Desert piscoturi cu vanilie si nuci

de madi_marin in Dulciuri, 21 Mar 2018 | 3809 vizualizari

 

Am răsfoit de curând o mai veche carte cu reţete. Şi pentru că vremea de afară ne îndeamnă la aprins cuptorul, m-am gândit să pregătesc aceste pişcoturi, care pot fi coapte şi în post.

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 130 g margarină/unt
  • 130 g nuci prăjite uşor şi măcinate fin
  • 70 g zahăr pudră
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • 1/2 fiolă esenţă de lămâie
  • un praf de sare
  • ciocolată+ulei pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert piscoturi cu vanilie si nuci:

Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul.

Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută.

Se omogenizează bine totul.

Aluatul se întinde pe masa pudrată uşor cu făină.

Grosimea să fie cam de jumătate de centimetru.

Se decupează cu forma specială (sau altă formă la alegere şi atunci îi numim biscuiţi 🙂  )  şi se pun uşor în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la 180 grade C, fără ventilaţie, timp de 16-17 minute.

Se lasă la răcit în tavă, apoi se ornează cu ciocolata topită cu un pic de ulei.

Se pot pudra uşor cu zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piscoturi cu vanilie si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ecler