publicat la 23.01.2022
publicat la 17.01.2022
publicat la 09.01.2022
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert cornuri dulci pufoase
Se pun în vasul robotului laptele condensat, laptele călduț și drojdia. Se amestecă bine cu o lingură, apoi se pune toată făina cernută. Se montează cârligul de frământat și se omogenizează ingredientele. Se pun untul moale și sarea și se frământă...
Desert Kurtos Kalacs la tava
Într-un castron se freacă drojdia cu zahărul, apoi se adaugă laptele călduț, se amestecă , apoi se presară deasupra o linguriță de făină cernută din cantitatea măsurată . Se lasă la odihnit 10 minute. Făina se pune în vasul robotului , se presară sarea, apoi...
Desert barcute foietate cu branza si fructe de padure
Punem in vasul robotului de bucatarie faina cernuta de doua ori, drojdia dizolvata in apa calda, zaharul, uleiul, sarea si aromele si framantam cu carligul special timp de 5 minute . Aluatul obtinut il strangem intr-o bila si il lasam in acelasi vas, acoperit cu folie alimentara, la...
Desert cornulete cu gem
Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele. Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi se amestecă cu lingura. Când aluatul a căpătat consistenţă, se frământă cu...
Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras
Se prepară aluatul: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine o cremă. Se adaugă praful de sare, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile pe rând, amestecând bine după fiecare, apoi făina cernută. Se frământă un...
Desert gogosi crocante cu sirop
Într-un castron se pun gălbenuşurile, smântâna sau iaurtul gras, untul, sare, praf de copt şi apa şi se amestecă bine. Se pun esenţa şi coaja rasă de lămâie şi se adaugă puţin câte puţin făină cernută, amestecând cu o lingură. Când...
Desert croissante
În vasul robotului se cerne făina, se adaugă zahărul, drojdia şi laptele cald. Se amestecă cu cârligul de frământat pentru câteva secunde. Se pune apoi untul topit lichid şi răcorit şi se frământă la viteză medie 3 minute. Se formează o bilă de aluat...
Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii
Se prepară întâi jeleul de fructe : se pune gelatina la hidratat în cele 2 linguri de apă. Se lasă deoparte. Amidonul se dizolvă în cei 50 ml apă şi se toarnă peste fructele presărate cu zahăr, apoi se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se...
Desert flori dulci cu gem
Într-un castron se pun laptele cald, drojdia şi lingura de zahăr. Se lasă 10 minute la loc călduţ. Oul se freacă cu cele 50 g zahăr, sarea, iaurtul şi esenţele. Peste această compoziţie se pune cea de lapte cu drojdie care a dospit un pic. Se amestecă bine, apoi totul...
Desert tort Medovik
Pentru foi: se pun untul şi mierea la foc mic până se topeşte untul. Se stinge focul şi se adaugă bicarbonatul, se amestecă bine, apoi se pun zahărul şi praful de sare. Se bat bine cele 2 ouă şi se toarnă şi ele in vas. Se aprinde aragazul şi se ţine crema la foc mic...
Desert prajitura Opera
Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se amestecă cu telul. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf...
Desert tarta cu cremeux de ciocolata
Se pregăteşte aluatul pentru tartă: se pun în vasul robotului de bucătărie făina cernută şi untul tăiat cubuleţe. Se mixează cât să obţinem o consistenţă nisipoasă. Se adaugă apoi gălbenuşul şi apa rece puţin câte puţin. Se omogenizează bine...
Desert negresa cu Nutella si bezele moi
Se amestecă într-un castron ingredientele uscate cernute : făina, cacaua, cafeaua solubilă şi praful de copt. Untul se topeşte la foc mic până devine lichid, apoi se dă deoparte de pe foc şi se toarnă zahărul. Se amestecă pentru câteva minute până se...
Desert friganele cu parmezan si fructe de padure
Feliile de pâine se taie în triunghiuri. Ouăle se bat ca pentru omletă şi se amestecă cu parmezanul ras fin. Pâinea se trece rapid prin lapte, apoi prin amestecul de ou cu parmezan. Se prăjesc frigănelele pe ambele părţi. Se servesc pudrate cu zahăr vanilat,...
