modules/forum/post.tpl

Ce gafe ai facut in bucatarie?

16.10.2011 / 12:03

Nick: Onesta
Bucataras incepator
Bucataras din: 06.09.2010
Retete: 74
Scrie-i mesaj privat

 Fata frumoasa , da' tu te-ai apucat de facut eclere la 3-4 ani ?

Citeaza

16.10.2011 / 12:05

Nick: Onesta
Bucataras incepator
Bucataras din: 06.09.2010
Retete: 74
Scrie-i mesaj privat

Elena_Daria a spus:

 Aveam vreo 13-14 ani cand am incercat sa fac eclere.Eram foarte entuziasmata,aluatul a iesit frumos,le-am modelat,le-am pus in cuptor si le-am lasat sa se "coaca".Trecuse ceva timp,iar eclerele mele nu erau coapte,se negrisera...ce mai un dezastru total .Va intrebati de ce nu mi-au iesit???Motivul este unul singur:nu pusesem praf de copt sau bicarbonat:D:D:D Rezultatul:eclere negre,necrescute,pleostite,crude la mijloc,rele la gust...Aceasta a fost prima mea experienta culinara,total esuata.Dupa 2 ani de la neplacutul incident am inceput sa am din nou incredere in mine si sa incerc alte retete,care mi-au reusit.

La cati ani ai avut aceasta experienta ??? cred ca la vreo 3-4 , asa-i ? si te mai intrebi cum de-ai uitat de bicarbonat

Citeaza

16.10.2011 / 17:21

Nick: Elena_Daria
Bucataras junior
Bucataras din: 15.07.2011
Retete: 475
Scrie-i mesaj privat

Nu m-am apucat la 3-4 ani...atunci nici nu stiam ce este acela bicarbonat sau praf de copt aveam 13-14 ani cand am incercat sa fac eclere

Citeaza

16.10.2011 / 19:45

Nick: dena
Bucataras incepator
Bucataras din: 20.02.2011
Retete: 71
Scrie-i mesaj privat

Ma alatur si eu, se poate?

Gafe, sunt neintrecuta.

De curand am pus fasole la fiert si mi-am zis ca intre timp il pot pune la culcare pe cel mic, dar am adormit si eu. Noroc ca a venit al meu sot acasa si a oprit aragazul.

Acum  an jumate am nasit iar o fetita. Familia lor nu a vrut un botez mare (doar vreo 20 de persoane) si barbatu-meu "saritor" din fire: lasa ca face nevasta-mea mancarea. Asta fiind pe la 2 dupa masa, iar botezul a 2-a zi. Si ma apuc eu constiincioasa de treaba: fac sarmale, salata de boeuf, vinete, icre, oua umplute,  friptura la cuptor si vine dragul meu sot cu ideea: ar fi bine daca ai face si niste ciorba de vitel. Zis si ma apuc de facut, asta pe la 10 seara. Fierb carnea, pun zarzavatul si las pe foc................ pana dimineata la 5,30 cand ma scol nervoasa in miros de fum si explodez la barbatu-meu : "ce ai lasat pe foc?" > El saracu speriat de urletele mele zice "nimic". Coboram in bucatarie.......... jale, fum oala arsa tot tacamul ce mai.

Noroc ca am scos carne repede din frigider si am facut ciorba de perisoare. Asa ca m-am scos, a avut finuta mea la botez si ciorba.

Citeaza

17.10.2011 / 16:31

Nick: mosutza
Bucataras incepator
Bucataras din: 14.10.2011
Retete: 0
Scrie-i mesaj privat

Chiar azi aveam o oala pe foc  unde urma a se pregati o ciorba de perisoare. Fierbea apa cu zarzavatul avand  capacul deasupra iar cand am vrut sa ridic capacul cu o carpa de bucatarie(caci era fierbinte) nu stiu cum am facut ca mi s-a intors capacul inauntru,am dat drumul la carpa si a intrat in oala. Se vedea tare frumos o carpa colorata cum plutea in apa fierbinte impreuna cu niste morcov portocaliu,ceapa si ardei gras. Era o multitudine de culori!!! Numai ca a trebuit sa o iau de la capat,pune apa la fiert,curata legume etc.. Si bine ca totusi nu pusesem perisoarele!!!!

Acest mesaj a fost modificat de mosutza
Ultima editare: 17.10.2011 16:32:02

Citeaza

17.10.2011 / 19:51

Nick: Ina
Bucataras Chef
Bucataras din: 09.04.2010
Retete: 579
Scrie-i mesaj privat

 O amica mi-a povestit ca a pus oala cu ciorba de pasare la racit, in cada. A dat drumul la apa rece si a plecat in bucatarie, cu intentia de a reveni sa opreasca apa. Din pacate, un apel telefonic i-a curmat intentia si a ajuns in baie cand apa  depasise deja buza oalei, iar in cada pluteau si bucati de carne , zarzavat  si taitei  Parca-i vad cada, cu o ciorba imensa in ea 

Citeaza

17.10.2011 / 19:51

Nick: Ina
Bucataras Chef
Bucataras din: 09.04.2010
Retete: 579
Scrie-i mesaj privat

Oare nu era buna o baie in ciorba? Poate ca hidrateaza bine pielea 

Acest mesaj a fost modificat de Ina
Ultima editare: 17.10.2011 19:53:34

Citeaza

17.10.2011 / 20:24

Nick: gaby_d
Bucataras Minunat
Bucataras din: 14.10.2009
Retete: 622
Scrie-i mesaj privat

