
publicat la 16.09.2021
publicat la 16.09.2021
publicat la 24.01.2021
Găseşti în casă o buturugă micuţă, pe care nu-ţi dai seama cine a pus-o în sufragerie. Încerci să o rostogoleşti pe scări, dar te înţepi într-o aşchie şi manifeşti simptomele unei boli tropicale, pe care doar un vraci jamaican o poate vindeca. Acum e momentul! Pipă sau bong? Mai contează?
Bucataras.ro
[email protected]
Ficat de pui cu usturoi si broccoli
Intr-o tigaie wok punem untul sa se topeasca. Ficatul se curata si se clateste cu apa rece, dupa care il punem in tigaie. Se stinge cu 1 ceasca de vin rosu cat sa acopere ficatul, se pune si usturoiul taiat felii. Se adauga condimentele, in afara de marar care se pune inainte sa fie gata. Se...
Broccoli cu ulei de masline si usturoi
Broccoli se pune intr-o oala in apa cu sare, timp de 10-15 minute. Se scot cu o strecuratoare, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie felii subtiri ce se pun intr-o tigaie cu ulei de masline (o ceasca mica) si catei de usturoi pisat. Se lasa 10 minute la foc potrivit. Se pun toate...
Cartofi noi la cuptor
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare timp de 15-20 minute. Cand sunt gata, se scurge apa si se adauga in tava peste sosul format de la pulpele de pui. Reteta o vezi aici...
Pulpe de pui superioare in sos la cuptor
Se curata bucatile de pui de grasimea in exces, se spala cu apa rece, se condimenteaza pe ambele parti cu vegeta, cu cimbru, oregano, busuioc, boia dulce si piper alb. Intr-o tava se pune ulei de masline, se aseaza bucatile de pui condimentate, morcovul si ceapa taiate felii subtiri, usturoiul se...
Sarmale cu carne de vita si porc cu salvie
Varza daca este foarte sarata se lasa in apa rece timp de 4 ore.Se desface fiecare foaie de varza,se taie cotorul.Orezul se pune la calit in ulei de masline,impreuna cu morcovul ras si ceapa taiata marunt,se adauga piper si cateva frunze de ardei iute,se tropeste cu putin vin si se lasa putin la...
Ceafa de porc cu salvie si rosii cherry
Ceafa de porc se clateste cu apa rece, se sterg bucatiile cu prosop de hartie. Se pune ulei de masline si se adauga salvie si se adauga o ceasca de vin alb si 2 bucati de usturoi. Se lasa intr-un castron inchis cu un capac la frigider cca 2-3 ore la macerat. Se aseaza in tigaie, se pune un pahar...
Salata greceasca
Se spala bine legumele, se taie rosia si ceapa verde felii subtiri, salata la fel, iar castravetele il taiem in doua. Se condimenteaza cu sare si piper si ulei de masline. Se stropeste cu ulei balsamic gros, se adauga maslinele si adaugam cuburi de branza feta. Se lasa 30 minute la rece, dupa...
Penne cu sos de rosii si busuioc
Pennele se pun la fiert in apa clocotita cu sare se lasa cca 10 minute. Ceapa se curata de coaja si se da pe razatoarea mica, morcovul la fel, se pun la calit in ulei de masline. Adaugam sare si piper si putin peperoncino. Se stinge cu vin rose si se adauga bulionul subtiat cu apa sau rosiile...
Scampagnata
Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea mare. Se da pe razatoarea mica si parmezanul, iar ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele mici. Se pune ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata si dovlecelul scurs, se lasa circa 5 minute pe foc mare, se pune sare si piper si se...
Chiftelute de dovlecei cu branza feta
Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o sita si se lasa 10 minute la scurs. Intr-un castron se bate 1 ou bine, se pune sare si piper si se adauga dovleceii scursi bine de tot. Se amesteca, se sfarama branza feta, adaugam faina si mararul tocat marunt si se...
Cartofi noi cu marar
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se lasa sa se racoreasca putin si se taie in doua si se pun in ulei de masline incalzit si se lasa cca 7 minute pe fiecare parte sa se prajeasca bine. La sfarsit se adauga mararul taiat marunt, se amesteca, se...
Ciorba de perisoare cu carne de curcan
Morcovii si jumatate de telina se dau pe razatoarea mica,iar jumatatea de telina ramasa,ceapa alba si pastarnacul se pun la fiert in oala de ciorba.Legumele date pe razatoare se pun la calit in ulei de masline dupa care se adauga in oala de ciorba.Se pregateste carnea pentru perisoare.Se adauga...
Miez de lapte cu portocala
Se scoate miezul de lapte din cutie si se taie felii.Portocala o decojim,si o taiem la fel,felii rotunde.Se pune o felie de miez de lapte,una de portocala,si tot asa pana se termina.Se orneaza cu dulceata de visine
Cod cu sos de mustar
Fileurile de peste se condimenteaza cu condiment pentru peste,putin rozmarin,se unge cu usturoiul pisat si se stropeste cu putin vin alb,se lasa cca 10 minute.Se curata morcovii si se pun la fiert in jumatati in apa cu sare.Se fierb pe jumatate,se lasa sa se raceasca putin si se taie...
