Guguluf cu banane

de lia maria in Prajituri, 5 Iul 2010 | 5870 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta, ma-m inspirit din cartea, Secretul succesului- editura Corint: paine cu banana si nuci dar cu mai multe modificari, rezultatand o delicioasa prajitura…

 

INGREDIENTE

  • 100g  unt
  • 250g zahar
  • 280g banana bine coapte
  • 3 oua
  • 125ml sana
  • 315g faina
  • 1 praf de copt
  • 2  lingurite sirop de ghimbir
  • 100g sambure de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu banane:

Ungem tava de guguluf cu putin unt si o presaram cu faina. Curatam si zdrobim bananele cu o furculita. Taiem  nuca, in bucati maricele. Batem putin oule.

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si nucile.

Frecam untul cu zaharul, cam 1’, adaugam bananele si ouale, siropul si sana, amestecand pana la omogenizare. Adaugam ingredientele uscate la compozitia de banana si amestecam usor cu paleta, atat cat sa se incorporeze.

Se toarna aluatul in forma si se coace cam 55-60’. Se lasa cam 5-10’ sa se odihneasca, apoi se rastoarna pe un platou.

Se serveste simplu sau cu diferite glazuri dupa preferinta.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

banane

2

nuci

3

sirop de ghimbir

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ela 1

06.07.2010, 17:24

ce bunatate...

nadina73 1

07.07.2010, 00:32

e la favo trebuie incercata arata tare bine,nota 10

epurasha2bb 1

27.07.2010, 19:31

excelent, 5 furculite!am papat si eu si e foarte aromata si miroase Dumnezeiesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava