Pastrama de pui

de Gherca Daniela in Mezel de casa, 3 Aug 2017 | 11967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati piept de pui dezosat
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • boabe de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 300 ml apa
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • piper macinat
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Pieptul de pui il spalam, il stergem si il punem la marinat in amestecul de apa, sare, piper boabe, ienibahar si foile de dafin pentru 24 ore.
Dupa acest timp, il scoatem, il spalam, il stergem din nou si il bagam la recem in amestecul de zahar, sos de soia, piper si boia, pentru 12 ore.
Dupa ce a stat la marinat, scoatem bucatile de piept, le legam strans cu ata de bucatarie si le asezam in tava pe hartie de copt.
Dam la cuptor la foc mic pentru jumatate de ora acoperit cu folie de aluminiu si inca o ora fara folie.
Din cand in cand, ungem bucatile de pui cu sosul din tava.
Cand este gata, lasam sa se raceasca complet si se poate servi la aperitiv sau chiar la pachetel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi file de casa