Negresa pufoasa

de Tuxedo in Prajituri, 25 Aug 2013 | 21221 vizualizari

 

Imi era dor de o negresa clasica asa ca m-am apucat sa o fac si pentru ca am vrut-o mai deosebita…am facut si o crema ganache pe care am pus-o deasupra. Merge si fara crema, doar cu o glazura simpla de cacao sau ciocolata. Este senzationala oricum si nu cred ca ma voi satura vreodata de aceasta prajitura, mai ales de mirosul ei ciocolatos!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de 34cm /22 cm:
  • 4 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 250 gr margarina
  • 50 gr cacao
  • 1 3/4 cana faina (aprox. 250 gr)
  • 2 cani zahar (360 gr)
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 cana lapte (125 ml)
  • Crema ganache (optional):
  • 250 gr frisca lichida
  • 250 gr ciocolata (amaruie sau cu lapte)
  • Glazura (otional):
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri cacao
  • 50 gr unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa pufoasa:

Margarina impreuna cu zaharul, cacaoa si laptele se pun intr-o cratita de inox pe foc mic si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand margarina si zaharul s-au topit. Se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca (eventual punem apa rece in chiuveta si scufundam craticioara in apa ca sa se raceasca mai repede mestecand cu o lingura in compozitie), apoi adaugam galbenusurile pe rand (numai cand aluatul este racit) amestecand bine in compozitie.

Batem albusurile spuma cu praful de sare si apoi le incorporam in aluat cu ajutorul unui tel in forma de para cu miscari de jos in sus.

La final cernem faina si o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie cu telul.

Tapetam o tava cu hartie de copt (pe care o dam printr-un jet de apa rece si o stoarcem bine. In felul acesta hartia se va aseza foarte usor in tava), turnam compozitia in tava si coacem prajitura la 180 ºC pana cand trece testul scobitorii.

O lasam sa se raceasca apoi o taiem bucatele si turnam glazura peste ea (in cazul in care punem glazura deasupra).

Glazura:

Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, apa si cacaoa si lasam pe foc pana cand obtinem un amestec omogen , mestecand continuu cu o lingura.

Turnam glazura racita peste prajitura taiata bucatele.

Crema ganache: eu am pus crema ganache in loc de glazura!

Frisca lichida se pune pe foc mic si cand este aproape sa fiarba adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine cu un tel sau cu o lingura pana cand devine lucioasa.

O bagam la congelator aprox. 20 de minute ca sa se raceasca, apoi o mixam bine cu mixerul pana cand se intareste si devine o crema pufoasa. Aceasta crema se pune deasupra prajiturii, fara sa o taiem in prealabil (altfel se va usca).

Este foarte pufoasa si delicioasa! este si usor de facut si nu da batai mari de cap, eu am vrit sa fie mai bogata de aceea am pus crema deasupra, dar se poate omite crema si se poate glazura doar cu ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu vreti sa mai faceti glazura, puteti opri o ceasca din compozitia care a fost incalzta pe aragaz, inainte de a pune galbenusurile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa II