Bors cu varza

de ianculubita in Ciorbe, 29 Mai 2011 | 36580 vizualizari

 

Cand vine vorba de varza,eu folosesc 3 moduri de a o prepara
1-bors cu varza
2-varza calita la cuptor(o fac iarna cu varza murata)
3-varza ca la mama,care-mi aminteste de copilarie

 

INGREDIENTE

  • 1,5-2kg de varza
  • 1kg de costita de porc
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1ardei gras
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1l de bors
  • 1ardei iute
  • 1leg.de telina
  • 50ml ulei sau 2-3linguri de untura de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu varza:

Costita,portionata,spalata,o pun in oala cu ulei incins,impreuna cu legumele taiate marunt,inclusiv ardeiul iute,

dupa cateva minute adaug si rosiile taiate marunt sau mixate;

las sa fiarba inabusit 10-15min apoi adaug 2cani cu apa si las sa fiarba incet cu capac;

cand carnea este aproape fiarta,adaug varza tocata;

va va surprinde dar eu niciodata nu frec varza,din doua motive:niciodata,nimeni din familie nu a avut probleme de sanatate si cel mai important motiv pentru mine,este ca-mi place varza "al dente"cum se spune;

amestec totul bine,mai condimentez daca e nevoie,pun capacul iar dupa 10min. adaug borsul fiert separat si telina tocata marunt(merge foarte bine cu varza),

potrivesc de gust apoi opresc focul.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci - de post