Pieptul dezosat, partea cu pielea crestat, condimentat, il prajim in tigaia de teflon fara ulei, cate 3 minute pe fiecare parte, adaugam sosul de soya si mai lasam cateva minute sa se caramelizeze, dupa care scoatem pieptul si-l taiem pe diagonala; intr-un alt vas punem zeama de la 2 portocale si...
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare pentru 8min;se scurg,se adauga conserva maruntita cu furculita,ulei,otet,miezul de nuca si sare dupa gust.
Este delicioasa!!
Pentru inceput facem crema de bostan;intr-un vas se pune la fiert bostanul curatat si taiat cubulete,ghimbirul,pastaia de vanilie si un praf de sare;dupa ce au fiert foarte bine,se scoate vanilia,restul se strecoara si se paseaza cu blenderul vertical;piureul obtinut se pune in borcan si se poate...
Pieptul taiat julien, condimentat, se caleste in putin ulei apoi se scoate intr-un bol; avocado se taie, se scoate pulpa si se stropeste cu lamaie; intr-un castron se pune avocado taiat, mango cubulete, ceapa taiata marunt, castravetele rondele sau mai mic, ardeiul julien, rosiile intregi sau...
Se pune la fiert laptele cu ceapa taiata, frunza de dafin, iar cand incepe sa clocoteasca se da deoparte sa se raceasca; se face un sos bechamel din unt, faina si laptele strecurat; 5galbenusuri se amesteca bine cu 5 oua intregi, se adauga cascavalul ras, sosul bechamel, sare daca e nevoie,...
Intr-un bol se freaca untul cu zahar pana devine cremos, se adauga ouale pe rand, apoi smantana, esenta si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul;
Intr-o forma de guguluf se pune jumatate din aluat, se presara migdale, jumatate din gem, se acopera cu restul de aluat, restul de...
Galbenusurile frecate cu zahar pana rezulta o crema fina, se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare ,se rastoarna in tava cu hartie de copt si se tine la cuptor 30-40 minute.
In acest timp se face crema adaugand intr-un vas pe foc mic lapte, zahar, amidon si se amesteca pana se...
Galbenusurile frecate cu zahar si 3linguri de apa rece pana-si dubleaza volumul si devin o spuma pufoasa; se adauga faina si albusurile spuma amestecand cu o spatula in miscari verticale; se rastoarna in tava cu hartie de copt, se tine la cuptor 30 minute, iar dupa ce se coace se lasa la racit...
Se intinde aluatul cu sucitorul in forma de dreptunghi, se unge cu cateva linguri de lapte, pe mijlocul foiii se pun amestecul de fructe si seminte maruntite. Se mai adauga deasupra cateva linguri de lapte. Partile aluatului se taie in fasii egale apoi se acopera umplutura cu impletitura de...
Orezul spalat se pune la fiert in supa;se scoate miezul de la grepfrut,se desface in bucati apoi taiate in cuburi;intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru salata,inclusiv zeama care s-a scurs de la curatatul fructului si se da deoparte;pestele curatat,spalat,crestat pe ambele parti,uns...
Branza pusa intr-un bol,amestecata cu sare,1leg.de marar si ceapa tocate marunt,chimion,dupa care se umplu ardeiii curatati de seminte si spalati;carnea tocata pusa in alt bol,condimentata cu sare,piper,amestecata cu ciuperci,marar si ceapa tocatemarunt;(optional se poate pune si un praf de...
Carnea spalata,se cune la calit impreuna cu ceapa tocata marunt,dupa cateva minute se adauga bulionul si 2cani cu apa,capacul si se lasa la foc mic sa fiarba;intre timp se curata stevia de nervurile groase de la frunze,se spala in cateva ape reci,apoi se pune intr-o oala care se afla pe foc cu...
Tapioca se pune intr-un bol cu 1cana de apa si se lasa 10min dupa care se scurge apa si se pun intr0un vas cu laptele si zahar;se amesteca mereu sa nu se prinda de vas si se tine pe foc mic pana se ingroasa; cat timp se raceste,se mixeaza frisca adaugand cate o lingura de nuca da cocos.In cupe se...
