lia maria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 20.02.2010

RETETE333
PRIETENI199
Retete

Zacusca fina cu arome noi

In Zacusca la 22 Sep 2010

Punem uleiul la incins intr-o cratita mare ( eu am de tuci), adaugam ceapa si sarea si o lasam cam 10’ sa se inmoaie, sa devina sticloasa si apoi adaugam ardeii, amestecam si mai lasam inca 10’, pe foc mic, dupa care adaugam vinetele si apoi bulionul. Pornim cuptorul de la aragaz si...

Mancarica cu dovlecei

In Pui la 22 Sep 2010

Punem uleiul la incins intr-o tigaie cu peretii mai inalti. Adaugam bucatile de carne si le calim, cam 5’, pana isi schimba culoarea, dupa care o scoatem intr-un bol, in locul ei, adaugam ceapa, punem putina sare si piper si o lasam 2-3’, pana devine sticloasa. Punem dovleceii, apoi...

Ceapa murata cu rozmarin

In Conserve la 20 Sep 2010

Se curata ceapa si se spala. La fel curatam, spalam si taiem in felii, hreanul.Pregatim lichidul, conform instructiunilor de pe plic. In borcane de 800g, bine spalate si uscate, indesam ceapa, cu grija sa nu se sparga dar sa intre cat mai multe bucati. Punem in fiecare borcan cate 2-3 felii de...

Pasta de ardei kapia

In Conserve la 17 Sep 2010

Ardeii, bine copti, fara urme de fermentare, spalati,curatati de seminte si cotoare, ii trecem prin masina de tocat carne si apoi pasta obtinuta o cantarim. Pentru fiecare kg de pasta vom pune 220g sare. Amestecam bine si lasam compozitia asa sa stea de pe o zi pe alta. A doa zi, mai amestecam o...

Salata de spanac crud cu carnati

In Salate la 14 Sep 2010

Spalam spanacul in mai multe ape si-l lasam la scurs. Daca frunzele sunt mari, il maruntim putin. 2 carnati ii taiem in feliute, iar 6 ii crestam la capete, ii punem la prajit, in uleiul incins pentru1-2', pana rondelele se rumenesc si bucatile crestate ''Infloresc", apoi ii scoatem pe...

Tort cu ananas

In Torturi la 10 Sep 2010

Pentru blat: Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu untdelemnul si cu esenta de vanilie(jumatate de fiola) pana cand devin o masa omogena.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se ingroasa.Se adauga apoi zahar putin cate putin si se mixeaza pana cand acesta se topeste.Se pune...

Papricas cu carne de pui

In Pui la 10 Sep 2010

Luam puiul si-l maruntim, il spalam bine si-l dam deoparte. Curatam morcovul si telina, le spalam si le taiem cubulete.Procedam la fel cu ceapa si o taiem marunt, Ardeii ii curatam de cotor si seminte si ii taiem feliute. Cartofii curatati si spalati, ii taiem pe lung in 4 sau 6 bucati functie de...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 10 Sep 2010

Pentru ciorba: Taiem prazul, rondele, ciapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit, cam 5’. Apoi acoperim totul cu apa, punem capacul si lasam la fiert. Intre timp pregatim...

Chec cu smochine

In Prajituri la 9 Sep 2010

Ungem cu putin unt si pudram cu faina o tava de chec. Intr-un bol frcam untul cu zaharul, cam 1’ pana amestecul devine cremos, adaugam smochinele si ouale batand pentru omogenizare apoi si iaurtul. Separat amestecam ingredientele uscate, pe care le golim peste smochine si amestecam totul...

Clatite "bronzate" umplute cu branza si menta

In Dulciuri la 9 Sep 2010

Punem stafidele intr-un bol, adaugam sirop-ul si le lasam putin sa se umfle. Intre timp spalam si taiem marunt frunzele de menta pe care le amestecam cu branza, apoi adaugam si stafidele, amestecam si punem la o parte. Pentru clatite batem oul cu praful de sare, apoi apa, faina, cacaua,...

Briose cu fulgi de ciocolata

In Prajituri la 9 Sep 2010

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate, inafara de zahar si jumatate din cantitatea de fulgi. In alt bol batem ouale cu zaharul, adaugam uleiul, apoi laptele si fulgii ramasi. Amestecam cele doua compozitii, impartim aluatul in doua, il coloram si-l repartizam in forme. Le...

Ragout de vita

In Vita la 9 Sep 2010

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si carnea de vita, amestecam si lasam la calit cam 10’ sa se rumeneasca. Adaugam ciupercile, ardeii copti, sare , piper si chimen. Amestecam si dupa 2’ turnam supa si vinul. Cand incepe sa fiarba punem restul de ingrediente si condimente si lasam...

Festin la gratar

In Mancaruri cu carne la 3 Sep 2010

Se incing carbunii se pune gratarul pe care-l ungem cu o bucata de slanina, asta ca sa nu se lipeasca carnea si insiram bucatile la rumenit.  Pe o parte si pe alta sa se patrunda bine, iar cand sunt gata prajite, le scoatem intr-un bol/oala si le tinem sub capac pana terminam cu toate de...

Marinata pentru carne

In Pt. carne la 3 Sep 2010

Curatam ceapa si usturoiul si le taiem feliute. Plantele verzi le maruntim. Carnea portionata/feliata o amestecam cu condimentele, stropim cu ulei, le punem in pungi pe care le sigilam si le lasam la frigider, pentru cel putin 3-4 ore. Carnea se poate praji atat pe gratar cat si in cuptor....

Buzunare cu ciuperci la gratar

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2010

Spalam si taiem in felii ciupercile si separat si ardeiul iute. Rupem cate o bucata de folie, cam de 1m, o impachetam in doua, asezam pe o jumatate o mana de ciuperci, le stropim cu sos de soia, punem cateva 2 bucatele de unt si o feliuta de ardei si cealalta jumatate o pliem peste. In chidem...

Briose de cacao cu nuca de cocos

In Prajituri la 3 Sep 2010

Pentru briose: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana si untul topit. Separat amestecam ingredientele uscate; faina, cacaua si praful de copt. Mixam cele doua amestecuri, bine de tot. Pentru crema: Batem albusurile cu zaharul,...

Paste cu sos aromat

In Penne la 2 Sep 2010

Fierbem pastele in apa cu sare +1 lingura ulei conform instructiunilor de pe ambalaj. Curatam ceapa si o maruntim, indepartam semintele si maruntim si kapia. Curatam si dam pe razatoarea mare, morcovul. Prazul il feliem, iar frunzele le maruntim. Punem intr-o tigaie, la incins, uleiul...

Surimi cu garnitura de orez

In Fructe de mare la 1 Sep 2010

Punem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un bol si stoarcem zeama de la ½ lamaie peste ele. Batem oul cu apa, faina si condimentele, omogenizam bine, rezulta un aluat de consistenta unei smantani mai groase, dar care curge....

Pane-uri de vinete cu urda

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2010

Curatam vinetele si le taiem felii  de 5-7cm grosime. Le pudram cu sare, le punem  intr-o strecuratoare si le lasam cam 15-20’ sa-si lase zeama. Intre timp pregatim amestecul de urda. Taiem cubulete ardeiul, adaugam smantana, putina sare si omogenizam. Intr-un bol batem...

Omleta cu urda

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2010

Amestecam urda cu cascavalul si asezonam. Facem o omleta din cele 4 oua pe care o rasturnam pe o  folie . Intindem pe suprafata ei urda cu cascaval, apoi repartizam pe randuri legumele.  Ajutandu-ne de folie, rulam omleta cat mai strans, o impachetam si strangem bine si la capete....

Racoritoare aromata pt zile fierbinti

In Cocktail la 17 Aug 2010

Pentru fiecare pahar am folosit cate un cub galben, unu rosu, cate una lingura de sirop de menta (daca vreti sa fie mai dulce, puneti 2 linguri), felii de lamaie si cate o frunzulita ca décor. Nu pot descrie gustul si aroma acestui preparat…dar va pot spune ca este delicios!

Arome si culori de gheata

In Sirop / Compot la 17 Aug 2010

Se curata pepenii de coaja si se taie in bucati. Punem bucatile in storcatorul de fructe si sucul rezultat il golim in pungile pt gheta pe care le legam si le dam la congelator. Cantitatea o stabileste fiecare functie de cate cuburi vrea sa optina, eu am folosit 1/2 lubenita cam de 3gk si un...

Conserva de fasole verde in bulion

In Conserve la 17 Aug 2010

Punem o oala cu 4l apa la fiert. Curatam fasolea de codita si o rupem in bucati potrivite de mari. Cand fierbe apa, punem fasolea si o lasam cam10’ sa se inmoaie si sa devina flexibila. Scoatem fasolea intr-o strecuratoare si o lasam putin la scurs, cam 15’, dupa care punem fasolea in...

Galuste cu prune in sirop de menta

In Dulciuri la 14 Aug 2010

Prunele le spalam ,le scoatem samburii cu atentie fara sa le despicam complet si le lasam la scurs intr-o strecuratoare . Intr-o tigaie anti-aderenta, punem untul la topit si adaugam pesmetul pe care-l rumenim bine. Facem un aluat din cartofii fierti, curatati si dati prin masina,...

Pasta de vinete cu chimen si iaurt

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2010

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca .  Curatam si taiem ceapa marunt, dupa care o calim in ulei impreuna cu lingurita de chimen, pana devine aurie. Adaugam vinetele, boiaua, iaurtul, sare si piper dupa gust si continuam sa le inabusim impreuna cam 5...

Smoothie de pepene cu menta

In Dulciuri la 12 Aug 2010

Am pasat pepenele cu o furculita, am adaugat menta, mierea, zaharul, vanilia si lamaia si am amestecat usor, dar nu insistent, e mai gustos cand se simt si bucatele de pulpa ne-pasate. Am dat totul la rece pentru 30’, timp in care toate aromele sau combinat. Se poate servi : simplu, cu...

Orez cu sfecla rosie

In Mancaruri de post la 11 Aug 2010

Spalam orezul si-l punem la fiert cu un praf de sare, unul de piper si 1 lingurita ulei. Dam pe razatoarea mica, 1/3 din sfecla fiarta si racita si ½ din morcovul fiert si racit. Cand orezul este fiert, il impartim in doua, jumatate ramane alb si in jumatate punem putin curry. Luam o...

Chec cu branza dulce si ananas

In Prajituri la 11 Aug 2010

Amestecam faina cu praful de copt. Pregatim o tava de chec pe care o tapetam cu hartie pergament. Deschidem conserva de ananas si punem fructele intr-o strecuratoare. Separat mixam zaharul cu oul, adaugam uleiul putin cate putin, apoi branza, coaja de portocala si laptele, iar la final...

Suc natural de fructe si legume proaspete

In Bauturi la 10 Aug 2010

Curatam legumele, scoatem samburii de la fructe, le spalam si le punem in masina de stors, rand pe rand. Am obtinut 1,5L suc natural foarte dulce si gustos. Se pune  la macerat, la rece, cateva ore cel mai bine de seara pana a doa zi. Servim rece, cu o felie de lamiie si o...

Ceafa de porc inabusita

In Porc la 9 Aug 2010

Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare, punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul, calim 2’ si adaugam bucatile de carne. Le lasam cam 5’ apoi le intoarcem pe cealalta parte si dupa...

Afisate 211 - 240 din 333 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]