Condimentam carnea si o lasam circa 15 minute inainte de a o pune la preparat
Spalam orezul si il punem in apa fiarta cu putina sare iar la 10 minute de cand am pus orezul aduagam si legumele congelate, le lasam sa fiarba la foc moderat, adaugam si o lingurita de delicat, putina sare si piper...
Pregatim carnea condimentand-o numai cu piper si optional daca aveti vreun condiment preferat.
Apoi curatam cartofii si ii taiem cubulete, ii punem la fiert cu o lingura de ulei si putina sare sau delicat. Cand cartofi s-au fiert ii punem in robot dupa ce i-am scurs de apa, apoi adaugam untul...
Pregatim carnea spaland-o si apoi cu varful unui cutit facem niste buzunarele mici pentru a introduce graunti de usturoi zdrobiti cu lama cutitului ,asa au aroma mai multa .
Preparam sosul amestecand sucul de rosi cu piperul ,melasa ,mierea si cimbrul apoi masam carnea si o asezam in tava in...
Pregatim copanelele ,le crestam si le punem condimentele dupa care curatam cartofii, ii taiem cubulete si condimentam cu rozmarin Amestecam copanele si cartofii dupa care ii punem in punga ,legam punga si o asezam intr-o tava si o lasam la cuptor timp de 45 de minute la 200 grade ,dupa care taiem...
Punem o lingura de ulei intr-o cratita dupa care curatam ceapa si o taiem solzisori si o calim cateva minute in ulei ,adaugam si carnita tocata cubulete cat mai mici ,le lasam sa se caleasca circa 10 minute dupa care adaugam si orezul si punem apa peste ele cat sa le acopere .
Cand a inceput...
Curatam ceapa si o taiem solzisori. Ardeiul gras il taiem fasii subtiri. Le calim putin intr-o lingura de ulei vreo 5 minute, dupa care adaugam si pieptul de pui taiat cubulete. Le mai lasam impreuna inca 10 minute dupa care punem si tecutele care au fost in prealabil rupte in doua sau in trei,...
Taiem ceapa solzisori, portionam pulpele si le punem imperuna cu ceapa cu putina apa la fiert, cam cat sa le acopere. Cine nu are probleme cu prajala poate sa le caleasca putin inainte si apoi toarna apa peste ele. Cand sunt aproape fierte adaugam bulionul si usturoiul pisat si putin...
Spalam bine bucatile de curcan ,optional le dam pielita jos ,apoi le crestam bine pentru a patrunde si a fi foarte fragede
Le masam bine cu sare piper si alte condimente daca doriti ,putin rozmarin
apoi turnam vinul peste ele ,cam cat sa le acopere ,adaugam si foile de dafin si...
Punem orezul la fiert cu mazarea. In cazul in care este congelata putem sa o punem cu 20 de minute inainte peste orezul aproape fiert.
Cand orezul s-a fiert adaugam mazarea si porumbul. Le amestecam bine cu putina sare.
Pregatim pieptul de pui condimentandu-l cu rozmarin si putin delicat....
Amestecam carnea tocata de curcan cu usturoiul pisat, putina sare si piper. Le amestecam foarte bine dupa care le facem bilute si le aplatizam foarte bine sa fie cam cat palma si le punem la prajit in tigaia cu bulina (sunt mai sanatoase asa ).
Taiem chifla pe jumatate asezam bucata de...
Curatam ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem putin la calit intr-o lingura de ulei. Tocam si varza bine si o frecam cu sare, dupa care o adaugam peste ceapa. Punem si scarita taiata in bucati mai mici, apoi adaugam apa cat sa treaca peste varza. Adaugam si frunzele de dafin, cimbru si lasam...
Dam cartoful pe razatoarea mica, punem painea la inmuiat, tocam verdeata, pisam usturoiul, iar cand toate sunt gata le amestecam bine cu carnea tocata de curcan. Adaugam sare si piper, iar la sfarsit punem ouale si le incorporam in bine in compozitie si painea stoarsa foarte bine de apa ...