Muschiuletul taiat in 3 fasii pe lung dar nu de tot (sa poata fi impletit), se condimenteaza din belsug, se aseaza pe fiecare cate 1-2 felii de bacon, se impleteste. Capatul se leaga cu ata alimentara si se pune in tigaie sa se prajeasca pe ambele parti in ulei incins, doar 3-4 min; se pune apoi...
Am facut cele doua creme dupa instructiunile de pe plic,am facut sirop din zahar,2cani cu apa si esenta de migdale apoi am intercalat foile insiropate. Pe foaia cu vanilie am pus crema cu ciocolata,deasupra am presarat pudra de migdale,pe foaia cu cacao am pus crema cu vanilie si la fel pudra de...
Pui in blender fructul curatat si feliat pana rezulta un piure,adaugi iaurtul si laptele si procesezi in continuare,indulcesti cu miere,rastorni in pahare,deasupra pui semintele si mai tii la frigider pana in momentul servirii.
Ceapa si prazul curatate,taiate rondele le-am calit in unt cu 1/2lingurita de sare iar dupa ce s-a aurit am adaugat vinul;am lasat sa fiarba 5min pana s-a evaporat alcoolul,apoi am dat deoparte;intr-o olita am pus la fiert radacinoasele curatate si taiate rondele,dupa ce aproape au fost fierte am...
Toate legumele curatate,spalate,taiate cubulete sau julien,se calesc 5min in ulei incins,se adauga carnea taiata fasii,se adauga toate condimentele si supa;
se lasa sa fiarba 15min,se adauga laptele,orezul fiert,dupa cateva min,se mai condimenteaza daca e nevoie dupa care se serveste cu...
Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugi nessul dizolvat in 2linguri de apa calduta si esenta;incorporezi albusurile batute spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie;amesteci usor cu lingura iar la sfarsit adaugi faina amestecata cu migdalele si...
Carnea spalata,portionata,o pun la prajit cu ceapa taiata fideluta,adaug 2-3cani cu apa si lasa sa fiarba incet si cu capac 2-3h(depinde cat de batrana e vita);dupa acest timp,adaug cartofii taiati in sferturi,usturoiul,vinul,sare si piper;dupa ce s-a evaporat alcoolul,adaug ardeiii taiati...
Toate legumele curatate,spalate,taiate in cuburi,se pun la fiert in 2l de apa;dupa ce sunt aproape fierte,se adauga uleiul,untul,sare,piper iar dupa cateva minute se strecoara;legumele se paseaza cu blenderul vertical,se adauga smantana,coaja de lamaie,subtiezi dupa preferinta cu supa de la...
Stafidele le pui sa se inmoaie in coniac(eu am pus mai mult de 3linguri,pentru ca nu se cuprindeau doar cu 3linguri)
Galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar,vanilie,zeama de lamaie,gris,branza,amesteci pana obtii o crema pufoasa dupa care adaugi coaja de lamaie si stafidele cu tot cu...
Fasolea spalata o pun la fiert,dupa 30-40min o scurg,o clatesc cu apa rece,o pun din nou la fiert in apa calda iar cand incepe sa clocoteasca adaug zarzavatul taiat marunt si las sa fiarba incet cu capac 1h;in acest timp,in ulei calesc varza taiata suvite,adaug bulionul,putina apa sa mai fiarba...
Pestele curatat,spalat,uscat,condimentat,il pui in tava si-l stropesti cu ulei,dai tava la cuptor pentru 10-15min.In acest timp pregatesti sosul,intr-o tigaie cu ulei,calesti ceapa taiata pestisori,adaugi ciupercile cubulete,le lasi la inabusit 10min.adaugi vinul,faina amestecata cu smantana si...
Ceapa si radacinoasele curatate,spalate,taiate cum vreti(oricum se paseaza),se calesc 4-5min dupa care se adauga 1cana de apa iar cand incepe sa fiarba se adauga ciupercile si usturoiul;lasi sa fiarba 30min,strecori totul,pasezi legumele cu blenderul vertical,smantana amestecata cu faina si...
