luminita20_2006

1

Bucataras
incepator

galati

Bucataras din 02.05.2009

RETETE392
PRIETENI127
Retete

Ardei iuti la otet

In Conserve la 5 Oct 2010

Ardeii iuti se spala si se pun pe un prosop. Se face un amestesc din 2 l otet cu 3 l apa , miere, zahar , sare si boabe de mustar si se pune la fiert. Ardeii se aseaza in borcane, cand fierbe otetul si se dizolva toate componentele se toarna peste ardei amestecul de otet ferbinte si se...

Salata cu ton si crutoane

In Salate la 5 Oct 2010

Rosiile se taie cuburi, kapia pai, patrunjelul se toaca marunt. Ouale se pun la fiert , iar din 2 felii de paine mai mari se fac crutoane (se taie cubulete si se pun la prajit). Se amesteca intr-un vas toate ingredientele in afara de crutoane si ou, se aseaza pe un platou si se pune oul...

Paste cu smantana si dovlecei

In Paste la 27 Sep 2010

Se pune apa cu sare la fiert pentru paste. Intre timp se taie dovlecelul felii rutunde de 2 mm grosime. Se incinge ulei in tigaie se pun dovleceii si se prajesc usor(nu trebuie sa fie rumeni, vezi poza) Cand a fiert apa se pun pastele si se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe...

Salata de paste cu sos aromat

In Salate la 27 Sep 2010

Se pune apa la fiert cu sare , cand da in clocot se pun pastele. Ardeiul se caleste foarte putin in ulei de masline. Se amesteca pastele scurse cu sos aromat, ardei gras si sos aromat si salamul cubulete.

Briose rapide

In Prajituri la 27 Sep 2010

Se bat albusurile bine, apoi se adauga zaharul. Cand s-a legat bine si nu mai cade din vas spuma de albus se pune faina (sa iasa un aluat ca la tort) si esenta si uleiul. Se toarna in forme si se pune cate o boba de strugure in mijlic. Se da la cuptor 30 min.

Parmigiani ( pernite cu parmezan)

In Piine la 26 Sep 2010

Aluat: se pune apa la incalzit. Se pune faina, drojdia intr-un vas, se adauga apa calduta,sare, margatina, zaharul si se framanta bine. (pe blogul de unde am preluat reteta e o alta metoda de preparare a aluatului,eu am facut varianta simpla si a iesit la fel de bine)Se lasa la dospit 1ora 30...

Castraveti la otet

In Conserve la 20 Sep 2010

Castravetii se spala . In borcan se aseaza cateva felii de morcov si ceapa apoi se pun castravetii dupa otetul, sarea,zaharul piperul si mustarul si hreanul curatat( 1/2 hrean) Se toarna apa se pune capacul se agita un pic si se pune la sterilizat . (intr-o oala se aseaza borcanul invelit intr-un...

Zacusca

In Conserve la 20 Sep 2010

 vinetele si gogosarii se coc apoi se curata si se pun la scurs intr-o sita. Rosiile se dau prin masina de facut suc de rosii. Ceapa se toaca marunt iar morcovul se da prin razaroare. Se pune intr-un ceapun ulei cand sa incins se adauga ceapa, cand devine incolora se adauga morcovul si se...

Prajitura "panza de paianjen"

In Prajituri la 20 Sep 2010

blat:  Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga smantana, untul topit , faina si praful de copt se imparte aluatul in doua si in unul se pune cacaua. Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili se pun 2 linguri de aluat alb 2 cu cacao si tot asa pana cand se termina ambele...

Supa cu taietei

In Supe la 15 Sep 2010

Morcovul se taie pai, telina cubulete la fel si ardeiul. Se pune zeama la fiert(supa de pui se obtine prin ferberea carnii de pui), se adugatelina, morcovul si se lasa sa fiarba, cand e semi gata se pune ardeiul, la final se aduga taieteii se lasa sa dea cateva clocote si se ia de pe foc, se pune...

Prajitura cu crema de lamaie si cocos

In Prajituri la 15 Sep 2010

Blat: Ouale se bat cu sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si vanilia mixam pana devine o crema. Dupa care adaugam untul topit, laptele, faina cu praful de copt, se amesteca bine. Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste si se face testul cu...

Pulpe de pui umplute cu garnitura de ciuperci

In Pui la 13 Sep 2010

Pulpele de pui se dezoseaza, se aseaza intr-un vas si se marineaza cu 2 linguri sos soia. Morcovul se da prin razatoarea mare, ciupercile si ceapa se taia felii marunt la fel si ardeiul. Se amesteca tot cu o lingura de sos soia.Se umplu pulpele de pui cu compozitia rezultata. Se ruleaza carnea si...

Pulpe de pui cu legume( in tigaia wok)

In Pui la 13 Sep 2010

Pulpele de pui se condimenteaza si se pun la prajit cu capac si foc mediu cu un pic de ulei de masline si unt. Legumele se taie fasii, morcovul a fost taiat cu ajutorul ustensilei de curatat legume. Se incinge un pic de ulei in tigaia wok apoi se pun legumele si se lasa sa se faca la foc mediu...

Pizza deliciosa

In Pizza la 12 Sep 2010

aluat: Se dilueaza drojdia cu un pic de apa calduta. Intr-un bol se pune faina apoi se toarna apa calduta , amestecata cu sare si uleiul de masline, apoi se pune drojdia si se incepe sa se amestece. Cand s-a legat aluatul, se scoate pe masa de lucru si se framanta pana cand obtinem un aluat...

Palmieri

In Prajituri la 5 Sep 2010

Se amesteca zaharul cu scortisaora si zaharul burbon. Se pune masa de lucru o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de foietaj se pune foaiea si se trece su sucitorul peste, sa se lipeasca zaharul, la fel se procedeaza si pe suprafata cealanta. Rulam apoi cele doua capete opuse pana la...

