ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete / Supe/Ciorbe

Supa crema de legume cu pui

In Supe la 26 Mar 2013

Punem la fiert in oala oasele,pielea,si toate legumele curatate,spalate,taiate,cu 1lingura de sare si cateva boabe de piper; dupa ce am luat spuma regulat si totul este fiert bine,strecuram,legumele le punem intr-un bol si alegem toata carnea care a ramas pe oase; pasam legumele impreuna cu...

Supa crema de cartofi cu fructe de mare

In Supe la 4 Mar 2013

In primul rand,fructele de mare si cubuletele de somon,le calim in tigaia cu ulei incins apoi le scoatem pe o farfurie si le condimentam cu sare aromata; pe bete de frigarui mici,punem intercalate fructe de mare cu somon,le acoperim cu folie de aluminiu si le lasam la cald; in acest...

Supa crema de urzici

In Supe la 4 Mar 2013

In vasul cu unt calim ceapa uscata  si ceapa verde taiate mai mare,adaugam urzicile bine curatate,foarte bine spalate si oparite,cartofii cubulete,radacina de galangal,1lingurita rasa de sare si completam cu apa de la oparitul urzicilor; lasam sa fiarba 30-40 min apoi scoatem...

Ciorba de pui a la grec

In Supe/Ciorbe la 28 Feb 2013

Carnea spalata,taiata dupa preferinte,o punem la fiert in apa rece cu dafin,sare si piper,spumuind la nevoie; adaugam zarzavatul taiat cubulete,fierbem 15-20min,adaugam orezul,mai lasam sa fiarba 10min,apoi oprim focul; intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana,zeama de lamaie dupa gust...

Supa crema de dovleac

In Supe la 20 Ian 2013

Feliile de bostan curatate de seminte,le punem intr-o tava pe hartie de copt si le tinem 30min.intr-un vas pe foc punem merele curatate de coaja si seminte,ceapa,usturoi,ghimbir si bostanul copt si curatat de coaja;dupa ce au fiert bine,le strecuram,le pasam cu blenderul,piureul obtinut amestecam...

Supa de fazan

In Supe la 16 Ian 2013

Fazanul curatat,spalat,l-am tinut 30min in apa rece cu putin otet,l-am spalat din nou apoi l-am pus la fiert impreuna cu legumele;l-am lasat sa fiarba cu capac la foc mic,spumuind din cand in cand;dupa ce a fiert,am scos fazanul si legumele,am strecurat supa,am adaugat taiteii,am condimentat iar...

Supa crema de ceapa

In Supe la 29 Mar 2012

Ceapa si prazul curatate,taiate rondele le-am calit in unt cu 1/2lingurita de sare iar dupa ce s-a aurit am adaugat vinul;am lasat sa fiarba 5min pana s-a evaporat alcoolul,apoi am dat deoparte;intr-o olita am pus la fiert radacinoasele curatate si taiate rondele,dupa ce aproape au fost fierte am...

Supa crema de sfecla rosie

In Supe la 24 Mar 2012

Toate legumele curatate,spalate,taiate in cuburi,se pun la fiert in 2l de apa;dupa ce sunt aproape fierte,se adauga uleiul,untul,sare,piper iar dupa cateva minute se strecoara;legumele se paseaza cu blenderul vertical,se adauga smantana,coaja de lamaie,subtiezi dupa preferinta cu supa de la...

Bors de fasole cu zeama de varza

In Ciorbe la 16 Mar 2012

Fasolea spalata o pun la fiert,dupa 30-40min o scurg,o clatesc cu apa rece,o pun din nou la fiert in apa calda iar cand incepe sa clocoteasca adaug zarzavatul taiat marunt si las sa fiarba incet cu capac 1h;in acest timp,in ulei calesc varza taiata suvite,adaug bulionul,putina apa sa mai fiarba...

Supa-crema de ciuperci

In Supe la 14 Mar 2012

Ceapa si radacinoasele curatate,spalate,taiate cum vreti(oricum se paseaza),se calesc 4-5min dupa care se adauga 1cana de apa iar cand incepe sa fiarba se adauga ciupercile si usturoiul;lasi sa fiarba 30min,strecori totul,pasezi legumele cu blenderul vertical,smantana amestecata cu faina si...

