Este prima data cand spun modul meu de preparare a acestei ciorbe,dar cand l-am auzit pe Horia Varlan ca este de acord(intr-o emisiune la cireasa de pe tort),am prins curaj
Costita,portionata,spalata,o pun la oparit in apa cu putina sare,pentru 5-10min;rastorn,spal carnea si oala apoi o pun din nou la fiert in apa rece;
cand incepe sa fiarba adaug zarzavatul taiat marunt(eu radacinoasele le dau pe razatoare);
dupa ce carnea este aproape fiarta adaug rosiile mixate si cartofii taiati in sferturi;
intre timp,pregatesc perisoarele: carnea o amestec cu o ceapa mica tocata foarte marunt,sare,piper,putin cimbru,2linguri de patrunjel tocat,oul,orezul,amestec bine cu mana si las compozitia deoparte;
in oala adaug borsul fiert separat iar cand incepe sa clocoteasca pun perisoarele si verdeata ;
potrivesc de gust si pofta buna!