Am răsfoit de curând o mai veche carte cu reţete. Şi pentru că vremea de afară ne îndeamnă la aprins cuptorul, m-am gândit să pregătesc aceste pişcoturi, care pot fi coapte şi în post.
Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul.
Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută.
Se omogenizează bine totul.
Aluatul se întinde pe masa pudrată uşor cu făină.
Grosimea să fie cam de jumătate de centimetru.
Se decupează cu forma specială (sau altă formă la alegere şi atunci îi numim biscuiţi 🙂 ) şi se pun uşor în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la 180 grade C, fără ventilaţie, timp de 16-17 minute.
Se lasă la răcit în tavă, apoi se ornează cu ciocolata topită cu un pic de ulei.
Se pot pudra uşor cu zahăr pudră vanilat.
Poftă bună!