Penne cu sos de rosii si busuioc

de Bya Ralu in Penne, 3 Iun 2012 | 8893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cutie penne barrilla
  • 4 frunze de busuioc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 rosii sau 4 linguri de bulion
  • vin rose
  • parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu sos de rosii si busuioc:

Pennele se pun la fiert in apa clocotita cu sare se lasa cca 10 minute. Ceapa se curata de coaja si se da pe razatoarea mica, morcovul la fel, se pun la calit in ulei de masline. Adaugam sare si piper si putin peperoncino. Se stinge cu vin rose si se adauga bulionul subtiat cu apa sau rosiile date pe razatoare. Se lasa 20 minute la fiert. Pastele cand sunt gata se scurg de apa, se clatesc cu apa calduta si se pun in tigaia cu sosul facut, se adauga frunzele de busuioc si se mai lasa cca 5 minute. Se servesc cu parmezan proaspat ras

TIPS-URI

1

sa nu uitam de un pahar demisec de vin rosu sau rose

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne la cuptor cu cu mozzarella si rosii