Crestam pulpitele de ied bine dupa care le lasam in vin cam 1-2 ore (sa le acopere vinul). Le scoatem din vin, le condimentam cu piper, condimente, rozmarin, cimbru dupa care le asezam in tava cu jumatate din vinul in care au stat
Pregatim si cartofii, ii spalam bine si le lasam coaja foarte...
Curatam cartofii si ii taiem cubulete ,ii condimentam cu delicat ,copanele le crestam si le condimentam si pe ele, iar cu muschiul de porc procedam exact la fel il taiem si il condimentam
Amestecam bine ingredientele unele cu celelalte dupa care le punem in punga pentru cuptor ,o legam la...
Curatam inimile de pui dupa care le punem la fiert 10 minute, pana dau in clocot. Le mai spalam odata de spuma care a iesit din ele si le punem impreuna cu ardeii taiati fasii, morcovul taiat rondele, dovlecelul taiat cubulete la inabusit timp de 10 min, dupa care punem apa peste ele pana...
Se taie carnea bucati cam de 4-5 cm grosime dupa care le punem intr-o tigaie si adaugam jumatate de pahar de apa ,punem capacul si lasam sa fiarba pana scade apa la jumatate
cand a inceput sa scada punem foile de dafin ,sarea, piperul si ceapa tocata solzisori si incepem sa adaugam cate...
se spala puiul bine se condimenteaza ,si se pune pe vasul special de facut pui (nu stiu cum se numeste dar am unul din ceramica care la baza e ca o farfurie adanca si de aceea am profitat si am pus si cartofi jos)
cartofii ii curatam si ii taiem cubulete,ii condimentam , dupa care ii...
se curata cartofii si se condimenteaza ,la fel procedam si cu aripioarele. Daca doriti le puteti da si prin putin pesmet sa fie putin mai crocante si mai maronii cand sunt gata facute
Se dau la cuptor cam 30-45 min la foc moderat ,cam pana incep sa se rumeneasca
Intre timp pregatim...
Se spala bine puiul ,se fac crestaturi pe piept ,copanele dupa care in condimentam bine peste tot ,ii facem( masaj cu condimete)
brocoli spalat si desfacut in cat mai multe buchetele mici ,le condimentam si pe ele si bagam totul in punga pentru cuptor
lasam punga la cuptor timp de...
Curatam legumele si le spalam bine dupa care le punem sa fiarba timp de 15 min
intr-o cratia cu o lingura de ulei punem carnati care au fost taiati rondele cu ceapa care a fost si ea taiata solzisori si le calim mestecand impreuna in ele ,dupa ce s-au calit punem orezul si apa ,adaugam si...
se pune fasolea la inmuiat de seara pana dimineata in apa rece
dimineata puNem fasolea la fiert cam 1 ora dupa care aduagam si legumele taiate marunT si lasaM sa fiarba la foc mic pana cand fasolea se poate sfarma cu degetul daca luam un bob
scurgem fasolea de apa dupa ce a fiert si o pasam...
taiem pieptul de curcan dupa preferinta fiecarei gospodine ,eu l-am taiat cam cat palma,il condimentam pe tot pe o parte cu sare pe cealata cu piper si le dam deoparte
punem tigaia cu ulei la incins si procedam cu fiecare astfel :dam pieptul prin faina -ou si la sfarsit prin pesmet
le punem...
se spala ficateii, inimile se taie cubulete, ardeiul se curata si se taie si el patratele. Daca aveti arpagic il puneti asa cu tot cu coaja , ciupercile se curata de codite ,rosiile se lasa intregi
Asamblam frigaruile dupa imaginatia fiecaruia, eu am pus asa :ciuperci ,ficat , ardei,...
se curata ceapa si se taie solzisori ,se caleste intr-o lingura de ulei cu carnita de curcan taiata cubulete ,
dupa ce s-a rumenit putin ceapa adaugam apa sa treaca peste ele
cand a inceput sa se inmoaie carnea adaugam cartofii curatati si taiati in patru pe lung ,ii lasam 5 min dupa care...