Desert Banana Bread
Se pasează bananele şi se amestecă cu oul, untul moale, zahărul şi zahărul Bourbon şi se amestecă bine. Se adaugă nuca măcinată şi ciocolata tocată. Separat se amestecă făina cu sarea şi praful de copt. Ingredientele uscate se cern peste amestecul de banane. Se...
Desert prajitura Kinder Bueno
Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la...
Desert cornulete fragede cu bors
Într-un castron cernem făina, apoi o amestecăm bine cu praful de sare, zahărul cu rom şi drojdia granule. Punem uleiul şi borşul, apoi framântăm rapid un aluat fărâmicios. Acoperim castronul cu o folie de plastic şi dăm la frigider pentru 30 de minute....
Desert paleuri cu ciocolata
Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea. Rezultă un aluat moale din care se formează cu poşul grămăjoare pe tava tapetată cu hârtie de copt...
Desert batoane Nuga cu ciocolata
Preparăm blatul : se bat spumă tare cu un praf de sare, după care adăugam treptat zahărul şi le facem bezea. Se încorporează uşor cu spatula făina cernută cu praful de copt, cubulețele colorate de rahat, nuca măcinată, esenţa şi coaja de lămâie....
Desert tort cu ciocolata, bezea si zmeura
Preparăm întâi bezeaua : se mixează albușul cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul până obţinem o spumă tare şi lucioasă. Se trasează un cerc cu acelasi diametru ca al formei de tort pe dosul hârtiei de copt, apoi pe faţa acesteia punem bezeaua...
Desert piscoturi cu vanilie si nuci
Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul. Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută. Se omogenizează bine totul. Aluatul se întinde pe masa pudrată uşor cu făină. Grosimea să fie cam de jumătate de centimetru. Se decupează cu...
Desert saraberne
Pregătim crema şi o dăm la rece (eu am pus craticioara un pic şi la congelator ca să capete consistenţă): se pun la foc mic toate ingredientele şi se amestecă bine până obţinem o cremă omogenă. Într-un vas încăpător se bat albuşurile cu un praf de sare şi...
Desert placinta insiropata, cu urda
Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, esenţa, stafidele şi coaja rasă de lămâie. Se tapetează o formă rotundă detaşabilă (26 cm) cu hârtie de copt. Se împart foile în două. Se pune un strat de foi unse fiecare cu ulei pe fundul formei, se...
Desert tort cu cappuccino si ciocolata
Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaua şi praful de cappucino. Se amestecă bine până la completa dizolvare şi omogenizare a ingredientelor. Se dă vasul la răcit, apoi se pune la congelator pentru a...
Desert pavlova cu crema de vanilie
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă treptat zahărul, esenţele şi coaja rasă de lămâie şi se bate totul foarte bine. Se adaugă oţetul şi, după ce s-a încorporat bine bine, se adaugă amidonul cernut. Se întinde bezeaua sub forma dorită pe...
Desert tort diplomat
Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie la rece din lapte, praf şi esenţă de vanilie. Se bate frişca spumă, nu foarte tarem împreună cu zahărul Bourbon. În crema de vanilie se...
Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat, mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute. Făina se cerne cu praful de copt....
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt Se pregăteşte pe foc, un sirop din apă, zahăr, cacao şi esenţa de cafea. Se dă la răcit. Biscuiţii se rup în bucăţi mai mari, apoi se toarnă peste ei, siropul îngroşat şi răcit. Se încorporează untul moale la...
Desert prajitura cu crema fina de sampanie si jeleu de trandafiri si rodii
Se prepară foaia de ruladă: se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă pe rând, gălbenuşurile, iar la urmă, făina cernută. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor la foc mediu, pentru 10...
Desert cu ananas caramelizat
Batem pe baie de aburi, gălbenuşurile cu zahărul alb până obţinem o cremă. Se amestecă cu crema mascarpone, frişca lichidă bătută spumă tare şi zahărul bourbon. Se dă la frigider. Untul şi zahărul brun se pun la topit, la foc mic. Cuburile de ananas se scurg...