Pentru aceasta reteta, ma-m inspirit din cartea, Secretul succesului- editura Corint: paine cu banana si nuci dar cu mai multe modificari, rezultatand o delicioasa prajitura…
Ungem tava de guguluf cu putin unt si o presaram cu faina. Curatam si zdrobim bananele cu o furculita. Taiem nuca, in bucati maricele. Batem putin oule.
Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si nucile.
Frecam untul cu zaharul, cam 1’, adaugam bananele si ouale, siropul si sana, amestecand pana la omogenizare. Adaugam ingredientele uscate la compozitia de banana si amestecam usor cu paleta, atat cat sa se incorporeze.
Se toarna aluatul in forma si se coace cam 55-60’. Se lasa cam 5-10’ sa se odihneasca, apoi se rastoarna pe un platou.
Se serveste simplu sau cu diferite glazuri dupa preferinta.
Pofta buna !
1
banane
2
nuci
3
sirop de ghimbir