In vasul cu ulei calesc ceapa tocata marunt,dupa ce s-a aurit adaug ciupercile curatate,spalate si taiate iar dupa ce s-a evaporat toata apa din ele,adaug 1cana cu apa si las la fiert incet 30min;in acest timp amestec smantana cu laptele si rastorn peste ciuperci;se serveste cu patrunjel deasupra...
In vasul cu ulei calesc ceapa,adaug ciupercile curatate,spalate si taiate,dupa ce a scazut toata apa din ele,adaug 1ceasca cu orez spalat si 4 de apa,mai adaug si o lingurita de sare si dau vasul la cuptor pentru 20-30min la foc mic;servesti cu piper proaspat macinat deasupra.
Pentru ca am...
Fasolea o pun la fiert iar dupa 30min o scurg,o clatesc bine cu apa rece apoi o pun din nou la fiert cu apa calda si 1lingura de sare;cand a inceput sa fiarba adaug 2cepe taiate marunt si o las sa fiarba foarte bine;o scurg,o dau la blenderul vertical,apoi o frec cu ulei si zeama de lamaie;la...
ouale cu putina sare le bati cu zahar pana-si dubleaza volumul si are un aspect spumos;
adaugi ulei cate putin,iaurt,cocos,siropul,vanilia si la urma faina amestecata cu praful de copt;
in tava cu hartie de copt,pe fundul ei pui ciocolata taiata cubulete,deasupra aluatul si dai la cuptor...
Toate legumele curatate,spalate,radacinoasele date pe razatoarea mare,restul taiate cubulete,se calesc in ulei;
dupa ce s-au inmuiat se adauga cutia de rosii,iar dupa ce a scazut,se condimenteaza,se adauga smantana;
in tava se pune jumatate din cantitatea de suc de rosii,deasupra foi de...
Rata cu sos de portocale
Pieptul dezosat, partea cu pielea crestat, condimentat, il prajim in tigaia de teflon fara ulei, cate 3 minute pe fiecare parte, adaugam sosul de soya si mai lasam cateva minute sa se caramelizeze, dupa care scoatem pieptul si-l taiem pe diagonala; intr-un alt vas punem zeama de la 2 portocale si...
Paste cu somon
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare pentru 8min;se scurg,se adauga conserva maruntita cu furculita,ulei,otet,miezul de nuca si sare dupa gust. Este delicioasa!!
Panna cotta cu bostan
Pentru inceput facem crema de bostan;intr-un vas se pune la fiert bostanul curatat si taiat cubulete,ghimbirul,pastaia de vanilie si un praf de sare;dupa ce au fiert foarte bine,se scoate vanilia,restul se strecoara si se paseaza cu blenderul vertical;piureul obtinut se pune in borcan si se poate...
Salata de pui cu fructe exotice
Pieptul taiat julien, condimentat, se caleste in putin ulei apoi se scoate intr-un bol; avocado se taie, se scoate pulpa si se stropeste cu lamaie; intr-un castron se pune avocado taiat, mango cubulete, ceapa taiata marunt, castravetele rondele sau mai mic, ardeiul julien, rosiile intregi sau...
Sufle de branza
Se pune la fiert laptele cu ceapa taiata, frunza de dafin, iar cand incepe sa clocoteasca se da deoparte sa se raceasca; se face un sos bechamel din unt, faina si laptele strecurat; 5galbenusuri se amesteca bine cu 5 oua intregi, se adauga cascavalul ras, sosul bechamel, sare daca e nevoie,...
Prajitura pentru cafea
Intr-un bol se freaca untul cu zahar pana devine cremos, se adauga ouale pe rand, apoi smantana, esenta si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul; Intr-o forma de guguluf se pune jumatate din aluat, se presara migdale, jumatate din gem, se acopera cu restul de aluat, restul de...
Prajitura cu crema de fistic
Galbenusurile frecate cu zahar pana rezulta o crema fina, se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare ,se rastoarna in tava cu hartie de copt si se tine la cuptor 30-40 minute. In acest timp se face crema adaugand intr-un vas pe foc mic lapte, zahar, amidon si se amesteca pana se...
Sarlota cu mere
Galbenusurile frecate cu zahar si 3linguri de apa rece pana-si dubleaza volumul si devin o spuma pufoasa; se adauga faina si albusurile spuma amestecand cu o spatula in miscari verticale; se rastoarna in tava cu hartie de copt, se tine la cuptor 30 minute, iar dupa ce se coace se lasa la racit...
