ionela2682

1

Bucataras
incepator

constanta

Bucataras din 03.02.2010

RETETE360
PRIETENI204
Retete / Aperitive / Garnituri

Copacel aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2013

-se spala bine rosia -crenvustiul se taie in bicatele de cca 1 1,5 cm -se inteapa pe o scobitoare o bucatica de crenvusti iar in capatul fiecareia adaugam cate o bucata Miez de lapte -se introduc in rosia spalata si uscata -maslinele se inteapa si ele in cate o scobitoare si se...

Crenvusti in aluat foietaj

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2013

Decongelam aluatul foietaj . taiem in fasii lungi de 6-7 cm si late de 2 cm. Fiecare crenvust va fi infasurat in aluat si pus intr-o tava  tapetata cu hartie  de copt. -se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. -se pot  presara deasupra ,mac sau susan.

Melcisori cu branza si chimen

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2013

Se decongeleaza aluatul foietaj la temperatura camerei -branza telemea se rade ,se adauga oul  si  zaharul vanilat ,se amesteca toate ingredientele -compozitia obtinuta se untinde uniform pe toata suprafata alatului,, se preara chimen,se ruleaza strans,se taie felioare subtiri de...

Vinete cu cascaval si Miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2013

Punem pe gratar feliile de vanata si tinem pana  se inmoaie -calim ceapa in putin ulei,adaugam bulionul si tinem pana se inmoaie ceapa. Asezam pe o farfurie ceapa calita ,asezam alternativ feliile de vanata cu cascaval,deasupra asezam un cub Felie de lapte,bagam la cuptorul cu...

Rosii cu Miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2013

Radem telemeaua ,adaugam mararul,ardeiul rosu tocat marunt,adaugam smantana cat sa lege compozitia,piperam si adaugam putina boia dulce,aomgenizam bine -scobim cu o lingura rosiile ,umplem cu compozitia de branza ,adaugam in varful fiecareia cate o bucatica de Miez de lapte ,decoram cu...

Oua in sos de rosii

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2013

Calim ceapa si ardeul taiatmarunt in uleiul incins. Cand se inmoaie ceapa, adaugam usturoiul strivit si mai calim 1 minut. Adaugam bulionul ,condimentam cu sare ,piper si boiaua de ardei dulce, Fierbem totul la foc mediu pentru 10 minute. Se sparg ouale in sosul de rosii. Se pune...

Bagheta umpluta

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2013

Cantitatile si ingrediente folosite sunt in functie de marimea baghetei si de gustul fiecaruia Se rade branza cat mai fin, Se adauga salamul,ardeiul rosu,mararul toate tocate cat mai marunt ,se adauga smantana cat sa lege compozitia ,1- 2 linguri , Se omogenizeaza intreaga compozitie...

Briose cu branza telemea

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2012

-pregatim mai intai maiaua punem intr-un vas putina faina in  mijlocul careia facem o adancitura -in laptele caldut dizolvam zaharul si drojdia,adaugam amestecul in adancitura din faina amestecam cu putina faina si lasam sa creasca 10-15 min -adaugam galbenusurile de ou ,aromele...

Chiftelute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2012

Carnea tocata se amesteca  cu ouale putin batute, patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici si stors bine  si felia de paine inmuiata in apa sau lapte  si bine stoarsa,se sareaza si pipereaza dupa gust, Se formeaza chiftelutele ...

Saratele cu chimen si mac

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2012

-intr-un castron adaugam faina ,facem o gaura in mijloc si adaugam oul usor batut si sarea -drojdia o dizolvam in apa minerala calduta, -adaugam peste faina drojdia dizolvata -adaugam untura si branza rasa  si restul de ingrediente , incepem sa framantam un aluat potrivit...

Briose tip pizza

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2011

Pentru prepararea acestei retete de briose vom proceda astfel: -mixam oul cu ulei si mustar dupa care am adaugat celelalte ingrediente , am omogenizat bine -am pus compozitia in tava pt briose,iar deasupre am adaugat ceapa verde taiata marunt, bucatele de carnat, si salam -dam la...

Bruschete la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2011

-peste feliile de paine adaugam rosiile taiate cubulete ,asta dupa ce le-am inlaturat semintele,saram si piperam dupa gust,radem branza tare deasupra si dam la cuptor pana se rumenesc putin.

