UN DELICIU
am pornit de ideea prajiturii cu mac si lamaie de Miha, insa am adus undele modificari la crema, iar rezultatul extrem de bun:)
Blat:
Ouale se bat cu sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si vanilia mixam pana devine o crema. Dupa care adaugam untul topit, laptele, faina cu praful de copt, se amesteca bine. Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste si se face testul cu scobitoarea
Crema:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se aduga amidonul apoi cate putin lapte seamesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema. Se lasa la racit si se adauga zeama de la lamaie. Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita, se adauga si nuca de cocos se amesteca bine.
Blatul se imparte in doua, se insiropeaza se pune jumate din crema apoi ai doilea blat iar sirop si restul de crema. Se da la frigider pana a doua zi.