Bors de fasole cu zeama de varza

de ianculubita in Ciorbe, 16 Mar 2012 | 6511 vizualizari

 

Cu aceasta reteta iar mi-am adus aminte de familia mea,iar va plictisesc probabil. Nu stiu de ce atunci cand trec prin greutati,am nevoie sa fug si sa pun capul pe umarul mamei,sa-mi aline durerea sau suferinta sau de ce nu,chiar sa ma certe;voi sunteti tinere,inca nu stiti acest sentiment!!!! in aceste 3luni de zile,i-am simtit lipsa cel mai mult,asta fiind motivul pentru care am gasit refugiul in bucatarie,singura cu gandurile mele si cu oalele mele;gata trec la reteta. Originalul acestei retete se afla in Moldova de peste Prut,a adus-o tatal meu cand a fost in "concentrare"
Ei acum urmeaza si o parte hazlie;de cate ori punea mama sa faca fasole prajita(acum se spune iahnie),tata pur si simplu fura din fasole dupa ce era fiarta si-si facea el borsul lui;cand auzeam voci prin bucatarie,spuneam:gata a reusit!!!iar acum urma distractia,ii placea foarte mult sa gateasca,chiar daca mama nici nu vroia sa auda;taia 2cepe in sferturi si le arunca in oala,taia marunt un miez de varza murata,1ardei iute uscat,punea o cana cu apa sa fiarba ceapa si varza,la urma aducea o oala cu zeama de varza(moare cum spunea el),o crenguta de cimbru,daca i se parea prea subtire,arunca si cateva paste,il mai condimenta daca era nevoie,facea mamaliga si manca de ti se facea o pofta de mureai daca stateai langa el;eu,pentru ca mi-a placut mereu acest bors,l-am cosmetizat putin.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu fasole
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 miez de varza murata
  • aproximativ 1l de zeama de varza
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri bulion
  • 1 crenguta de cimbru
  • marar,patrunjel,leustean
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole cu zeama de varza:

Fasolea spalata o pun la fiert,dupa 30-40min o scurg,o clatesc cu apa rece,o pun din nou la fiert in apa calda iar cand incepe sa clocoteasca adaug zarzavatul taiat marunt si las sa fiarba incet cu capac 1h;in acest timp,in ulei calesc varza taiata suvite,adaug bulionul,putina apa sa mai fiarba varza daca e nevoie,rastorn fasolea,adaug verdeata (de la congelator),crenguta de cimbru si la urma zeama de varza;mai potrivesc de gust apoi ma pun pe mancat cu ceapa sau praz;sa stiti ca am pus si eu cateva paste pentru ca am avut putina fasole si niste "clienti"abia asteptau sa-l termin(vecina de langa mine)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

deyutzky 1

17.03.2012, 01:03

mie-mi place mult moarea (zeama de varza)si tot ce inseamna muraturi ) ...n-am incercat pana acum si in borsulet...voi testa si asa foarte bine arata si la gust cred ca nici nu se mai pune problema la cat de bun trebuie sa fie si ca sa te mai inveselesc putin iti ofer un buchet de

mamaieelena 1

17.03.2012, 01:23

bunaaa

gaby_gabytza 1

17.03.2012, 08:02

Bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole boabe