o cana de apa.Cartofii se cresteaza...
Pulpe de pui impanate cu verdeturi
Se taie ceapa, usturoiul si patrunjelul marunt.Se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu putin ulei de masline.Se amesteca bine. Separat pulpele se spala se lasa la scurs se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si apoi se desprinde cu grija pielita (dar nu de tot ) si introducem...