Am aceasta reteta de la fata mea din Italia de mult dar cum nu am gasit pastele respective,am pus-o la dosar pana acum cand le-am gasit;este o reteta super buna,aproape incredibil de buna si v-o recomand!
Se fierb pastele (nu toate pentru ca se lipesc intre ele), 2-3 min, se scot, se trec prin jet de apa rece apoi se lasa deoparte; se amesteca ricotta cu mazare, sare, piper, ouale fierte si date pe razatoare, se umplu pastele cu acest amestec, se pun in forme mici unse cu unt iar pe fundul lor un strat de mozzarella rasa, una langa alta, se acopera cu felii de mozzarella apoi se lasa la cuptor 15 min, cat se topeste branza.
Din rosii se face un sos in tigaie cu ulei, dupa ce a scazut, se condimenteaza, se amesteca cu patrunjel tocat, se imparte sosul pe farfurii, se rastoarna formele in acest sos apoi se serveste imediat.
Pofta buna!!
1
nu se tin mai mult in cuptor pentru ca daca s-au lipit nu se mai pot rasturna
2
sosul se imparte pe cate o farfurie in care se rastoarna pastele