Semifreddo de orez

de Miha in Dulciuri, 16 Noi 2011 | 4964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g orez
  • 250 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri coniac
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo de orez:

Laptele se pune la fiert. Cand da in clocot se adauga orezul spalat si scurs bine de apa. Se fierbe la foc mic, ametecand din cand in cand, pana orezul se umfla si absoarbe tot laptele. Dam deoparte si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit aromam cu vanilie dupa gust.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam coniacul si punem vasul la baine-marie. Amestecam continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racit.

Intre timp, batem smantana pentru frisca. O mixam pana isi dubleaza volumul si devine pufoasa.

Orezul l-am maruntit usor cu mixerul (poate ramane si intreg), apoi l-am amestecat cu compozitia de oua si frisca batuta, amestecand usor cu o lingura. Turnam compozitia in forme individuale de aluminiu si dam la congelator pentru cca 3 ore.

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

nadea68 1

23.11.2013, 17:10

ciobotaru_laura 1

20.07.2014, 20:57

Arata tare bine! Imi lasa gura apa!

Ancutsa 1

09.01.2018, 13:23

Un desert deosebit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!