Chec din varza cu mozzarella

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2010 | 4395 vizualizari

 

Aceasta reteta este inventia mea proprie si s-a nascut gandindu-ma la ce altceva pot face din varza… daca se fac parjoale si chiftele, de ce nu s-ar face si chec. Si uite ca se poate si rezultatul m-a multumit, gustul este minunat.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza proaspata 2kg
  • 4 oua
  • 1 legatura marar proaspat
  • 6 feliute de paine
  • 250g branza de burduf
  • 250g mozzarella
  • 100g unt
  • 30g pesmet
  • 50g cascaval ras
  • Sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din varza cu mozzarella:

Taiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 1/2h.

Intre timp pregatim tava de chec, o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet.

Punem o oala cu apa pe foc si cand apa fierbe, stoarcem varza de sucul lasat( de la sare) o punem in oala si lasam sa fiarba 15-20’, pana devine transparenta, dupa care o rasturnam intr-o strecuratoare si o lasam la scurs si racit, putin, cat sa nu ne arda.

Punem feliile de paine la inmuiat in putina apa, dupa care le stoarcem bine si le dam prin masina de tocat. Procedam asa si cu varza fiarta si stoarsa de surplusul de apa.

Punem tocatura intr-un bol, daugam ouale, mararul tocat marunt, branza, sare si piper si omogenizam totul bine.

Rasturnam in tava, jumatate de amestec, asezam bucati de mozzarella (eu le-am taiat in doua) si deasupra amestecul ramas (eu am pus si cateva bucatele de mozzarella ramase).

Radem cascaval, punem cateva bucatele de unt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 60’. Mai exact pana se formeaza o crusta maronie deasupra.

Am scos tava, am rasturnat-o pe un platou si am mai ras foarte putin cascaval deasupra, dupa care am lasat-o cam 20’ la racit.

Se taie in felii , se servesc  atat calde cat si reci, ca atare sau stropite cu smantana. Un deliciu !

Pofta buna !

TIPS-URI

1

in loc de branza burduf,se poate folosi branza telemea,dar sa fie din aceia sarata,veche,sa nu fie apoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din varza cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

janet 1

14.07.2010, 13:07

Nu m-as fi gindit.....de placinte cu varza am auzit! Interesant!

Corinuta 1

15.07.2010, 16:51

Foarte original!

epurasha2bb 1

27.07.2010, 19:34

5 furculite sunt convinsa ca e super bun, am sa fac si eu, am papat chuftelute si au fost bune, asa ca si checul trebuie sa fie bun, de fapr varza e buna orice i-ai face dar aplaud ideea ta originala! si prezentarea de exceptie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu cascaval