Bag seama ca daca indraznesc sa deschid pagina Inei,brusc mi se face pofta:)).de la ce?de la orice gateste ea:)).In seara asta,desi obosita, am zarit branzoaicele si la ora 21 m-am apucat de ele:)).eram patru care strigam in bucatarie:))),eu ca mi se ard, copii ca mai vor, Cezar..sa-i dau si lui aluat:))).De ce?Pai cica face si el da' pentru barbati:))),ca cele cu branza-s pentru bolnavi:)).asa ca a taiat felii de salam:)), a pus cate doua pe-o bucata de aluat si le-a plonjat in tigaia mea:))
se amesteca oul cu margarina topita, untura,1/2 lingurita sare, 4-5linguri zahar , drojdia si apa calduta
se adauga apoi faina pana obtineti un aluat elastic(se lucreaza foarte, foarte usor)
se lasa 30min la dospit timp in care pregatiti umplutura
aprox 300gr branza de vaci,100gr cascaval ras, 2oua, sare,zahar, 2-3 linguri pesmet(am pus sare si zahar atat cat sa obtin un gust dulce-sarat - a iesit minunat!)
pe blatul tapetat cu faina, am intins aluatul cu sucitorul, formand rotunduri sau triunghiuri peste care am pus umplutura si am unit marginile(suprapunandu-le)
le-am prajit in ulei incins pe ambele parti
o nebunie!
exact gustul branzoaicelor din vremea copilariei mele!
multumesc Ina
1
cezar a insistat sa pun si o poza cu cele cu salam:)))sa bucur si sotii bucatareselor:))
2
umplutura a fost prea multa, mai fac si maine:d.
3
sunt foarte bune si reci,nu-s uleioase deloc.;)