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2011

Ciupercile le-am curatat de pielita iar piciorusele le-am taiat marunt ,am adaugat cascaval si branza de vaca date pe razatoarea mica iar cu aceasta compozitie ( sarata si piperata) am umplut ciupercile ,le-am bagat la cuptor stropite din belsug cu ulei de masline

Pogacele cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2011

-am amestecat totul in robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat omogen -am acoperit aluatul su un servet si am lasat sa se odihneasca pana si-a dublat volumul -intre timp ne ocupam de jumari pe care deoarece eu le aveam proaspete a trebuit sa le topesc -dupa ce s-au racit se baga in...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2011

Se face un aluat mai vartos din cele enumerate mai sus  pe care-l vom lasa 30 min la crescut. Se intinde foaie de subtire pe care,dupa ce am uns-o cu ou batut,presaram ,susan,mac si sare dupa gust, se taie fasii ingustesi sise asaza in tava in care am presarat putina faina. Se coc in...

Suberec

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2010

Mai intai preparam aluatul din ingredientele de mai sus ,framantam cat sa iasa un aluat potrivit de tare -calim ceapa in cateva linguri de ulei dupa care adaugam si carnea si tinem pana scade lichidul care-l va lasa,saram si piperam -aluatul il portionam in opt bucati pe care le vom intinde...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2010

Ciupercutele carora le-am inlaturat piciorusul se umplu cu branza si cascaval taiate cubulete,se sareaza ,pipereaza iar deasupra fiecarei ciuperci se va pune cate un cubulet mic de unt. Se pun in tava ,adaugam putina apa,dupa care dam la cuptor pana se rumenesc frumos!

Gargarite

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2010

-feliile de paine se ung cu branza topita,se asaza jumatati de rosii,- -capul va fi format din bucatele de maslina -decoram rosiile ca pe niste gargarite -punem pe post de iarba ,salata sau frunze de patrunjel

Rulada de pui

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2010

Feliile subtiri de carne de pui( piept) se bat cu ciocanul de snitele ,se sareaza, pipereaza, condimenteaza dupa gust,se asaza pe o foaie de staniol si hartie de copt iar deasupra se pun felii subtiri de cascaval si rondele de ardei. Se ruleaza strans si se introduce in cuptorul incins pt...

Oua pe canapea

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

se pune la foc o craticioara cu apa in care am adaugat 1 lg otet( pt coagularea rapida a oului)iar in momentul in care a inceput sa fiarba facem cu ajutorul lingurii un vartej. Oul il spargem intr-un castronel si-l turnam foarte incet, lasam intre 4 si 5 minute,dupa care cu ajutorul...

Crema de branza cu marar

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2010

Am folosit branza feta bulgareasca dar se poate folosi orice fel de branzica doriti pe care am amestecat-o cu marar tocat cat mai fin  smantana, sare si putin piper alb !

Musaca cu branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2010

am curatat si feliat cartofii foarte subtire ( am folosit robotul) si am inceput asamblarea intr- o tava de yena in felul urmator;un strat  de cartofi ,carnatii taiati subtirel ,branza rasa,si la final cascavalras.Am continuat operatiunea pana cand am terminat toate ingredientele iar...

Bulz (cocolos cu brinza)

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2010

Intr-un castron incepem sa alternam un strat de mamaliguta ,peste care adaugam carnatii taiati marunt si caliti in putin ulei,branza(de care aveti in frigider)unt si cascaval incheind cu mamaliguta. Rasturnam pe o farfurie si radem branza si cascaval din belsug deasupra!

Rulada pentru mic dejun

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2010

Facem omleta din ouale batute, dupa care o rasturnam pe farfurie si incepem sa insiram mai intai cascavalul dupa aceea salamul iar la un capat cremvustii. Rulam si introducem putin la cuptor (sau la microunde) pentru a se topii cascavalul. Este o idee pentru un mic dejun ma aspectos!

Omleta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2010

Se curata cartofii cruzi si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se adauga ouale, sarea, piperul, mararul. Se amesteca compozitia dupa ce au fost scursi cartofii de zeama, si se rastoarna intr-o tigaie cu unt incins, si se coace pe ambele parti

Omleta cu cartofi pai

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2010

Se curata cartofii si se taie in rondele care se prajesc in ulei. Se bat ouale, sareaza si pipereazase adauga cartofii, salamul taiat cubulete, cascavalul razuit sau cubulete si se prajeste ca la omleta obisnuita pe ambele parti

Chiftelute cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2010

Se curata de coaja dovlecelul si cartofii si se rad se lasa putin la scurs dupa care se amesteca cu cascavalul,ouale, usturoiul, sarea piperul si faina cat sa iasa un aluat moale dar sa-si pastreze totusi forma. Se iau cu lingura si se prajesc in ulei de floarea soarelui. Eu am mai...

Afisate 1 - 27 din 27 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2016

Bia -2 ani

publicat la 29.07.2014

Bia...botez!

publicat la 09.05.2014

BIANCA _ELENA

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Surprinzător, azi nu enervezi pe nimeni. Ceva e în mare neregulă. Poate şi pentru că Marte e în porumb.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]