Pogacele cu jumari

de ionela2682 in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2011 | 17536 vizualizari

 

Reteta Laurei Laurentiu....cu care m-am inscris la concursul organizat pe blogul dansei.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 2 lg untura rece
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lg zahar
  • 1 lg sare
  • Pentru pasta de jumari
  • 250g jumari+2 lg untura tare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

-am amestecat totul in robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat omogen

-am acoperit aluatul su un servet si am lasat sa se odihneasca pana si-a dublat volumul

-intre timp ne ocupam de jumari pe care deoarece eu le aveam proaspete a trebuit sa le topesc

-dupa ce s-au racit se baga in robotul de bucatarie sa se marunteasca ,se amesteca cu 2 lg untura tare ,(se pot trece prin masina de tocat carne.) -dupa ce aluatul a crescut suficient se intinde pe masa uleiata in foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ 8 mm si se unge cu compozitia de jumari  

-se executa urmatoarea impaturire:vezi foto=>  

-se infoliaza si se da la rece pentru 30 min -se efectueaza aceasta impaturire de inca 2 ori

-se intinde o foaie groasa de 7-8 mm si se decupeaza cu ajutorul unui pahar,se pun in tava cu hartie de copt si se lasa la temperatura camerei pana cresc putin,se ung cu ou

-se dau la cuptor pana se rumenesc frumos cam 20 min


Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de jumari