Mi-a placut foarte mult cand am vazut-o la Valclaudia, a iesit o prajitura delicioasa care se cere repetata
Foi-intr-un bol amestecam oul cu zaharul, adaugam mierea si untul, adaugam bicarbonatul dizolat in zeama de lamaie si restul de ingrediente, framantam pana rezulta un aluat elastic. Acoperim intr-o folie alimentara si dam la rece 30 minute.
Impartim coca in 4 bucati care le vom intinde intr-o foaie subtire si le vom coace cca 10 min (cat sa se rumeasca putin la colturi) pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina. Lasam sa se raceasca foarte bine.
Intre timp pregatim crema
Amestecam laptele cu zaharul si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecata cu putin lapte,amestecam continuu pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.
Luam cratita de pe foc adaugam untul si zeama de lamaie,omogenizam si lasam sa se raceasca,
Asamblare-intr-o tava asezam prima foaie,adaugam 1/2 crrema de vanilei,adaugam a 2 foaie,ungem cu dulceata de prune,a 3 foaie,restul de crema si ultima foaie,
Dam tava la rece cateva ore dupa care o pudram cu zahar si o taiem,