Se fierb ficatul si inimile de curcan ,dar le fierbem separat.
Ficatul cand il fierbem sa nu fie inecacios si sa fie mai gustos ii punem in apa o lingurita de zahar ,nu sare.
Se fierb, se lasa sa se raceasca dupa care le tocam. Se toaca si verdeata si se amesteca cu maruntaiele de curcan....
taiem feliile de sunca sau parizar foarte subtiri,eu le-am luat gata taiate,cascavalul il taiem in fasii cam cat degetul de groase si le punem in centrul feliei de sunca si rulam ca pe o sarmaluta ,
dam acest rulou prin faina (sunca sau parizerul daca e proaspat este putin umed si se prinde...
Legumele se dau pe razatoare, carnea de curcan se taie cubulete si ceapa se toaca marunt si incepem sa amestecam ingredientele.
Legumele, orezul, carnea, le condimentam, la sfarsit punem ouale si ardeii dupa ce au fost curatati si spalati incepem sa-i umplem.
Dupa ce i-am umplut se pun intr-o...
se pun pulpele in punga maggi impreuna cu condimentele si se lasa la cuptor o ora
iar legumele se curata se spala si se condimendeaza cu delicat se pun in aparatul de fiert cu abur si se lasa 40 de min
foarte usor si nu muncesti deloc
legumele ies super ,sunt mult mai delicioase...
Orez cu legume, carne si carnati
Condimentam carnea si o lasam circa 15 minute inainte de a o pune la preparat Spalam orezul si il punem in apa fiarta cu putina sare iar la 10 minute de cand am pus orezul aduagam si legumele congelate, le lasam sa fiarba la foc moderat, adaugam si o lingurita de delicat, putina sare si piper...
Vita la gratar cu piure si mozzarella
Pregatim carnea condimentand-o numai cu piper si optional daca aveti vreun condiment preferat. Apoi curatam cartofii si ii taiem cubulete, ii punem la fiert cu o lingura de ulei si putina sare sau delicat. Cand cartofi s-au fiert ii punem in robot dupa ce i-am scurs de apa, apoi adaugam untul...
Ceafa de porc la cuptor
Pregatim carnea spaland-o si apoi cu varful unui cutit facem niste buzunarele mici pentru a introduce graunti de usturoi zdrobiti cu lama cutitului ,asa au aroma mai multa . Preparam sosul amestecand sucul de rosi cu piperul ,melasa ,mierea si cimbrul apoi masam carnea si o asezam in tava in...
Copanele cu cartofi, la punga
Pregatim copanelele ,le crestam si le punem condimentele dupa care curatam cartofii, ii taiem cubulete si condimentam cu rozmarin Amestecam copanele si cartofii dupa care ii punem in punga ,legam punga si o asezam intr-o tava si o lasam la cuptor timp de 45 de minute la 200 grade ,dupa care taiem...
Spanac cu carnita de porc si orez
Punem o lingura de ulei intr-o cratita dupa care curatam ceapa si o taiem solzisori si o calim cateva minute in ulei ,adaugam si carnita tocata cubulete cat mai mici ,le lasam sa se caleasca circa 10 minute dupa care adaugam si orezul si punem apa peste ele cat sa le acopere . Cand a inceput...
Tecute de fasole cu piept de pui
Curatam ceapa si o taiem solzisori. Ardeiul gras il taiem fasii subtiri. Le calim putin intr-o lingura de ulei vreo 5 minute, dupa care adaugam si pieptul de pui taiat cubulete. Le mai lasam impreuna inca 10 minute dupa care punem si tecutele care au fost in prealabil rupte in doua sau in trei,...
Papricas cu galuste din faina si gris
Taiem ceapa solzisori, portionam pulpele si le punem imperuna cu ceapa cu putina apa la fiert, cam cat sa le acopere. Cine nu are probleme cu prajala poate sa le caleasca putin inainte si apoi toarna apa peste ele. Cand sunt aproape fierte adaugam bulionul si usturoiul pisat si putin...
