Savarine

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Oct 2010 | 36790 vizualizari

 

INGREDIENTE

varianta 1:

  • un ou
  • 200 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • putina sare
  • 3 linguri ulei

varianta 2

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • putina sare
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingura apa
  • jumatate lingurita praf de copt

sirop:

  • 400 ml apa
  • 100 gr zahar
  • o esenta rom

pentru umplut

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • zahar vanilat

in plus: gem de capsuni, zahar vanilat

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

varianta 1.

Drojdia se dilueaza cu putin lapte caldut.

Se adauga apoi faina, oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani .

Se acopera cu un servet si se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul.

Formele se ung cu unt. Se ia din compozitie cate o lingura, o lingura jumatate de compozitie si se umplu formele.

Se mai lasa 10 minute la crescut apoi se introduc in cuptorul preincalzit pana ce se rumenesc usor.

Se scot, se lasa sa se raceasca si se scot din forme.

varianta 2

Galbenusurile se mixeaza bine bine cu zaharul si apa pana ce se deschid bine la culoare si zaharul este topit.

Se adauga faina, grisul, pesmetul si praful de copt. Se incorporeaza usor albusurile care in prealabil au fost batute spuma cu sarea.

Se repartizeaza compozitia in forme si se introduc in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15min (se fac foarte repede, verificati-le cu o scobitoare)

Cand sunt reci se scot din forme.

Siropul

Se fierbe apa cu zaharul timp de 4-5 miute iar cand s-a racit se adauga esenta.

Se mixeaza bine frisca cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.

Se invart "pe dos" :))) savarinele, li se taie capacelul(nu complet) , se insiropeaza bine, bine , se umplu cu frisca.

Deasupra se ung cu putin gem si se orneaza cu frisca.

 

 

 

TIPS-URI

1

Testand ambele variante am tras niste concluzii:))

2

- varianta originala a savarinelor este CEA CU DROJDIE.

3

-sunt bune ambele dar e incomparabila consistenta blatului. cea cu drojdie imi aminteste perfect de savarina de cofetarie.

4

-eu am facut ambele variante pentru ca cele cu drojdie nu crescusera asa inalte si am crezut ca nu e bine:d:))  (se vede si in foto, primele doua randuri sunt mai micute), dar am vazut ca nici ale Nadinei nu erau inalte

5

- din cantitatile prezentate vor iesi 12 buc. in forme cu diametru de baza de 4, 5 cm si cel superior de 7 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si capsuni