Placinta cu fructe uscate
Se intinde aluatul cu sucitorul in forma de dreptunghi, se unge cu cateva linguri de lapte, pe mijlocul foiii se pun amestecul de fructe si seminte maruntite. Se mai adauga deasupra cateva linguri de lapte. Partile aluatului se taie in fasii egale apoi se acopera umplutura cu impletitura de...
Pastrav mentolat
Orezul spalat se pune la fiert in supa;se scoate miezul de la grepfrut,se desface in bucati apoi taiate in cuburi;intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru salata,inclusiv zeama care s-a scurs de la curatatul fructului si se da deoparte;pestele curatat,spalat,crestat pe ambele parti,uns...
Pulpa de curcan umpluta
Branza pusa intr-un bol,amestecata cu sare,1leg.de marar si ceapa tocate marunt,chimion,dupa care se umplu ardeiii curatati de seminte si spalati;carnea tocata pusa in alt bol,condimentata cu sare,piper,amestecata cu ciuperci,marar si ceapa tocatemarunt;(optional se poate pune si un praf de...
Miel cu stevie
Carnea spalata,se cune la calit impreuna cu ceapa tocata marunt,dupa cateva minute se adauga bulionul si 2cani cu apa,capacul si se lasa la foc mic sa fiarba;intre timp se curata stevia de nervurile groase de la frunze,se spala in cateva ape reci,apoi se pune intr-o oala care se afla pe foc cu...
Budinca de tapioca
Tapioca se pune intr-un bol cu 1cana de apa si se lasa 10min dupa care se scurge apa si se pun intr0un vas cu laptele si zahar;se amesteca mereu sa nu se prinda de vas si se tine pe foc mic pana se ingroasa; cat timp se raceste,se mixeaza frisca adaugand cate o lingura de nuca da cocos.In cupe se...
Muschiulet impletit
Muschiuletul taiat in 3 fasii pe lung dar nu de tot (sa poata fi impletit), se condimenteaza din belsug, se aseaza pe fiecare cate 1-2 felii de bacon, se impleteste. Capatul se leaga cu ata alimentara si se pune in tigaie sa se prajeasca pe ambele parti in ulei incins, doar 3-4 min; se pune apoi...
Tort cu martipan
Am facut cele doua creme dupa instructiunile de pe plic,am facut sirop din zahar,2cani cu apa si esenta de migdale apoi am intercalat foile insiropate. Pe foaia cu vanilie am pus crema cu ciocolata,deasupra am presarat pudra de migdale,pe foaia cu cacao am pus crema cu vanilie si la fel pudra de...
Smothie de mango
Pui in blender fructul curatat si feliat pana rezulta un piure,adaugi iaurtul si laptele si procesezi in continuare,indulcesti cu miere,rastorni in pahare,deasupra pui semintele si mai tii la frigider pana in momentul servirii.
Supa crema de ceapa
Ceapa si prazul curatate,taiate rondele le-am calit in unt cu 1/2lingurita de sare iar dupa ce s-a aurit am adaugat vinul;am lasat sa fiarba 5min pana s-a evaporat alcoolul,apoi am dat deoparte;intr-o olita am pus la fiert radacinoasele curatate si taiate rondele,dupa ce aproape au fost fierte am...
Curry de pui
Toate legumele curatate,spalate,taiate cubulete sau julien,se calesc 5min in ulei incins,se adauga carnea taiata fasii,se adauga toate condimentele si supa; se lasa sa fiarba 15min,se adauga laptele,orezul fiert,dupa cateva min,se mai condimenteaza daca e nevoie dupa care se serveste cu...
Prajitura cu migdale
Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugi nessul dizolvat in 2linguri de apa calduta si esenta;incorporezi albusurile batute spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie;amesteci usor cu lingura iar la sfarsit adaugi faina amestecata cu migdalele si...
