Sarlota cu mere

de ianculubita in Prajituri, 9 Ian 2013 | 6864 vizualizari

 

Buna ziua dragii mei "Bucatarasi"si LA MULTI ANI!!
Mi-a fost tare dor de voi,de tineretea voastra,de veselia voastra,de bunatatile pe care le faceti;eu am avut un an groaznic de greu(motivul absentei),am trecut peste boala grava a sotului meu,am trecut peste moartea motanelului meu cu ochi albastri,cine are un animal stie ce inseamna sa te atasezi de el,am trecut si peste plecarea fetei cu familia in Franta.
Am suferit,am plans,m-am consumat,am slabit apoi m-am refugiat in bucatarie;am fost ca un robot,nu stiam ce fac decat atunci cand produsul era in farfurie!!!
Nu mi-am inchipuit niciodata ca un an intreg sa fie atat de greu!!
Ceea ce ma bucura(acum),este faprul ca prin cate am trecut,nu am recurs la vreun gest necugetat!!
Eu va doresc sa fiti sanatoase,fericite,implinite,sa va iubiti si sper ca nu m-ati uitat!!!
Nu puteam sa revin,decat cu o delicioasa Sarlota pe care o recomand tuturor;e putin migaloasa dar merita!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 foi de gelatina
  • 6 mere
  • 1 lingura zahar brun
  • 50 g unt
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 praf de ghimbir
  • zeama si coaja de la o portocala
  • 20 ml apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu mere:

Galbenusurile frecate cu zahar si 3linguri de apa rece pana-si dubleaza volumul si devin o spuma pufoasa; se adauga faina si albusurile spuma amestecand cu o spatula in miscari verticale; se rastoarna in tava cu hartie de copt, se tine la cuptor 30 minute, iar dupa ce se coace se lasa la racit

Merele curatate de coaja, taiate cuburi se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul brun si unt; dupa ce s-au inmuiat, se paseaza cu blenderul si se amesteca cu zeama, coaja de lamaie si gelatina care a stat 10 minute in apa rece, apoi se amesteca totul bine; intr-un bol se amesteca mierea cu 20 ml apa fierbinte, scortisoara, ghimbirul si se lasa deoparte;

Blatul racit se insiropeaza cu siropul de miere si se taie felii egale; o forma de tort mica se tapeteaza cu folie alimentara, se imbraca fundul si peretii cu felii de pandispan, in interior se pun jumatate din cantitatea de mere, deasupra felii de pandispan insiropate, apoi restul de mere si restul de pandispan; se aduna deasupra folia si se acopera cu o farfurie, se da la frigider pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se serveste cu topping de fructe sau ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Teo 1

09.01.2013, 21:54

La multi ani ,frumosi si sanatosi!gandul meu curat sa zboare spre tine!

ianculubita 1

10.01.2013, 17:41

Va multumesc fetelor,am stiut eu de ce mi-a fost dor de voi!!
Va pup si va imbratisez pe toate!!

MIUTA 1

10.01.2013, 21:49

La multi ani!
Sarlota arata suuuuuper

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Şarlotă de banane cu pere- desert de post