Ina a spus:

 O amica mi-a povestit ca a pus oala cu ciorba de pasare la racit, in cada. A dat drumul la apa rece si a plecat in bucatarie, cu intentia de a reveni sa opreasca apa. Din pacate, un apel telefonic i-a curmat intentia si a ajuns in baie cand apa  depasise deja buza oalei, iar in cada pluteau si bucati de carne , zarzavat  si taitei   Parca-i vad cada, cu o ciorba imensa in ea 

Citeaza

17.10.2011 / 20:26

Nick: gaby_d
Bucataras Minunat
Bucataras din: 14.10.2009
Retete: 622
Scrie-i mesaj privat

mosutza a spus:

Chiar azi aveam o oala pe foc  unde urma a se pregati o ciorba de perisoare. Fierbea apa cu zarzavatul avand  capacul deasupra iar cand am vrut sa ridic capacul cu o carpa de bucatarie(caci era fierbinte) nu stiu cum am facut ca mi s-a intors capacul inauntru,am dat drumul la carpa si a intrat in oala. Se vedea tare frumos o carpa colorata cum plutea in apa fierbinte impreuna cu niste morcov portocaliu,ceapa si ardei gras. Era o multitudine de culori!!! Numai ca a trebuit sa o iau de la capat,pune apa la fiert,curata legume etc.. Si bine ca totusi nu pusesem perisoarele!!!!

Citeaza

18.10.2011 / 09:08

Nick: Criss
Bucataras Chef
Bucataras din: 13.07.2010
Retete: 544
Scrie-i mesaj privat

 Prima mea incercare de a face o rulada s-a lasat cu traume.  Si acum ma feresc de rulade.  Aveam vreo 17 ani, ai mei erau plecati si ma gandeam sa le fac o surpriza pe cand se intorc. Intr-o carte cu retete de prajituri, a mamei mele, am gasit o rulada cu dulceata de visine si m-am apucat cu mare elan sa fac respectiva rulada. Toate bune si frumoase, pana la faza cu scosul ruladei pe un prosop umed. Am rulat-o cu prosop si surpriza! Cand sa desfac prosopul, imposibil. S-a lipit rulada mea cu totul, astfel ca am aruncat prosopul cu tot cu rulada. 

Citeaza

18.10.2011 / 09:22

Nick: gaby_d
Bucataras Minunat
Bucataras din: 14.10.2009
Retete: 622
Scrie-i mesaj privat

Criss a spus:

 Prima mea incercare de a face o rulada s-a lasat cu traume.   Si acum ma feresc de rulade.   Aveam vreo 17 ani, ai mei erau plecati si ma gandeam sa le fac o surpriza pe cand se intorc. Intr-o carte cu retete de prajituri, a mamei mele, am gasit o rulada cu dulceata de visine si m-am apucat cu mare elan sa fac respectiva rulada. Toate bune si frumoase, pana la faza cu scosul ruladei pe un prosop umed. Am rulat-o cu prosop si surpriza! Cand sa desfac prosopul, imposibil. S-a lipit rulada mea cu totul, astfel ca am aruncat prosopul cu tot cu rulada. 

Citeaza

18.10.2011 / 09:23

Nick: gaby_d
Bucataras Minunat
Bucataras din: 14.10.2009
Retete: 622
Scrie-i mesaj privat

vad ca e la moda rulada de prosop, ciorba cu prosop

tre' sa testez si eu ceva cu prosop la ingrediente

Acest mesaj a fost modificat de gaby_d
Ultima editare: 18.10.2011 09:23:20

Citeaza

18.10.2011 / 10:14

Nick: Criss
Bucataras Chef
Bucataras din: 13.07.2010
Retete: 544
Scrie-i mesaj privat

gaby_d a spus:

vad ca e la moda rulada de prosop, ciorba cu prosop tre' sa testez si eu ceva cu prosop la ingrediente

  Ciorba cu prosop? Interesant. 

De trecut la favorite chiar. 

Acest mesaj a fost modificat de Criss
Ultima editare: 18.10.2011 10:27:09

Citeaza

18.10.2011 / 10:32

Nick: gaby_d
Bucataras Minunat
Bucataras din: 14.10.2009
Retete: 622
Scrie-i mesaj privat

Criss a spus:

   Ciorba cu prosop? Interesant.  De trecut la favorite chiar. 

Chiar azi aveam o oala pe foc  unde urma a se pregati o ciorba de perisoare. Fierbea apa cu zarzavatul avand  capacul deasupra iar cand am vrut sa ridic capacul cu o carpa de bucatarie(caci era fierbinte) nu stiu cum am facut ca mi s-a intors capacul inauntru,am dat drumul la carpa si a intrat in oala

uite reteta

Citeaza

18.10.2011 / 10:48

Nick: Criss
Bucataras Chef
Bucataras din: 13.07.2010
Retete: 544
Scrie-i mesaj privat

gaby_d a spus:

Chiar azi aveam o oala pe foc  unde urma a se pregati o ciorba de perisoare. Fierbea apa cu zarzavatul avand  capacul deasupra iar cand am vrut sa ridic capacul cu o carpa de bucatarie(caci era fierbinte) nu stiu cum am facut ca mi s-a intors capacul inauntru,am dat drumul la carpa si a intrat in oala uite reteta

 Foarte tare! Deci azi ne servesti o noua reteta. Ciorba de perisoare cu prosop. 

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]