Gulas de vita cu cartofi
Carnea spalata,portionata,o pun la prajit cu ceapa taiata fideluta,adaug 2-3cani cu apa si lasa sa fiarba incet si cu capac 2-3h(depinde cat de batrana e vita);dupa acest timp,adaug cartofii taiati in sferturi,usturoiul,vinul,sare si piper;dupa ce s-a evaporat alcoolul,adaug ardeiii taiati...
Supa crema de sfecla rosie
Toate legumele curatate,spalate,taiate in cuburi,se pun la fiert in 2l de apa;dupa ce sunt aproape fierte,se adauga uleiul,untul,sare,piper iar dupa cateva minute se strecoara;legumele se paseaza cu blenderul vertical,se adauga smantana,coaja de lamaie,subtiezi dupa preferinta cu supa de la...
Tarta cu branza si portocale
Stafidele le pui sa se inmoaie in coniac(eu am pus mai mult de 3linguri,pentru ca nu se cuprindeau doar cu 3linguri) Galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar,vanilie,zeama de lamaie,gris,branza,amesteci pana obtii o crema pufoasa dupa care adaugi coaja de lamaie si stafidele cu tot cu...
Bors de fasole cu zeama de varza
Fasolea spalata o pun la fiert,dupa 30-40min o scurg,o clatesc cu apa rece,o pun din nou la fiert in apa calda iar cand incepe sa clocoteasca adaug zarzavatul taiat marunt si las sa fiarba incet cu capac 1h;in acest timp,in ulei calesc varza taiata suvite,adaug bulionul,putina apa sa mai fiarba...
Pastrav cu sos de ciuperci
Pestele curatat,spalat,uscat,condimentat,il pui in tava si-l stropesti cu ulei,dai tava la cuptor pentru 10-15min.In acest timp pregatesti sosul,intr-o tigaie cu ulei,calesti ceapa taiata pestisori,adaugi ciupercile cubulete,le lasi la inabusit 10min.adaugi vinul,faina amestecata cu smantana si...
Supa-crema de ciuperci
Ceapa si radacinoasele curatate,spalate,taiate cum vreti(oricum se paseaza),se calesc 4-5min dupa care se adauga 1cana de apa iar cand incepe sa fiarba se adauga ciupercile si usturoiul;lasi sa fiarba 30min,strecori totul,pasezi legumele cu blenderul vertical,smantana amestecata cu faina si...
Ciuperci cu smantana
In vasul cu ulei calesc ceapa tocata marunt,dupa ce s-a aurit adaug ciupercile curatate,spalate si taiate iar dupa ce s-a evaporat toata apa din ele,adaug 1cana cu apa si las la fiert incet 30min;in acest timp amestec smantana cu laptele si rastorn peste ciuperci;se serveste cu patrunjel deasupra...
Pilaf cu ciuperci
In vasul cu ulei calesc ceapa,adaug ciupercile curatate,spalate si taiate,dupa ce a scazut toata apa din ele,adaug 1ceasca cu orez spalat si 4 de apa,mai adaug si o lingurita de sare si dau vasul la cuptor pentru 20-30min la foc mic;servesti cu piper proaspat macinat deasupra. Pentru ca am...
"Icre" de fasole
Fasolea o pun la fiert iar dupa 30min o scurg,o clatesc bine cu apa rece apoi o pun din nou la fiert cu apa calda si 1lingura de sare;cand a inceput sa fiarba adaug 2cepe taiate marunt si o las sa fiarba foarte bine;o scurg,o dau la blenderul vertical,apoi o frec cu ulei si zeama de lamaie;la...
Cubulete cu menta
ouale cu putina sare le bati cu zahar pana-si dubleaza volumul si are un aspect spumos; adaugi ulei cate putin,iaurt,cocos,siropul,vanilia si la urma faina amestecata cu praful de copt; in tava cu hartie de copt,pe fundul ei pui ciocolata taiata cubulete,deasupra aluatul si dai la cuptor...
Lasagna cu legume
Toate legumele curatate,spalate,radacinoasele date pe razatoarea mare,restul taiate cubulete,se calesc in ulei; dupa ce s-au inmuiat se adauga cutia de rosii,iar dupa ce a scazut,se condimenteaza,se adauga smantana; in tava se pune jumatate din cantitatea de suc de rosii,deasupra foi de...