Cel mai rapid tortulet si asa de bun si aromat, mmmmm!
Se prepara mai intai crema. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, amestecand pana se obtine o compozitie omogena. Se lasa putin la racit si se adauga esentele de rom si cafea, apoi se lasa la rece cel putin o ora. Eu am pus craticioara in balcon si s-a racit repejor pe gerul asta :)
Pentru sirop, se incalzeste apa si se dizolva in ea zaharul vanilat, apoi se adauga esentele si se lasa la racit.
Se bate crema cu mixerul pana se umfla si se ingroasa.
Se aseaza un rand de biscuiti pe un platou dreptunghiular, se insiropeaza cu o pensula, apoi se adauga crema si tot asa pana terminam biscuitii si crema.
Se orneaza cu stafide si bilute de ciocolata.
1
Pentru insiropat se poate folosi in loc de apa, lapte! Se aromatizeaza si el cu esentele si se inmoaie biscuitii in lapte, iese muuuult mai bun tortul!
2
Va recomand biscuitii populari, insiropati apoi in lapte (eu nu am avut in casa de nici unele :)) )