Tort de biscuiti

de Oana in Prajituri, 22 Ian 2010 | 18787 vizualizari

 

Cel mai rapid tortulet si asa de bun si aromat, mmmmm!

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte (2 buc.)
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita esenta cafea
  • 1 lingurita coaja de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Se prepara mai intai crema. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, amestecand pana se obtine o compozitie omogena. Se lasa putin la racit si se adauga esentele de rom si cafea, apoi se lasa la rece cel putin o ora. Eu am pus craticioara in balcon si s-a racit repejor pe gerul asta :)

Pentru sirop, se incalzeste apa si se dizolva in ea zaharul vanilat, apoi se adauga esentele si se lasa la racit.

Se bate crema cu mixerul pana se umfla si se ingroasa.

Se aseaza un rand de biscuiti pe un platou dreptunghiular, se insiropeaza cu o pensula, apoi se adauga crema si tot asa pana terminam biscuitii si crema.

Se orneaza cu stafide si bilute de ciocolata.

TIPS-URI

1

Pentru insiropat se poate folosi in loc de apa, lapte! Se aromatizeaza si el cu esentele si se inmoaie biscuitii in lapte, iese muuuult mai bun tortul!

2

Va recomand biscuitii populari, insiropati apoi in lapte (eu nu am avut in casa de nici unele :)) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

rivka 1

23.01.2010, 20:30

haha nici eu nu am vazut sigur sunt de cumparat dar trebuie dibuite, esenta de rom nici mie nu-mi place , cred ca are dreptate papabun cu esentele astea, dar in general dulciurile sunt cah caci sunt facute cu zahar cea mai mare otrava .
deci cateva picaturi de e-uri pe langa tot acolo esti cred.

Oana 1

23.01.2010, 20:41

Uite, chiar o sa ma uit cand ma duc in Carrefour, nici nu m-am gandit la asta pana acum, mai aflu si eu Rivka, asa e cu dulciurile...dar ce sa facem daca sunt bune?? dupa masa mereu trebuie sa iau o gurita de "ceva" dulce

Teo 1

23.01.2010, 21:16

rapid, sigur de reusita si f.f. gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema si glazura de ciocolata