Laptele se pune la fiert. Cand da in clocot se adauga orezul spalat si scurs bine de apa. Se fierbe la foc mic, ametecand din cand in cand, pana orezul se umfla si absoarbe tot laptele. Dam deoparte si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit aromam cu vanilie dupa gust.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam coniacul si punem vasul la baine-marie. Amestecam continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racit.
Intre timp, batem smantana pentru frisca. O mixam pana isi dubleaza volumul si devine pufoasa.
Orezul l-am maruntit usor cu mixerul (poate ramane si intreg), apoi l-am amestecat cu compozitia de oua si frisca batuta, amestecand usor cu o lingura. Turnam compozitia in forme individuale de aluminiu si dam la congelator pentru cca 3 ore.
Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu ciocolata rasa.