Prajitura cu prune

In Prajituri la 4 Sep 2010

Se topeste margarina se adauga zaharul si zaharul vanilat se bate bine , se pun apoi ouale se amesteia iarasi cu mixerul, esenta de rom iar la final faina, se amesteca bine. Rezulta o compozitie mai grosuta. Se intinda compozitia intr-o tava de 20/30 cm Se aseza jumatati de prune si se da la...

Rulada cu crema de lamaie

In Prajituri la 3 Sep 2010

Blat: se separa galbenusutile de albus. Albusurile se bat spuma api se adauga zaharul, zaharul vanilat , dupa care galbenusurile si la final faina. Se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 10min. Cand e gata se scoate din tava se pune pe un prosop umed apoi se ruleaza strans si se lasa sa...

Salata in straturi cu pui

In Salate la 3 Sep 2010

Cartofii se spala si se pun la fiert cu coaja. Ardeiul gras se face pe gratar. Apoi se taie fasii(pai). Pieptul de pui se condimenteaza (sare, piper, oregano si peperoncino, orice condiment picat sau mix) si se face pe gratar. Cand sunt gata cartofii se taie felii si se pun intr-un vas. Se toarna...

Rosii umplute cu salata de vinete si ardei umplut cu salata de castraveti

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2010

Ardeii grasi se taie in doua se curata se seminte. Castravetii se taie cubulete se pun la scurs, sunca se taie marunt. Se amesteca castravetii cu sunca rosiile si sos de maioneza, se orneaza cu baby corn.   Pentru rosii umplute: si scobesc cu o lingura rosiile de miez se pun la...

Salata italiana cu dressing aromat

In Salate la 27 Aug 2010

Se pun apa la fiert cu sare cand da in clocot se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Rosiile si ardeiul se taie cuburi salamul bucatele mai mici. Se amesteca toate ingredientele. La final se pune dressingul aromat.Dressing vezi reteta aici

Sos italian pentru salate

In Pt salate la 27 Aug 2010

Se toaca toate ingredientele apoi se pun in blender cu ulei, otet si mierea. Se mixeaza bine pana cand devine o pasta. Dressingul obtinut si ramas se poate pune intr-un recipient si pastra pana la 90 de zile.  

Porc teriyaki

In Mancaruri cu carne la 26 Aug 2010

Se amesteca pana ce devine o marinata omogena vinul cu sos de soia, ulei, piper si usruroi+ gimbir care au fost tocate fin in prealabil. Muschuil de porc se portioneaza se aseaza intr-un vas dupa care se toarna marinada peste el! trebuie sa acopere toara carnea! si se da la rece pentru 4 ore....

Salata de surimi cu legume

In Salate la 21 Aug 2010

Varza se taie fideluta. Morcovul se da prin razatoare, iar rurimi se tai cubulete. Porumbul se scurge de zeama. Se amesteca toate ingredientele. Se poate servi si a doua zi.  

Cartofi HASSELBACK

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2010

Cartofi in coaja se spala bine. Se aseaza intr-o lingura se taie felii de 3 mm grosime dar nu pana la capat. Se aseaza cartofii intr- tava se pune bucatele de unt peste ei se stropesc cu ulei de masilne si sare grunjoasa. Se dau la cuptor 50 min. la 220C

Briose cu fulgi de ciocolata

In Prajituri la 12 Aug 2010

Se bat albusurile bine cand s-au intarit se adauga zaharul si mixeaza pana se topeste. Faina se amesteca cu praful de copt , se pune incet peste albus, se adauga laptele, untul topit, uleiul, esenta de vanilie si amoniu. Se amesteca usor la final se dauga si fulgii de ciocolata. Se incinge...

Ciocolata de casa

In Prajituri la 12 Aug 2010

Se pune apa cu zaharul la fiert si se fierb cca. 10min pana cand se leaga un sirop.Se imparte sirupun in doua. In unul din vase se amesteca jumatate din laptele praf cu cacaoa,iar in altul lapte praf cu nuca de cocos . Cand siropul a inceput sa se lege se adauga margarina(unt) se imparte siropul...

Deliciu cu caise

In Prajituri la 10 Aug 2010

Biscuitii se pun la faramat in robot de bucatarie cu untul. Se pun 3 linguri de zahar la caramelizar cand a prins culoare se adauga frisa . Dupa ce s-a topit tot zahartul se da deoparte. Se amesteca biscuitii faramati cu frisca caramel se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie se...

Profiterol

In Prajituri la 5 Aug 2010

. gogosiele : Se amesteca uleiul cu apa si zaharul se pune pe foc cand incepe sa fiarba se adauga faina se amesteca bine pana se deslipeste de pe oala. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul. Cu ajutoul unei lingure sau spris pui alutul pe o tava...

Saramura de pui

In Pui la 5 Aug 2010

Pipetul de pui se dezoseaza si se feliaza se condimenteaza cu sare si piper se fac pe gratar. (la felsi rosiile si ardeii) Se pun 2 1/2 cani de apa la fiert cu ceapa tocata marunt sare, adeiul copt taiat dupa preferinta, cibru sare si piper. se fierbe totul 5 minute apoi se aduga rosiile...

Tort caramel

In Torturi la 1 Aug 2010

Blat: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu budinca si praful de copt. Se amesteca usor apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptor la foc mediu.35 min, Se face testul scobitorii. CREMA: se caramelizeaza...

Afisate 151 - 180 din 392 retete    

Postari recente

publicat la 16.05.2017

Tabouleth

publicat la 16.05.2017

Creveti la gratar cu ananas

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]