Pulpa de curcan la cuptor
Spalam bine bucatile de curcan ,optional le dam pielita jos ,apoi le crestam bine pentru a patrunde si a fi foarte fragede Le masam bine cu sare piper si alte condimente daca doriti ,putin rozmarin apoi turnam vinul peste ele ,cam cat sa le acopere ,adaugam si foile de dafin si...
Piept de pui la gratar cu garnitura de orez
Punem orezul la fiert cu mazarea. In cazul in care este congelata putem sa o punem cu 20 de minute inainte peste orezul aproape fiert. Cand orezul s-a fiert adaugam mazarea si porumbul. Le amestecam bine cu putina sare. Pregatim pieptul de pui condimentandu-l cu rozmarin si putin delicat....
Hamburger din carne de curcan
Amestecam carnea tocata de curcan cu usturoiul pisat, putina sare si piper. Le amestecam foarte bine dupa care le facem bilute si le aplatizam foarte bine sa fie cam cat palma si le punem la prajit in tigaia cu bulina (sunt mai sanatoase asa ). Taiem chifla pe jumatate asezam bucata de...
Varza cu afumatura
Curatam ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem putin la calit intr-o lingura de ulei. Tocam si varza bine si o frecam cu sare, dupa care o adaugam peste ceapa. Punem si scarita taiata in bucati mai mici, apoi adaugam apa cat sa treaca peste varza. Adaugam si frunzele de dafin, cimbru si lasam...
Chiftelute de curcan la cuptor
Dam cartoful pe razatoarea mica, punem painea la inmuiat, tocam verdeata, pisam usturoiul, iar cand toate sunt gata le amestecam bine cu carnea tocata de curcan. Adaugam sare si piper, iar la sfarsit punem ouale si le incorporam in bine in compozitie si painea stoarsa foarte bine de apa ...
Pulpa de ied la cuptor cu cartofi noi
Crestam pulpitele de ied bine dupa care le lasam in vin cam 1-2 ore (sa le acopere vinul). Le scoatem din vin, le condimentam cu piper, condimente, rozmarin, cimbru dupa care le asezam in tava cu jumatate din vinul in care au stat Pregatim si cartofii, ii spalam bine si le lasam coaja foarte...
Cartofi cu carne de porc si copanele la cuptor
Curatam cartofii si ii taiem cubulete ,ii condimentam cu delicat ,copanele le crestam si le condimentam si pe ele, iar cu muschiul de porc procedam exact la fel il taiem si il condimentam Amestecam bine ingredientele unele cu celelalte dupa care le punem in punga pentru cuptor ,o legam la...
Orez cu inimi de pui si legume
Curatam inimile de pui dupa care le punem la fiert 10 minute, pana dau in clocot. Le mai spalam odata de spuma care a iesit din ele si le punem impreuna cu ardeii taiati fasii, morcovul taiat rondele, dovlecelul taiat cubulete la inabusit timp de 10 min, dupa care punem apa peste ele pana...
Carne de porc inabusita
Se taie carnea bucati cam de 4-5 cm grosime dupa care le punem intr-o tigaie si adaugam jumatate de pahar de apa ,punem capacul si lasam sa fiarba pana scade apa la jumatate cand a inceput sa scada punem foile de dafin ,sarea, piperul si ceapa tocata solzisori si incepem sa adaugam cate...
Pui la cuptor
se spala puiul bine se condimenteaza ,si se pune pe vasul special de facut pui (nu stiu cum se numeste dar am unul din ceramica care la baza e ca o farfurie adanca si de aceea am profitat si am pus si cartofi jos) cartofii ii curatam si ii taiem cubulete,ii condimentam , dupa care ii...
Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi)
se curata cartofii si se condimenteaza ,la fel procedam si cu aripioarele. Daca doriti le puteti da si prin putin pesmet sa fie putin mai crocante si mai maronii cand sunt gata facute Se dau la cuptor cam 30-45 min la foc moderat ,cam pana incep sa se rumeneasca Intre timp pregatim...
Pui la punga cu brocoli
Se spala bine puiul ,se fac crestaturi pe piept ,copanele dupa care in condimentam bine peste tot ,ii facem( masaj cu condimete) brocoli spalat si desfacut in cat mai multe buchetele mici ,le condimentam si pe ele si bagam totul in punga pentru cuptor lasam punga la cuptor timp de...
Pilaf cu legume si carnati bio
Curatam legumele si le spalam bine dupa care le punem sa fiarba timp de 15 min intr-o cratia cu o lingura de ulei punem carnati care au fost taiati rondele cu ceapa care a fost si ea taiata solzisori si le calim mestecand impreuna in ele ,dupa ce s-au calit punem orezul si apa ,adaugam si...
Fasole groasa cu aripioare de pui
se pune fasolea la inmuiat de seara pana dimineata in apa rece dimineata puNem fasolea la fiert cam 1 ora dupa care aduagam si legumele taiate marunT si lasaM sa fiarba la foc mic pana cand fasolea se poate sfarma cu degetul daca luam un bob scurgem fasolea de apa dupa ce a fiert si o pasam...
Snitel de curcan cu piure de cartofi si salata de rosii
taiem pieptul de curcan dupa preferinta fiecarei gospodine ,eu l-am taiat cam cat palma,il condimentam pe tot pe o parte cu sare pe cealata cu piper si le dam deoparte punem tigaia cu ulei la incins si procedam cu fiecare astfel :dam pieptul prin faina -ou si la sfarsit prin pesmet le punem...
Frigarui cu ficatei si inimi de curcan
se spala ficateii, inimile se taie cubulete, ardeiul se curata si se taie si el patratele. Daca aveti arpagic il puneti asa cu tot cu coaja , ciupercile se curata de codite ,rosiile se lasa intregi Asamblam frigaruile dupa imaginatia fiecaruia, eu am pus asa :ciuperci ,ficat , ardei,...
Mancare de cartofi cu carnita de curcan
se curata ceapa si se taie solzisori ,se caleste intr-o lingura de ulei cu carnita de curcan taiata cubulete , dupa ce s-a rumenit putin ceapa adaugam apa sa treaca peste ele cand a inceput sa se inmoaie carnea adaugam cartofii curatati si taiati in patru pe lung ,ii lasam 5 min dupa care...
Drob din maruntaie de curcan
Se fierb ficatul si inimile de curcan ,dar le fierbem separat. Ficatul cand il fierbem sa nu fie inecacios si sa fie mai gustos ii punem in apa o lingurita de zahar ,nu sare. Se fierb, se lasa sa se raceasca dupa care le tocam. Se toaca si verdeata si se amesteca cu maruntaiele de curcan....
Cordon bleu
taiem feliile de sunca sau parizar foarte subtiri,eu le-am luat gata taiate,cascavalul il taiem in fasii cam cat degetul de groase si le punem in centrul feliei de sunca si rulam ca pe o sarmaluta , dam acest rulou prin faina (sunca sau parizerul daca e proaspat este putin umed si se prinde...
Ardei umplut cu multe legume si carne de curcan
Legumele se dau pe razatoare, carnea de curcan se taie cubulete si ceapa se toaca marunt si incepem sa amestecam ingredientele. Legumele, orezul, carnea, le condimentam, la sfarsit punem ouale si ardeii dupa ce au fost curatati si spalati incepem sa-i umplem. Dupa ce i-am umplut se pun intr-o...
Pui la punga maggi cu legume fierte pe abur
se pun pulpele in punga maggi impreuna cu condimentele si se lasa la cuptor o ora iar legumele se curata se spala si se condimendeaza cu delicat se pun in aparatul de fiert cu abur si se lasa 40 de min foarte usor si nu muncesti deloc legumele ies super ,sunt mult mai delicioase...