Mamaliguta cu branza si jumari

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2010 | 11233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina de malai glisata
  • 200 g costita afumata
  • 300g cascaval ras
  • 200g telemea rasa
  • 200ml smantana
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza si jumari:

Facem o mamaliga nu foarte tare si o lasam la o parte pana pregatim restul.

Costita taiata in bucatele o punem intr-o tigaie la prajit pana devine jumari. Eu am preparat 5 portii individuale.

In fiecare tavita, am pus putina grasime( lasata de jumari), apoi am impartit jumarile, putin cascaval, un strat de mamaliga, un strat mai generos de telemea, al doilea strat de mamaliga, deasupra cate o lingura de smantana apoi cascaval.

Am pus tavitele intr-o tava de copt si le-am dat la cuptor cam 20’, pana s-a format o crusta maronie deasupra.

Le lasam 5’, sa se racoreasca, apoi le rasturnam pe farfuria pentru servit.

Se serveste ca atare, ori  mai adaugam  smantana peste.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

lia maria 1

08.07.2010, 10:23

medi, ina, julie , rocsi imi pare tare rau dar nu a mai ramas nimic, s-a papat tot dar promit ca data viitoare voi veti fi primele mele invitate cate o portie pentru fiecare merge ?

epurasha2bb 1

12.07.2010, 16:44

wow, ce bunatate, ce pofta mi-e !

Bunica 1

16.07.2010, 22:48

imi ploua in guraaaaa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Butoiase aperitiv