Desert saraberne

de madi_marin in Dulciuri, 30 Dec 2017 | 10576 vizualizari

 

Reteta are mai multe denumiri : Saraberne sau prajiturele Sarah Bernardt, Alcazare, tobiţe, butoiaşe, însă oricare din ele alegeţi să folosiţi, ele raman la fel de delicioase. Sunt multe reţete pe net, dar am ales sa schimb un pic varianta mea. Am,,umblat,, un pic la crema 🙂 şi am ales să lipesc câte trei bezele pentru ca au ieşit plate. Rezultatul e delicios. E prima dată când le fac. Recunosc că sunt migăloase, dar merită. Dacă nu aveţi chef să pierdeţi timp cu ele, le puteţi comanda la noi :).

 

INGREDIENTE

Bezele:

  • 6 albuşuri
  • 300 g zahăr
  • 2 linguri cu amidon
  • 100 g nuci
  • zeamă de lamâie
  • un praf de sare

Crema:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 100 g unt

Ornat:

  • nucă măcinată
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert saraberne:

Pregătim crema şi o dăm la rece (eu am pus craticioara un pic şi la congelator ca să capete consistenţă): se pun la foc mic toate ingredientele şi se amestecă bine până obţinem o cremă omogenă.

Într-un vas încăpător se bat albuşurile cu un praf de sare şi câteva picături de zeamă de lămâie. Se adaugă zahărul treptat (amestecat bine cu amidonul în prealabil, asta din lipsa zahărului pudră).

Când e gata bezeaua, se încorporează cu o spatulă nuca măcinată fin (eventual un pic rumenită).

Se pune compoziţia într-o pungă de orant şi se formează bezele pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la 150 grade C, timp de 25 de minute ( eu am folosit ventilaţia şi am pus două tăvi în acelaşi timp).

Se scot la răcit.

Când sunt gata toate pălăriuţele :), se lipesc două câte două dacă ies moţate sau câte trei (cum am procedat eu pentru ca erau plate şi nu puteam obţine butoiaşul :)) cu cremă, se ung cu cremă si pe margine, apoi marginea se tăvăleşte prin nucă măcinată.

Mie mi-au ieşit 56 de bucăţi finite.

Sunt migăloase, dar sunt foarte bune, mai ales a doua zi când se mai înmoaie bezeaua şi gusturile se combina.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert saraberne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Buturuga