Trunchi de copac

de ianculubita in Prajituri, 6 Dec 2011 | 5204 vizualizari

 

Aceasta prajitura,va spun ca este un deliciu;este putin migaloasa,trebuie sa ai rabdare dar rezultatul este pe masura.
Reteta cu nr.200 va este servita de fiica mea;sper ca nu va suparati!

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 100g zahar
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • 100g unt moale
  • 50g faina
  • 50g amidon alimentar
  • putina sare si pesmet pentru forma
  • Glazura
  • 150g ciocolata menaj
  • 50g unt
  • rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul, adaugi zaharul vanilat razatura de la citrice, untul si amesteci totul pana devine o crema consistenta; Adaugi faina amestecata cu amidon, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare si amesteci totul usor cu o lingura. Ungi cu unt o forma de tort mica, o tapetezi cu pesmet, pui 3-4 linguri de aluat pe fundul formei o intinzi uniform si coci 3-4 minute la foc mic pana ce capata o nuanta aurie; Scoti forma, pui deasupra alte 3-4 linguri de aluat, coci la fel si tot asa procedezi pana se termina aluatul;

Lasi sa se raceasca, scoti prajitura din forma si torni deasupra glazura facuta din topirea ciocolatei pe bain-marie si amestecata cu unt; pacat ca este mica la cat de gustoasa e!

TIPS-URI

1

Daca vreti sa faceti mai multe poze, sa chemati ajutoare; eu sunt singura la facut, dar la mancat.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ianculubita 1

07.12.2011, 17:58

Multumesc dragele mele pentru urari
Miha te iert stiu ca esti prinsa in multe treburi pentru care te felicit

gaby_duceag 1

07.12.2011, 18:10

Bravo.
Imi place foarte mult tot ce faci

Bucataras Medi 1

13.12.2011, 13:07

eu dau peste tu dai dulce,ei ce zici Lub facem schimbul..............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si prune