Imi era dor de o negresa clasica asa ca m-am apucat sa o fac si pentru ca am vrut-o mai deosebita…am facut si o crema ganache pe care am pus-o deasupra. Merge si fara crema, doar cu o glazura simpla de cacao sau ciocolata. Este senzationala oricum si nu cred ca ma voi satura vreodata de aceasta prajitura, mai ales de mirosul ei ciocolatos!
Margarina impreuna cu zaharul, cacaoa si laptele se pun intr-o cratita de inox pe foc mic si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand margarina si zaharul s-au topit. Se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca (eventual punem apa rece in chiuveta si scufundam craticioara in apa ca sa se raceasca mai repede mestecand cu o lingura in compozitie), apoi adaugam galbenusurile pe rand (numai cand aluatul este racit) amestecand bine in compozitie.
Batem albusurile spuma cu praful de sare si apoi le incorporam in aluat cu ajutorul unui tel in forma de para cu miscari de jos in sus.
La final cernem faina si o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie cu telul.
Tapetam o tava cu hartie de copt (pe care o dam printr-un jet de apa rece si o stoarcem bine. In felul acesta hartia se va aseza foarte usor in tava), turnam compozitia in tava si coacem prajitura la 180 ºC pana cand trece testul scobitorii.
O lasam sa se raceasca apoi o taiem bucatele si turnam glazura peste ea (in cazul in care punem glazura deasupra).
Glazura:
Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, apa si cacaoa si lasam pe foc pana cand obtinem un amestec omogen , mestecand continuu cu o lingura.
Turnam glazura racita peste prajitura taiata bucatele.
Crema ganache: eu am pus crema ganache in loc de glazura!
Frisca lichida se pune pe foc mic si cand este aproape sa fiarba adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine cu un tel sau cu o lingura pana cand devine lucioasa.
O bagam la congelator aprox. 20 de minute ca sa se raceasca, apoi o mixam bine cu mixerul pana cand se intareste si devine o crema pufoasa. Aceasta crema se pune deasupra prajiturii, fara sa o taiem in prealabil (altfel se va usca).
Este foarte pufoasa si delicioasa! este si usor de facut si nu da batai mari de cap, eu am vrit sa fie mai bogata de aceea am pus crema deasupra, dar se poate omite crema si se poate glazura doar cu ciocolata.
Pofta buna!
1
Daca nu vreti sa mai faceti glazura, puteti opri o ceasca din compozitia care a fost incalzta pe aragaz, inainte de a pune galbenusurile!