-se spala bine rosia
-crenvustiul se taie in bicatele de cca 1 1,5 cm
-se inteapa pe o scobitoare o bucatica de crenvusti iar in capatul fiecareia adaugam cate o bucata Miez de lapte
-se introduc in rosia spalata si uscata
-maslinele se inteapa si ele in cate o scobitoare si se...
Decongelam aluatul foietaj . taiem in fasii lungi de 6-7 cm si late de 2 cm. Fiecare crenvust va fi infasurat in aluat si pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
-se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.
-se pot presara deasupra ,mac sau susan.
Se decongeleaza aluatul foietaj la temperatura camerei
-branza telemea se rade ,se adauga oul si zaharul vanilat ,se amesteca toate ingredientele
-compozitia obtinuta se untinde uniform pe toata suprafata alatului,, se preara chimen,se ruleaza strans,se taie felioare subtiri de...
Punem pe gratar feliile de vanata si tinem pana se inmoaie
-calim ceapa in putin ulei,adaugam bulionul si tinem pana se inmoaie ceapa.
Asezam pe o farfurie ceapa calita ,asezam alternativ feliile de vanata cu cascaval,deasupra asezam un cub Felie de lapte,bagam la cuptorul cu...
Radem telemeaua ,adaugam mararul,ardeiul rosu tocat marunt,adaugam smantana cat sa lege compozitia,piperam si adaugam putina boia dulce,aomgenizam bine
-scobim cu o lingura rosiile ,umplem cu compozitia de branza ,adaugam in varful fiecareia cate o bucatica de Miez de lapte ,decoram cu...
Calim ceapa si ardeul taiatmarunt in uleiul incins. Cand se inmoaie ceapa, adaugam usturoiul strivit si mai calim 1 minut.
Adaugam bulionul ,condimentam cu sare ,piper si boiaua de ardei dulce,
Fierbem totul la foc mediu pentru 10 minute.
Se sparg ouale in sosul de rosii. Se pune...
Cantitatile si ingrediente folosite sunt in functie de marimea baghetei si de gustul fiecaruia
Se rade branza cat mai fin,
Se adauga salamul,ardeiul rosu,mararul toate tocate cat mai marunt ,se adauga smantana cat sa lege compozitia ,1- 2 linguri ,
Se omogenizeaza intreaga compozitie...
-pregatim mai intai maiaua
punem intr-un vas putina faina in mijlocul careia facem o adancitura
-in laptele caldut dizolvam zaharul si drojdia,adaugam amestecul in adancitura din faina
amestecam cu putina faina si lasam sa creasca 10-15 min
-adaugam galbenusurile de ou ,aromele...
Carnea tocata se amesteca cu ouale putin batute, patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici si stors bine si felia de paine inmuiata in apa sau lapte si bine stoarsa,se sareaza si pipereaza dupa gust,
Se formeaza chiftelutele ...
-intr-un castron adaugam faina ,facem o gaura in mijloc si adaugam oul usor batut si sarea
-drojdia o dizolvam in apa minerala calduta,
-adaugam peste faina drojdia dizolvata
-adaugam untura si branza rasa si restul de ingrediente , incepem sa framantam un aluat potrivit...
Pentru prepararea acestei retete de briose vom proceda astfel:
-mixam oul cu ulei si mustar dupa care am adaugat celelalte ingrediente , am omogenizat bine
-am pus compozitia in tava pt briose,iar deasupre am adaugat ceapa verde taiata marunt, bucatele de carnat, si salam
-dam la...
-peste feliile de paine adaugam rosiile taiate cubulete ,asta dupa ce le-am inlaturat semintele,saram si piperam dupa gust,radem branza tare deasupra si dam la cuptor pana se rumenesc putin.
Ciupercile le-am curatat de pielita iar piciorusele le-am taiat marunt ,am adaugat cascaval si branza de vaca date pe razatoarea mica iar cu aceasta compozitie ( sarata si piperata) am umplut ciupercile ,le-am bagat la cuptor stropite din belsug cu ulei de masline
-am amestecat totul in robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat omogen
-am acoperit aluatul su un servet si am lasat sa se odihneasca pana si-a dublat volumul
-intre timp ne ocupam de jumari pe care deoarece eu le aveam proaspete a trebuit sa le topesc
-dupa ce s-au racit se baga in...
Se face un aluat mai vartos din cele enumerate mai sus pe care-l vom lasa 30 min la crescut.
Se intinde foaie de subtire pe care,dupa ce am uns-o cu ou batut,presaram ,susan,mac si sare dupa gust, se taie fasii ingustesi sise asaza in tava in care am presarat putina faina. Se coc in...
Mai intai preparam aluatul din ingredientele de mai sus ,framantam cat sa iasa un aluat potrivit de tare
-calim ceapa in cateva linguri de ulei dupa care adaugam si carnea si tinem pana scade lichidul care-l va lasa,saram si piperam
-aluatul il portionam in opt bucati pe care le vom intinde...
Ciupercutele carora le-am inlaturat piciorusul se umplu cu branza si cascaval taiate cubulete,se sareaza ,pipereaza iar deasupra fiecarei ciuperci se va pune cate un cubulet mic de unt.
Se pun in tava ,adaugam putina apa,dupa care dam la cuptor pana se rumenesc frumos!
-feliile de paine se ung cu branza topita,se asaza jumatati de rosii,-
-capul va fi format din bucatele de maslina
-decoram rosiile ca pe niste gargarite
-punem pe post de iarba ,salata sau frunze de patrunjel
Feliile subtiri de carne de pui( piept) se bat cu ciocanul de snitele ,se sareaza, pipereaza, condimenteaza dupa gust,se asaza pe o foaie de staniol si hartie de copt iar deasupra se pun felii subtiri de cascaval si rondele de ardei.
Se ruleaza strans si se introduce in cuptorul incins pt...
se pune la foc o craticioara cu apa in care am adaugat 1 lg otet( pt coagularea rapida a oului)iar in momentul in care a inceput sa fiarba facem cu ajutorul lingurii un vartej.
Oul il spargem intr-un castronel si-l turnam foarte incet, lasam intre 4 si 5 minute,dupa care cu ajutorul...
Am folosit branza feta bulgareasca dar se poate folosi orice fel de branzica doriti pe care am amestecat-o cu marar tocat cat mai fin smantana, sare si putin piper alb !
am curatat si feliat cartofii foarte subtire ( am folosit robotul) si am inceput asamblarea intr- o tava de yena in felul urmator;un strat de cartofi ,carnatii taiati subtirel ,branza rasa,si la final cascavalras.Am continuat operatiunea pana cand am terminat toate ingredientele iar...
Intr-un castron incepem sa alternam un strat de mamaliguta ,peste care adaugam carnatii taiati marunt si caliti in putin ulei,branza(de care aveti in frigider)unt si cascaval incheind cu mamaliguta.
Rasturnam pe o farfurie si radem branza si cascaval din belsug deasupra!
Facem omleta din ouale batute, dupa care o rasturnam pe farfurie si incepem sa insiram mai intai cascavalul dupa aceea salamul iar la un capat cremvustii.
Rulam si introducem putin la cuptor (sau la microunde) pentru a se topii cascavalul. Este o idee pentru un mic dejun ma aspectos!
Se curata cartofii cruzi si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se adauga ouale, sarea, piperul, mararul.
Se amesteca compozitia dupa ce au fost scursi cartofii de zeama, si se rastoarna intr-o tigaie cu unt incins, si se coace pe ambele parti
Se curata cartofii si se taie in rondele care se prajesc in ulei. Se bat ouale, sareaza si pipereazase adauga cartofii, salamul taiat cubulete, cascavalul razuit sau cubulete si se prajeste ca la omleta obisnuita pe ambele parti
Se curata de coaja dovlecelul si cartofii si se rad se lasa putin la scurs dupa care se amesteca cu cascavalul,ouale, usturoiul, sarea piperul si faina cat sa iasa un aluat moale dar sa-si pastreze totusi forma.
Se iau cu lingura si se prajesc in ulei de floarea soarelui.
Eu am mai...
Copacel aperitiv
-se spala bine rosia -crenvustiul se taie in bicatele de cca 1 1,5 cm -se inteapa pe o scobitoare o bucatica de crenvusti iar in capatul fiecareia adaugam cate o bucata Miez de lapte -se introduc in rosia spalata si uscata -maslinele se inteapa si ele in cate o scobitoare si se...
