Ce gafe ai facut in bucatarie?
16.10.2011 / 12:03
Citeaza
Fata frumoasa , da' tu te-ai apucat de facut eclere la 3-4 ani ?
16.10.2011 / 12:05
CiteazaElena_Daria a spus:
Aveam vreo 13-14 ani cand am incercat sa fac eclere.Eram foarte entuziasmata,aluatul a iesit frumos,le-am modelat,le-am pus in cuptor si le-am lasat sa se "coaca".Trecuse ceva timp,iar eclerele mele nu erau coapte,se negrisera...ce mai un dezastru total .Va intrebati de ce nu mi-au iesit???Motivul este unul singur:nu pusesem praf de copt sau bicarbonat:D:D:D Rezultatul:eclere negre,necrescute,pleostite,crude la mijloc,rele la gust...Aceasta a fost prima mea experienta culinara,total esuata.Dupa 2 ani de la neplacutul incident am inceput sa am din nou incredere in mine si sa incerc alte retete,care mi-au reusit.
La cati ani ai avut aceasta experienta ??? cred ca la vreo 3-4 , asa-i ? si te mai intrebi cum de-ai uitat de bicarbonat
16.10.2011 / 17:21
Citeaza
Nu m-am apucat la 3-4 ani...atunci nici nu stiam ce este acela bicarbonat sau praf de copt aveam 13-14 ani cand am incercat sa fac eclere
16.10.2011 / 19:45
Citeaza
Ma alatur si eu, se poate?
Gafe, sunt neintrecuta.
De curand am pus fasole la fiert si mi-am zis ca intre timp il pot pune la culcare pe cel mic, dar am adormit si eu. Noroc ca a venit al meu sot acasa si a oprit aragazul.
Acum an jumate am nasit iar o fetita. Familia lor nu a vrut un botez mare (doar vreo 20 de persoane) si barbatu-meu "saritor" din fire: lasa ca face nevasta-mea mancarea. Asta fiind pe la 2 dupa masa, iar botezul a 2-a zi. Si ma apuc eu constiincioasa de treaba: fac sarmale, salata de boeuf, vinete, icre, oua umplute, friptura la cuptor si vine dragul meu sot cu ideea: ar fi bine daca ai face si niste ciorba de vitel. Zis si ma apuc de facut, asta pe la 10 seara. Fierb carnea, pun zarzavatul si las pe foc................ pana dimineata la 5,30 cand ma scol nervoasa in miros de fum si explodez la barbatu-meu : "ce ai lasat pe foc?" > El saracu speriat de urletele mele zice "nimic". Coboram in bucatarie.......... jale, fum oala arsa tot tacamul ce mai.
Noroc ca am scos carne repede din frigider si am facut ciorba de perisoare. Asa ca m-am scos, a avut finuta mea la botez si ciorba.
17.10.2011 / 16:31
Chiar azi aveam o oala pe foc unde urma a se pregati o ciorba de perisoare. Fierbea apa cu zarzavatul avand capacul deasupra iar cand am vrut sa ridic capacul cu o carpa de bucatarie(caci era fierbinte) nu stiu cum am facut ca mi s-a intors capacul inauntru,am dat drumul la carpa si a intrat in oala. Se vedea tare frumos o carpa colorata cum plutea in apa fierbinte impreuna cu niste morcov portocaliu,ceapa si ardei gras. Era o multitudine de culori!!! Numai ca a trebuit sa o iau de la capat,pune apa la fiert,curata legume etc.. Si bine ca totusi nu pusesem perisoarele!!!!
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de mosutza
Ultima editare: 17.10.2011 16:32:02
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata pentru gama C9500, C9820, EVO820 si MOTIV1
17.10.2011 / 19:51
Citeaza
O amica mi-a povestit ca a pus oala cu ciorba de pasare la racit, in cada. A dat drumul la apa rece si a plecat in bucatarie, cu intentia de a reveni sa opreasca apa. Din pacate, un apel telefonic i-a curmat intentia si a ajuns in baie cand apa depasise deja buza oalei, iar in cada pluteau si bucati de carne , zarzavat si taitei Parca-i vad cada, cu o ciorba imensa in ea
17.10.2011 / 19:51
Oare nu era buna o baie in ciorba? Poate ca hidrateaza bine pielea
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de Ina
Ultima editare: 17.10.2011 19:53:34
17.10.2011 / 20:24
CiteazaIna a spus:
O amica mi-a povestit ca a pus oala cu ciorba de pasare la racit, in cada. A dat drumul la apa rece si a plecat in bucatarie, cu intentia de a reveni sa opreasca apa. Din pacate, un apel telefonic i-a curmat intentia si a ajuns in baie cand apa depasise deja buza oalei, iar in cada pluteau si bucati de carne , zarzavat si taitei Parca-i vad cada, cu o ciorba imensa in ea
17.10.2011 / 20:26
Citeazamosutza a spus:
Chiar azi aveam o oala pe foc unde urma a se pregati o ciorba de perisoare. Fierbea apa cu zarzavatul avand capacul deasupra iar cand am vrut sa ridic capacul cu o carpa de bucatarie(caci era fierbinte) nu stiu cum am facut ca mi s-a intors capacul inauntru,am dat drumul la carpa si a intrat in oala. Se vedea tare frumos o carpa colorata cum plutea in apa fierbinte impreuna cu niste morcov portocaliu,ceapa si ardei gras. Era o multitudine de culori!!! Numai ca a trebuit sa o iau de la capat,pune apa la fiert,curata legume etc.. Si bine ca totusi nu pusesem perisoarele!!!!
18.10.2011 / 09:08
Citeaza
Prima mea incercare de a face o rulada s-a lasat cu traume. Si acum ma feresc de rulade. Aveam vreo 17 ani, ai mei erau plecati si ma gandeam sa le fac o surpriza pe cand se intorc. Intr-o carte cu retete de prajituri, a mamei mele, am gasit o rulada cu dulceata de visine si m-am apucat cu mare elan sa fac respectiva rulada. Toate bune si frumoase, pana la faza cu scosul ruladei pe un prosop umed. Am rulat-o cu prosop si surpriza! Cand sa desfac prosopul, imposibil. S-a lipit rulada mea cu totul, astfel ca am aruncat prosopul cu tot cu rulada.
18.10.2011 / 09:22
CiteazaCriss a spus:
Prima mea incercare de a face o rulada s-a lasat cu traume. Si acum ma feresc de rulade. Aveam vreo 17 ani, ai mei erau plecati si ma gandeam sa le fac o surpriza pe cand se intorc. Intr-o carte cu retete de prajituri, a mamei mele, am gasit o rulada cu dulceata de visine si m-am apucat cu mare elan sa fac respectiva rulada. Toate bune si frumoase, pana la faza cu scosul ruladei pe un prosop umed. Am rulat-o cu prosop si surpriza! Cand sa desfac prosopul, imposibil. S-a lipit rulada mea cu totul, astfel ca am aruncat prosopul cu tot cu rulada.
18.10.2011 / 09:23
vad ca e la moda rulada de prosop, ciorba cu prosop
tre' sa testez si eu ceva cu prosop la ingrediente
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de gaby_d
Ultima editare: 18.10.2011 09:23:20
18.10.2011 / 10:14
gaby_d a spus:
vad ca e la moda rulada de prosop, ciorba cu prosop tre' sa testez si eu ceva cu prosop la ingrediente
Ciorba cu prosop? Interesant.
De trecut la favorite chiar.
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de Criss
Ultima editare: 18.10.2011 10:27:09
18.10.2011 / 10:32
CiteazaCriss a spus:
Ciorba cu prosop? Interesant. De trecut la favorite chiar.
Chiar azi aveam o oala pe foc unde urma a se pregati o ciorba de perisoare. Fierbea apa cu zarzavatul avand capacul deasupra iar cand am vrut sa ridic capacul cu o carpa de bucatarie(caci era fierbinte) nu stiu cum am facut ca mi s-a intors capacul inauntru,am dat drumul la carpa si a intrat in oala
uite reteta
18.10.2011 / 10:48
Citeazagaby_d a spus:
Chiar azi aveam o oala pe foc unde urma a se pregati o ciorba de perisoare. Fierbea apa cu zarzavatul avand capacul deasupra iar cand am vrut sa ridic capacul cu o carpa de bucatarie(caci era fierbinte) nu stiu cum am facut ca mi s-a intors capacul inauntru,am dat drumul la carpa si a intrat in oala uite reteta
Foarte tare! Deci azi ne servesti o noua reteta. Ciorba de perisoare cu prosop.