Bors cu urzici

de ianculubita in Ciorbe, 16 Mar 2011 | 16028 vizualizari

 

Nu va imaginati ce bucurie am avut,cand am vazut pe piata urzici;de acum nu mai murim de foame(asa se zice);va voi da reteta asa cum o fac eu si credeti-ma o fac bine;
ce sa fac,ma incurajez singura
Pentru ca este prea devreme si nu au aparut si restul verdeturilor,voi folosi zarzavat de la borcan iar mai tarziu va voi da si varianta a doua la bors de urzici.

 

INGREDIENTE

  • 500g urzici
  • 1ceapa
  • 3linguri ulei
  • 5-6linguri zarzavat de la borcan
  • 1borcan de rosii puse de mine din toamna
  • 4-5ciuperci sau 1cutie
  • 2linguri vegeta
  • 2linguri orez,
  • 6cartofi
  • leustean de la congelator
  • 1lde bors facut de mine
  • 4-5oua pentru cine nu tine post
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu urzici:

In primul rand,urzicile curatate cu mare atentie de impuritati,spalate in multe ape reci,apoi puse intr-un vas cu apa care clocoteste pe foc si tinute 5min;le scurg,fara sa arunc apa si le las deoparte;in oala,pun uleiul,ceapa taiata marunt,ciupercile de asemenea,vegeta,dupa ce a scazut apa din ciuperci,adaug zarzavatul,rosiile,dupa cateva minute cartofii curatati,spalati si taiati cubulete;dupa alte cateva minute,adaug urzicile taiate si apa de la fiert;pun capacul si las 30-40min;adaug borsul pe care l-am fiert in alt vas,orezul,leusteanul iar cand incepe sa clocoteasca,sparg cate un ou intr-o lingura mare si o tin (cu tot cu ou),cateva secunde in borsul clocotind;asa nu se risipeste oul;mai potrivesc de gust si cand ouale se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,opresc focul si pun sa se raceasca in farfurie,pentru ca se serveste rece cu ceapa verde;Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

marcela1979 1

17.03.2011, 08:07

ianculubita 1

17.03.2011, 08:25

Multumesc fetelor si va rog sa ma credeti ca nu postez ceea ce mie nu-mi place;aceasta ciorbita este intradevar f.buna

Panacris 1

11.04.2013, 12:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana