Cand vine vorba de varza,eu folosesc 3 moduri de a o prepara
1-bors cu varza
2-varza calita la cuptor(o fac iarna cu varza murata)
3-varza ca la mama,care-mi aminteste de copilarie
Costita,portionata,spalata,o pun in oala cu ulei incins,impreuna cu legumele taiate marunt,inclusiv ardeiul iute,
dupa cateva minute adaug si rosiile taiate marunt sau mixate;
las sa fiarba inabusit 10-15min apoi adaug 2cani cu apa si las sa fiarba incet cu capac;
cand carnea este aproape fiarta,adaug varza tocata;
va va surprinde dar eu niciodata nu frec varza,din doua motive:niciodata,nimeni din familie nu a avut probleme de sanatate si cel mai important motiv pentru mine,este ca-mi place varza "al dente"cum se spune;
amestec totul bine,mai condimentez daca e nevoie,pun capacul iar dupa 10min. adaug borsul fiert separat si telina tocata marunt(merge foarte bine cu varza),
potrivesc de gust apoi opresc focul.
pofta buna!