Desert saraberne

de madi_marin in Dulciuri, 30 Dec 2017 | 8941 vizualizari

 

Reteta are mai multe denumiri : Saraberne sau prajiturele Sarah Bernardt, Alcazare, tobiţe, butoiaşe, însă oricare din ele alegeţi să folosiţi, ele raman la fel de delicioase. Sunt multe reţete pe net, dar am ales sa schimb un pic varianta mea. Am,,umblat,, un pic la crema 🙂 şi am ales să lipesc câte trei bezele pentru ca au ieşit plate. Rezultatul e delicios. E prima dată când le fac. Recunosc că sunt migăloase, dar merită. Dacă nu aveţi chef să pierdeţi timp cu ele, le puteţi comanda la noi :).

 

INGREDIENTE

Bezele:

  • 6 albuşuri
  • 300 g zahăr
  • 2 linguri cu amidon
  • 100 g nuci
  • zeamă de lamâie
  • un praf de sare

Crema:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 100 g unt

Ornat:

  • nucă măcinată
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert saraberne:

Pregătim crema şi o dăm la rece (eu am pus craticioara un pic şi la congelator ca să capete consistenţă): se pun la foc mic toate ingredientele şi se amestecă bine până obţinem o cremă omogenă.

Într-un vas încăpător se bat albuşurile cu un praf de sare şi câteva picături de zeamă de lămâie. Se adaugă zahărul treptat (amestecat bine cu amidonul în prealabil, asta din lipsa zahărului pudră).

Când e gata bezeaua, se încorporează cu o spatulă nuca măcinată fin (eventual un pic rumenită).

Se pune compoziţia într-o pungă de orant şi se formează bezele pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la 150 grade C, timp de 25 de minute ( eu am folosit ventilaţia şi am pus două tăvi în acelaşi timp).

Se scot la răcit.

Când sunt gata toate pălăriuţele :), se lipesc două câte două dacă ies moţate sau câte trei (cum am procedat eu pentru ca erau plate şi nu puteam obţine butoiaşul :)) cu cremă, se ung cu cremă si pe margine, apoi marginea se tăvăleşte prin nucă măcinată.

Mie mi-au ieşit 56 de bucăţi finite.

Sunt migăloase, dar sunt foarte bune, mai ales a doua zi când se mai înmoaie bezeaua şi gusturile se combina.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert saraberne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec simplu