publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Paste cu avocado si busuioc
Se pun in blender pulpa de avocado, usturoiul curatat,busuioc, ulei, zeama de lime, galbenus, putina sare, piper dupa gustul fiecaruia si se proceseaza pana rezulta o pasta; se rastoarna intr-un bol,se amesteca cu parmezan, coaja rasa de lime si cateva linguri cu apa de la fiertul pastelor; se...
Paste cu resturi de friptura
Rosiile pasate cu blenderul,se amesteca cu resturile de friptura iar cand s-a format un sos,se condimenteaza daca e cazul,se adauga busuioc uscat si se amesteca cu pastele fierte si scurse Se serveste cu busuioc verde deasupra;mai este o varianta de servit,pe farfurie pastele iar deasupra...
Ficatei cu paste
Ficateiii curatati,spalati se pun pentru 5-6min.in apa clocotita apoi se scurg bine si se pun in tigaia cu ulei incins sa se rumeneasca;dupa ce s-au rumenit se adauga vinul,bulion,usturoi pisat,1cescuta cu apa si se lasa pe foc pana scade. Se condimenteaza la final cu...
Rosii umplute cu paste
Rosiile taiate un capacel care se pastreaza,iar cu o lingurita se scoate miezul si se pun cu gura in jos sa se scurga bine;in acest timp,se pun pastele la fiert in apa cu putina sare 4min,apoi se scurg;intr-un castron se bat ouale,se amesteca cu sare,piper,cele trei branzeturi rase,verdeata...
Paste cu sos de legume
In tigaia cu ulei se se calesc dovlecelul si vanata curatate de coaja,taiate cubulete mici,se adauga usturoiul zdrobit apoi vinul;se lasa putin pe foc sa se evapore alcoolul apoi se adauga rosiile taiate cubulete si se lasa la foc mic sa se formeze sosul Dupa ce a scazut,se condimenteaza cu...
Placinta napoletana
Se tapeteaza o tava unsa cu unt cu foile de placinta,iar restul de unt se taie deasupra foilor;se rastoarna pastele fierte,se intind uniform,se acopera cu carnea tocata amestecata cu sare,piper,se presara maghiranul peste carne,apoi ouale batute,sosul de rosii,parmezanul,verdeata tocata marunt...
Sombreri cu linte si carnati
Intr-un vas cu 2linguri ulei,se calesc ceapa,usturoiul tocate marunt,morcovul ras fin,se adauga dafinul,semintele de fenicul,dupa 3min.lintea spalata si scursa,3pahare cu apa calda,restul de ulei si se lasa la foc potrivit 40min;dupa ce a fiert lintea si apa a scazut,se scoate dafinul.se adauga...
Rulouri de lasagna umplute
Se fierb foile de lasagna una cate una sa nu se lipeasca 3min dupa care se scot in apa rece(ele trebuie sa fie flexibile sa poata fi rulate);intr-un castron se amesteca ricota cu putin rozmarin verde tocat,rucola de asemenea taiata marunt,sare,piper si un praf de nucsoara Dovleceii...
Paste umplute cu branza
Se fierb pastele (nu toate pentru ca se lipesc intre ele), 2-3 min, se scot, se trec prin jet de apa rece apoi se lasa deoparte; se amesteca ricotta cu mazare, sare, piper, ouale fierte si date pe razatoare, se umplu pastele cu acest amestec, se pun in forme mici unse cu unt iar pe fundul lor un...
Paste cu sos de fenicul
Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei In acest timp, in tigaia cu ulei incins se pun ceapa si feniculul curatate si taiate julien si se lasa cateva minute cu capac (trebuie sa ramana putin crocante). Se adauga vinul, crenguta de cimbru, sare, piper, iar dupa ce s-a evaporat...
Cannelloni cu spanac
In tigaia cu unt incins calim ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugam spanacul decongelat si scurs sau pe cel proaspat,oparit,scurs si tocat marunt;amestecam totul bine iar dupa ce a scazut apa dam deoparte si dupa ce s-a racorit putin,adaugam jumatate din parmezan,cascavalul taiat cubulete...
Sacchettini al radicchio
Intr-un vas cu apa si putina sare,punem pastele la fiert 3min; Pentru sos,punem pe foc smantana si branza,amestecam pana se topeste,condimentam cu piper si nucsoara apoi amestecam cu pastele scurse si servim cu parmezan deasupra
Gratin de ravioli cu gorgonzola
Punem pastele sa fiarba in apa clocotita cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. In acest timp, intr-un vas punem smantana pe foc, adaugam branza, amestecam sa se topeasca, apoi condimentam cu sare, piper si nucsoara. Pastele fierte le scurgem bine apoi in fiecare vas impartim pastele,...
Paste cu cerneala de sepie si ciuperci
Punem pastele sa fiarba intr-un vas cu apa si putina sare pentru 8-10 minute. In acest timp ciupercile curatate daca e cazul, taiate marunt, le calim in ulei incins. Pastele dupa ce au fiert, le scurgem apoi le amestecam cu ciupercile, sosul de trufe si le servim pe farfurie alaturi de creveti...
Paste de iarna cu sos
Punem pastele la fiert in apa cu sare, atunci cand clocoteste. Pentru ca sunt groase, trebuie lasate mai mult de 8 minute la fiert (eu le-am fiert mai bine de 15 minute). Dupa ce au fiert, le strecuram, dupa ce s-au scurs bine le rasturnam intr-un vas si le amestecam cu ulei de masline, sosul de...
