Paste cu dovlecei zucchini

de lia maria in Spaghete, 5 Aug 2010 | 8074 vizualizari

 

Reteta, am gasit-o intr-o revista si cum mie imi plac mult de tot legumele, iata ca am executat-o. Si nu-mi pare rau deloc… Seviti si voi si convingeti-va !

 

INGREDIENTE

  • 400g spaghete
  • Sare
  • 1 dovlecel marisor, zucchini
  • 3linguri ulei (sau 2 linguri unt)
  • Piper
  • 50g apa
  • 1cub knor de legume
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu dovlecei zucchini:

Punem o oala cu apa,la fiert, adaugam putina sare si 1 lingura de ulei. Cand da in clocot, punem pastelele si le lasam sa fiarba cam15’. Le strecuram, le trecem pe sub un jet de apa rece si le lasam deoparte.

Curatam dovlecelul de seminte(daca e nevoie) si-I taiem fasii pe lungime, fara sa-l curatam de coaja. Punem uleiul ramas la incins intr-o tigaie si adaugam dovlecelul. Presaram sare si piper si lasam la calit cam 5’. Adaugam apa si cubul knor, punem capacul si mai lasam 5’ sa se inmoaie dovleceii, apoi stingem focul.

Pentru servit, amestecam pastele cu dovleceii, sau ii punem deasupra pastelor  si ornam cu frunzulite de menta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

reteta initiala este cu unt,dar pentru ca suntem in post,eu am folosit ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu dovlecei zucchini" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste linguini integrale cu pesmet