Bis di crudaiola
Rosiile se taie felii,se pune in robotul de bucatarie,sau se paseaza cu blenderul(iese mai bine in robotul de bucatarie).Maslinele se pun fara masline,se taie cubulete,punem oregano,busuioc si ulei de masline.Pasam totul bine si punem paine la prajit si servim tip bruschete
Salata de fasole
Fasolea se scurge de zeama si se clateste bine cu apa rece,se pune intr-un castron,peste care se adauga tonul scurs de apa.Ceapa se taie felii subtiri,iar rosia o taiem cubulete.Se adauga sare si piper,ulei de masline si otet.Se serveste asa sau ca,o garnitura
Fasole cu carnati
Fasolea se lasa peste noapte in apa. A doua zi se fierbe in 2 ape. Intr-un ceaun se pune ceapa tocata marunt si morcovul ras in ulei de masline, se stinge cu vin rose, se adauga fasolea scursa, punem apa sa acopere, adaugam 1 cutie de rosii cuburi in bulion si se lasa la fiert. Se adauga si...
Limonada proaspata de lamaie
Se pune zaharul impreuna cu 200 ml de apa la incalzit, se amesteca din cand in cand, iar dupa ce a dat un clocot se opreste focul si se lasa la racit. Lamaile se storc bine, portocala si kiwi se taie cubulete, se adauga intr-o oala mare, se pune si sucul de lamaie, se adauga si jumatate de lamaie...
Mousse de ton
Scurgem tonul de ulei,il punem intr-un castron,adaugam untul la temperatura camerei si punem ceapa taiata cubulete mici.Pasam cu blenderul pana se face totul o pasta,se stroarce 1/4 dintr-o lamaie,se pune zeama.Punem painea la prajit si ornam cu pasta de ton
Legume la cuptor
Cartofii se curata de coaja si se pun 10 minute la fiert in apa cu sare, se pun intregi. Intr-un alt vas se pun morcovii intregi si broccoli se lasa tot cca 10 minute. Se lasa putin la rece si se toaca marunt broccoli, morcovii feliute subtiri, iar cartofii se taie rondele. Se pun intr-o tava pe...
Ciorba de salata
Salata se taie fasii si se pune la fiert in apa cu vegeta si piper.Morcovii se taie rondele,telina se da pe razatoarea mica impreuna cu ceapa si se pun la calit in ulei de masline.Se adauga si usturoiul pisat si kaizerul taiat cubulete.Se adauda sare,piper si boia dulce,se lasa cca 10 minute dupa...
Salata de boeuf ca la mama acasa
Cartofii se clatesc bine si se pun la fiert in coaja in apa cu sare timp de 20 minute.Pieptul de pui se curata de pielite,se adauga intr-o craticioara impreuna cu pastarnacul si morcovii.Cand sunt gata se lasa la racit.Intr-un castron mare se pune mazarea scursa,castravetii si gogosarii taiati...
Cartofi taranesti
Cartofii se taie cubulete ca de piure si se pun in apa cu sare la fiert,10-15 minute.Nu trebuie lasati sa se sfarame.Intre timp se taie ceapa felii subtiri,kaizerul se taie cubulete si se pun la calit in ulei de masline,dupa vreo 5 minute se adauga bulionul,sarea si piperul si se amesteca bine.Se...
Maioneza de casa
Se pun 2 oua la fiert in apa cu sare,se lasa sa fiarba bine,ca sa fie tari.Intr-o craticioara de pune galbenusul,sare si piper si se adauga cele doua galbenusuri tari.Se pune cate putin ulei si se amesteca cu mixerul la viteza mare(7) se mai adauga cate un strop de apa,iar la sfarsit se adauga...
Spaghetti con le cozze
Ceapa o dam pe razatoarea mica si o punem la calit in ulei de masline,impreuna cu usturoiul zdrobit,si condimente(boia dulce,piper,sare,peperoncino,busuioc.Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare,timp de 7-10 minute,cat scrie pe cutie.Se strecoara si se clatesc cu apa rece.Peste ceapa se adauga...
Escalop de porc cu ciuperci
Carnea de porc se clateste cu apa,se condimenteaza cu piper si se trece prin faina,se scutura pentru a se duce surplusul de faina si se pune la prajit pe o parte si pe alta in ulei de masline,dupa care se adauga ciuperciile taiate felii subtiri,se adauga rosiile in bulion impreuna cu vinul si se...
Ciuperci gratinate
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja in apa cu sare timp de 20 minute. Intre timp curatam ciuperciile de pielita, se spala cu apa rece si se taie felii subtiri si se pun la calit in uleiul de masline si se stinge cu vinul alb, se lasa 10 minute pana scade zeama. Intr-un...
Cozze alla marinara
Se spala foarte bine midiile, se da chiar cu un burete de sarma pe ele ca sa se curete de tot. Intr-o tigaie wok punem uleiul de masline, condimentele si usturoiul zdrobit, dupa cateva minute se adauga midiile, se acopera cu un capac 5 minute, se subtiaza bulionul cu vinul alb si se adauga...
Supa de varza cu ciolan afumat
Varza se da pe razatoarea mare, se amesteca cu sare si se lasa asa 10 minute. Ciolanul se pune la foc, dupa cca 30 minute adaugam si varza scursa de zeama lasata. Punem ceapa intreaga, morcovul se taie rodele, telina se da pe razatoare si se calesc in ulei de masline. Se adauga in oala. Rosia se...
Torchietti al pesto
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, se lasa cca 10 minute, se scurg de apa si se dau sub un jet de apa. Adaugam pastele intr-un vas termorezistent, punem sosul pesto si cascavalul ras,s e amesteca bine si se da la cuptor 10 minute. Se serveste cald cu parmezan ras deasupra