Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )

de Criss in Prajituri, 3 Mai 2012 | 30868 vizualizari

 

O prajitura foarte simpla, foarte rapida si foarte buna. Reteta blatului am luat-o de pe blogul Ancutei (multumesc pentru reteta) iar crema e o reteta proprie, pe care o mai folosesc uneori la eclere sau diverse prajituri. Am schimbat crema pentru ca am mai spus-o, nu ne plac cremele cu unt si atunci prefer sa inlocuiesc untul cu frisca.
Si am ajuns la reteta cu nr. 200 !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -4 oua
  • -175 g zahar
  • -1 zahar vanilat
  • -coaja rasa de lamaie
  • -175 ml ulei
  • -175 ml lapte + 1 lingura lapte
  • -1 praf de copt
  • -360 g faina
  • -1 lingura cacao
  • 1 borcan compot de visine fara samburi
  • Crema:
  • -3 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -3 linguri amidon sau faina
  • -400 ml lapte + -300 ml frisca
  • Glazura:
  • -200 g ciocolata (preferabil amaruie insa azi n-am gasit decat cu lapte)
  • -100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! ):

Blat: Intr-un vas mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam, ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce s-a incorporat adaugam treptat laptele iar la final incorporam si restul de faina.Turnam jumatate din aluat in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. In restul de aluat adaugam cacaoa si 1 lingura de lapte si amestecam pana se omogenizeaza.Turnam si aluatul maro in tava. Asezam visinele pe toata suprafata prajiturii si dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Crema: Se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se poate folosi si budinca de vanilie, care la fel, dupa racire se amesteca cu unt sau cu frisca batuta. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu 300 ml frisca batuta. Eu am folosit frisca vegetala Meegle, care se bate foarte bine, dar daca folositi frisca naturala, adaugati si intaritor sau un pliculet de gelatina hidratata apoi topita

Glazura: Topim ciocolata la microunde, apoi amestecam cu frisca lichida, pana devine cremoasa si usor de intins.

Turnam ciocolata peste crema si cu furculita facem niste valuri deasupra. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

adriana65 1

05.05.2012, 20:33

am preparat/o si eu. un deliciu!
la cât mai multe reţete!

Criss 1

06.05.2012, 10:05

Multumesc mult dragele mele. Ma bucur ca va place.

danielasinziana 1

07.05.2012, 12:14

excelenta! eu nu am avut compot si am pus visine insiropate,dar a iesit o minunatie. mai incanta-ne sufletele si cu alte retete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si cirese negre