Crenvusti in aluat foietaj
Decongelam aluatul foietaj . taiem in fasii lungi de 6-7 cm si late de 2 cm. Fiecare crenvust va fi infasurat in aluat si pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. -se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. -se pot presara deasupra ,mac sau susan.
Melcisori cu branza si chimen
Se decongeleaza aluatul foietaj la temperatura camerei -branza telemea se rade ,se adauga oul si zaharul vanilat ,se amesteca toate ingredientele -compozitia obtinuta se untinde uniform pe toata suprafata alatului,, se preara chimen,se ruleaza strans,se taie felioare subtiri de...
Vinete cu cascaval si Miez de lapte
Punem pe gratar feliile de vanata si tinem pana se inmoaie -calim ceapa in putin ulei,adaugam bulionul si tinem pana se inmoaie ceapa. Asezam pe o farfurie ceapa calita ,asezam alternativ feliile de vanata cu cascaval,deasupra asezam un cub Felie de lapte,bagam la cuptorul cu...
Rosii cu Miez de lapte
Radem telemeaua ,adaugam mararul,ardeiul rosu tocat marunt,adaugam smantana cat sa lege compozitia,piperam si adaugam putina boia dulce,aomgenizam bine -scobim cu o lingura rosiile ,umplem cu compozitia de branza ,adaugam in varful fiecareia cate o bucatica de Miez de lapte ,decoram cu...
Oua in sos de rosii
Calim ceapa si ardeul taiatmarunt in uleiul incins. Cand se inmoaie ceapa, adaugam usturoiul strivit si mai calim 1 minut. Adaugam bulionul ,condimentam cu sare ,piper si boiaua de ardei dulce, Fierbem totul la foc mediu pentru 10 minute. Se sparg ouale in sosul de rosii. Se pune...
Bagheta umpluta
Cantitatile si ingrediente folosite sunt in functie de marimea baghetei si de gustul fiecaruia Se rade branza cat mai fin, Se adauga salamul,ardeiul rosu,mararul toate tocate cat mai marunt ,se adauga smantana cat sa lege compozitia ,1- 2 linguri , Se omogenizeaza intreaga compozitie...
Briose cu branza telemea
-pregatim mai intai maiaua punem intr-un vas putina faina in mijlocul careia facem o adancitura -in laptele caldut dizolvam zaharul si drojdia,adaugam amestecul in adancitura din faina amestecam cu putina faina si lasam sa creasca 10-15 min -adaugam galbenusurile de ou ,aromele...
Chiftelute la cuptor
Carnea tocata se amesteca cu ouale putin batute, patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici si stors bine si felia de paine inmuiata in apa sau lapte si bine stoarsa,se sareaza si pipereaza dupa gust, Se formeaza chiftelutele ...
Saratele cu chimen si mac
-intr-un castron adaugam faina ,facem o gaura in mijloc si adaugam oul usor batut si sarea -drojdia o dizolvam in apa minerala calduta, -adaugam peste faina drojdia dizolvata -adaugam untura si branza rasa si restul de ingrediente , incepem sa framantam un aluat potrivit...
Briose tip pizza
Pentru prepararea acestei retete de briose vom proceda astfel: -mixam oul cu ulei si mustar dupa care am adaugat celelalte ingrediente , am omogenizat bine -am pus compozitia in tava pt briose,iar deasupre am adaugat ceapa verde taiata marunt, bucatele de carnat, si salam -dam la...
Bruschete la cuptor
-peste feliile de paine adaugam rosiile taiate cubulete ,asta dupa ce le-am inlaturat semintele,saram si piperam dupa gust,radem branza tare deasupra si dam la cuptor pana se rumenesc putin.
Ciuperci umplute
Ciupercile le-am curatat de pielita iar piciorusele le-am taiat marunt ,am adaugat cascaval si branza de vaca date pe razatoarea mica iar cu aceasta compozitie ( sarata si piperata) am umplut ciupercile ,le-am bagat la cuptor stropite din belsug cu ulei de masline
Pogacele cu jumari
-am amestecat totul in robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat omogen -am acoperit aluatul su un servet si am lasat sa se odihneasca pana si-a dublat volumul -intre timp ne ocupam de jumari pe care deoarece eu le aveam proaspete a trebuit sa le topesc -dupa ce s-au racit se baga in...
Saratele
Se face un aluat mai vartos din cele enumerate mai sus pe care-l vom lasa 30 min la crescut. Se intinde foaie de subtire pe care,dupa ce am uns-o cu ou batut,presaram ,susan,mac si sare dupa gust, se taie fasii ingustesi sise asaza in tava in care am presarat putina faina. Se coc in...
Suberec
Mai intai preparam aluatul din ingredientele de mai sus ,framantam cat sa iasa un aluat potrivit de tare -calim ceapa in cateva linguri de ulei dupa care adaugam si carnea si tinem pana scade lichidul care-l va lasa,saram si piperam -aluatul il portionam in opt bucati pe care le vom intinde...
Ciuperci umplute
Ciupercutele carora le-am inlaturat piciorusul se umplu cu branza si cascaval taiate cubulete,se sareaza ,pipereaza iar deasupra fiecarei ciuperci se va pune cate un cubulet mic de unt. Se pun in tava ,adaugam putina apa,dupa care dam la cuptor pana se rumenesc frumos!
Gargarite
-feliile de paine se ung cu branza topita,se asaza jumatati de rosii,- -capul va fi format din bucatele de maslina -decoram rosiile ca pe niste gargarite -punem pe post de iarba ,salata sau frunze de patrunjel
Rulada de pui
Feliile subtiri de carne de pui( piept) se bat cu ciocanul de snitele ,se sareaza, pipereaza, condimenteaza dupa gust,se asaza pe o foaie de staniol si hartie de copt iar deasupra se pun felii subtiri de cascaval si rondele de ardei. Se ruleaza strans si se introduce in cuptorul incins pt...
Oua pe canapea
se pune la foc o craticioara cu apa in care am adaugat 1 lg otet( pt coagularea rapida a oului)iar in momentul in care a inceput sa fiarba facem cu ajutorul lingurii un vartej. Oul il spargem intr-un castronel si-l turnam foarte incet, lasam intre 4 si 5 minute,dupa care cu ajutorul...
Crema de branza cu marar
Am folosit branza feta bulgareasca dar se poate folosi orice fel de branzica doriti pe care am amestecat-o cu marar tocat cat mai fin smantana, sare si putin piper alb !
Musaca cu branza
am curatat si feliat cartofii foarte subtire ( am folosit robotul) si am inceput asamblarea intr- o tava de yena in felul urmator;un strat de cartofi ,carnatii taiati subtirel ,branza rasa,si la final cascavalras.Am continuat operatiunea pana cand am terminat toate ingredientele iar...
Bulz (cocolos cu brinza)
Intr-un castron incepem sa alternam un strat de mamaliguta ,peste care adaugam carnatii taiati marunt si caliti in putin ulei,branza(de care aveti in frigider)unt si cascaval incheind cu mamaliguta. Rasturnam pe o farfurie si radem branza si cascaval din belsug deasupra!
Rulada pentru mic dejun
Facem omleta din ouale batute, dupa care o rasturnam pe farfurie si incepem sa insiram mai intai cascavalul dupa aceea salamul iar la un capat cremvustii. Rulam si introducem putin la cuptor (sau la microunde) pentru a se topii cascavalul. Este o idee pentru un mic dejun ma aspectos!
Omleta cu cartofi
Se curata cartofii cruzi si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se adauga ouale, sarea, piperul, mararul. Se amesteca compozitia dupa ce au fost scursi cartofii de zeama, si se rastoarna intr-o tigaie cu unt incins, si se coace pe ambele parti
Omleta cu cartofi pai
Se curata cartofii si se taie in rondele care se prajesc in ulei. Se bat ouale, sareaza si pipereazase adauga cartofii, salamul taiat cubulete, cascavalul razuit sau cubulete si se prajeste ca la omleta obisnuita pe ambele parti
Chiftelute cu dovlecel
Se curata de coaja dovlecelul si cartofii si se rad se lasa putin la scurs dupa care se amesteca cu cascavalul,ouale, usturoiul, sarea piperul si faina cat sa iasa un aluat moale dar sa-si pastreze totusi forma. Se iau cu lingura si se prajesc in ulei de floarea soarelui. Eu am mai...