Gnocchi cu carne
Carnea tocata amestecata cu sare ,piper, ceapa taiata marunt, usturoiul pisat o punem in vasul cu ulei incins, amestecam sa nu se formeze cocoloase. Ddupa ce carnea s-a albit adaugam vinul iar dupa cateva minute, dupa ce s-a evaporat alcoolul, adaugam sucul de rosii, crenguta de rozmarin si lasam...
Budinca sarata cu paste
Branza rasa pe razatoare,o amestecam cu ouale batute apoi cu pastele fierte si bine scurse,le omogenizam bine apoi le rasturnam in vasul termorezistent uns cu unt,nivelam suprafata iar deasupra punem restul de unt bucatele; lasam la cuptor 30-40min iar dupa ce s-a racit se poate servi dar si...
Salata de ton cu paste
Intr-un castron amestecam pastele fierte si scurse cu putin ulei sa nu ramana lipite intre ele,adaugam tonul maruntit,ardeiul taiat foarte marunt apoi sosul facut din otet,sare,piper si maioneza sau iaurt; amestecam totul bine si servim ornata cu busuioc verde.
Paste cu usturoi si ciuperci
In tigaia cu ulei calim ceapa tocata foarte marunt sau data pe razatoare,ciupercile feliate,usturoiul taiat marunt iar dupa ce s-au calit bine,amestecam cu pastele fierte si scurse; condimentam cu sare,piper si le rasturnam intr-un vas ins cu putin unt sau ulei; deasupra punem...
Paste cu sos de trufe
Punem pastele la fiert 7-8min;intr-un bol amestecam sosul cu smantana sau iaurt;pastele scurse,le punem in castron,peste ele turnam 1lingura ulei cu aroma de trufe,amestecam,si servim cu sosul deasupra si parmezan.
Budinca de paste cu ciuperci
Calim in ulei incins ceapa si ciupercile taiate marunt,condimentam cu sare,piper si oprim focul dupa ce a scazut apa din ciuperci; intr-un castron,amestecam ciupercile cu pastele fierte si scurse,ouale batute cu lapte si branza zdrobita sau rasa; rasturnam amestecul intr-o forma unsa cu...
Cannelloni cu fructe de mare
In tigaia cu ulei,calim usturoiul adaugam ardeiul iute intreg sau taiat, fructele de mare taiate,rosia cubulete,vinul,busuiocul verde taiat,lasam pe foc cateva minute pana scade,condimentam dupa gust iar dupa ce s-au racit putin,umplem pastele. In acest timp,facem sosul bechamel cu unt...
Cannelloni cu carne
In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt,adaugam carnea iar dupa ce s-a strans si a devenit albicioasa,adaugam vinul,lasam sa fiarba incet pana scade,apoi condimentam,adaugam verdeata si lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim sosul;intr-un vas punem untul sa se topeasca,adaugam...
Musaca cu paste
Calim ceapa si usturoiul in ulei,adaugam carnea,o lasam pana se albeste amestecand mereu,bulionul iar dupa cateva minute rosiile curatate de coaja,tocate marunt,dafinul,supa,sare,piper dupa care lasam sa fiarba incet 40min,pana scade; in acest timp facem sosul bechamel din unt,faina si...
Paste cu sos de ardei copti
Ardeii copti curatati de coaja,seminte,cotoare,taiati suvite,ii punem intr-o sita sa se scurga; ceapa si usturoiul taiate foarte marunt,le calim in ulei incins,adaugam fasiile de ardei galben(oprim cateva pentru decor),putin cimbru si lasam pe foc 3-4min,adaugam apoi smantana,busuiocul...
Paste cu sos ragu si ciuperci
Legumele curatate,tocate cat mai marunt,le calim in ulei incins.adaugam ciupercile feliate apoi carnea; lasam totul la foc mic sa se rumeneasca amestecand continuu sa nu se stranga carnea si sa se faca cocoloase; adaugam vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam sucul de...
Peste cu sos de mango si rodie
Punem intr-un bol mango curatat de coaja si taiat cubulete mic, semintele de rodie, ceapa verde taiata marunt, merisoarele taiate, usturoiul pisat, patrunjelul taiat marunt, ardeiul iute, amestecam bine, potrivim de gust cu sare, adaugam si zeama de lamaie tot dupa gust, punem totul intr-un...
Paste cu sos de legume si ciuperci
Punem pastele la fiert in apa cu sare 7-8 minute. in acest timp calim in vasul cu ulei incins ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoare, ciupercile feliate. Dupa ce a scazut apa din ele adaugam ardeiii cubulete, pasta de ardei, sucul de rosii si lasam sa fiarba incet pana rezulta un sos;...
Lasagna cu soia
Punem soia intr-un vas sa fiarba 10-15 minute In tigaia cu ulei incins calim ceapa tocata marunt, morcovul si telina date pe razatoare, ardeiii si rosiile taiate cubulete; dupa ce s-au calit si sosul a scazut, condimentam cu sare, piper, chimion, adaugam soia bine scursa, amestecam pentru...
Coltunasi cu urda
Facem un aluat din faina,ou,sare,lapte,formam o sfera pe care o lasam sa se odihneasca 15min;din acest aluat facem 2 foi putin mai groase decat foaia de taitei,o punem pe forma speciala pe care am pudrat-o cu faina; in gauri punem cate 1lingurita de urda pe care am amestecat-o cu galbenus si...