Pentru o dubla aniversare. Astazi SF.Arhangheli, maine Cezar implineste o frumoasa varsta. La multi ani mie, la multi ani sotului, la multi ani voua. Sa fim cu totii fericiti si s-avem un trai linistit.
Blatul.
Se mixeaza timp de 10 minute ouale impreuna cu zaharul si sarea.
Trebuie sa-si dubleze volumul , sa se deschida la culoare iar cristalele de zahar sa fie complet topite. Se adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si se amesteca usor.
Se toarna intr-o forma (cu diametrul de 22 cm) tapetata cu ulei si faina si se coace la foc mediu spre mic pana trece proba scobitoarei.
Cand s-a racit se taie in 3 pe orizontala.
Frisca se mixeaza impreuna cu smantana, zaharul (doua, trei linguri) si zaharul vanilat) pana capata o consistenta ferma.
Se aseaza primul blat, se insiropeaza usor cu zeama de la compot (nu insiropati prea tare ca si frisca il va insiropa) apoi se intinde 1/3 din frisca si un strat de visine fara samburi din compot.
Se aseaza al doilea blat , iar 1/3 frisca si un strat prune din compot apoi ultimul blat care doar se insiropeaza.
Se imbraca cu restul de frisca si se decoreaza cu ciocolata si visine.
Pofta buna!