Supa de pui cu lapte de cocos

In Supe la 11 Feb 2012

In vasul cu ulei incins, pui ardeiul taiat cubulete mai mari, ghimbirul pentru 1-2min, apoi adaugi laptele, concentratul dizolvat intr-o cana de apa fierbinte, pieptul taiat julienne. Lasi sa fiarba 20-30 min dupa care condimentezi dupa gust; Se serveste calda cu lamaie iar deasupra cu frunze de...

Supa de rosii

In Supe la 25 Iun 2011

Toate legumele curatate,spalate,taiate,se pun in oala si se cuprind cu apa; se lasa la fiert incet mai bine de o ora; se strecoara iar legumele le dau la blender,pasta rezultata o pun la loc in oala,completez cu apa,pun si un cubulet de concentrat de pui sau vegeta; cand incepe sa...

Ciorba de zarzavat

In Ciorbe la 24 Iun 2011

Toate legumele curatate spalate,taiate marunt,radacinoasele date pe razatoare,se pun la calit,mai putin pastaile si rosiile,in oala cu ulei incins;dupa ce s-au inmuiat,se adauga rosiile date la blender si un varf de lingurita de zahar;dupa cateva minute,cartofii cubulete si 3-4 cani cu apa;se...

Ciorba de curcan cu taitei de casa

In Ciorbe la 31 Mai 2011

Carnea portionata,spalata,o dau in cateva clocote dupa care o spal si oala bineinteles si o pun din nou la fiert in apa calda;pentru ca fierbe foarte repede,pun si zarzavatul curatat,spalat, taiat sau dat pe razatoare,cartofii taiati in sferturi;dupa ce incepe sa clocoteasca adaug si rosiile...

Ciorba de perisoare

In Supe/Ciorbe la 29 Mai 2011

Costita,portionata,spalata,o pun la oparit in apa cu putina sare,pentru 5-10min;rastorn,spal carnea si oala apoi o pun din nou la fiert in apa rece; cand incepe sa fiarba adaug zarzavatul taiat marunt(eu radacinoasele le dau pe razatoare); dupa ce carnea este aproape fiarta adaug rosiile...

Bors cu varza

In Ciorbe la 29 Mai 2011

Costita,portionata,spalata,o pun in oala cu ulei incins,impreuna cu legumele taiate marunt,inclusiv ardeiul iute, dupa cateva minute adaug si rosiile taiate marunt sau mixate; las sa fiarba inabusit 10-15min apoi adaug 2cani cu apa si las sa fiarba incet cu capac; cand carnea este...

Bors de curcan

In Ciorbe la 27 Mar 2011

In primul rand,fac taieteii dintr-un ou,sare si faina cat cuprinde pentru un aluat suficient de tare pentru a fi intins cu sucitorul; intind o foaie subtire,pun faina pe ea,o rulez,o tai in fasii subtiri,le cern de surplusul de faina apoi pun taieteiii pe o hartie si-i dau deoparte pana este...

Bors de miel

In Ciorbe la 27 Mar 2011

O reteta excelenta de ciorba de miel de Pasti. Merita sa o preparati! Carnea,portionata,spalata,o dau in cateva clocote. arunc apa,spal oala si carnea de spuma apoi o pun din nou la fiert cu apa rece si jumatate de lingurita de zahar; pun capacul si las sa fiarba incet; cand incepe sa...

Bors cu urzici

In Ciorbe la 16 Mar 2011

In primul rand,urzicile curatate cu mare atentie de impuritati,spalate in multe ape reci,apoi puse intr-un vas cu apa care clocoteste pe foc si tinute 5min;le scurg,fara sa arunc apa si le las deoparte;in oala,pun uleiul,ceapa taiata marunt,ciupercile de asemenea,vegeta,dupa ce a scazut apa din...

Afisate 31 - 49 din 49 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Recunoaste, te pupi cand te vezi in oglinda! N-ai nevoie de afectiunea altcuiva, tu te iubesti singur. Uneori si de doua ori la rand.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]