Taiem ceapa marunt si o calim 2-3 minute in uleiul de masline.
Adaugam dovleceii taiati cat mai mare si rosiile taiate cubulete mici.Adaugam si un praf de sare, piper si oregano. Acoperim cratita si lasam la gatit 20-25 de minute.
La final adaugam usturoiul pisat si mararul verde...
Cum se prepara Varza dulce cu costita afumata, bucurie culinara pentru intreaga familie:
Mai intai tocam varza, o punem intr-o cratita si o amestecam cu 1 lingura de sare grunjoasa. Adaugam apa aproximativ pana la nivelul la care este varza ( fara sa fie varza acoperita de apa) si punem oala...
Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins.
Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare.
Adaugam ardeiul si rosiile peste ceapa, adaugam si carnea de pui prajita si lasam pe foc aproximativ 20-25 de minute pana cand legumele...
Mai intai taiem capetele pastailor si le taiem in doua sau in trei, daca este cazul.
Prajim fasolea verde in ulei incins timp de 10-13 minute sau pana cand este gatita suficient.
Curatam castravetele de coaja si de seminte si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam...
Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins.
Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare.
Adaugam ardeiul si rosiile peste ceapa si lasam pe foc aproximativ 20-25 de minute pana cand legumele sunt gatite suficient. Adaugam zahar si...
Mai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim.
Ungem un vas temorezistent cu ulei de masline si adaugam un strat de rosii taiate cuburi. Sa stiti ca grecii sunt foarte generosi cu cuburile de legume, ei le taie foarte mari.
Adaugam si ardei...
Curatam vinetele de coaja, le taiem cubulete si presaram sare deasupra lor. Le lasam 15-20 de minute, apoi absorbim lichidul lasat de acestea cu un servetel de bucatarie.
Prajim vinetele impreuna cu ceapa pana cand se rumenesc frumos, apoi le scoatem intr-un bol.
Adaugam rosiile taiate...
Curatam cartofii de coaja ( alegem cartofi medii, care sa nu fie foarte mari) si ii taiem in 4 pe lungime.
Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cartofii. Amestecam bine.
Punem cartofii condimentati intr-o tava, adaugam ulei si ii dam la cuptor pentru 50 de minute sau pana...
Fierbem carnea de pui.
Calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea de pui tocata si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Lasam la calit 10-15 minute. Adaugam sare, piper, maghiran si patrunjel verde tocat marunt.
Taiem dovleceii rondele subtiri. Ungem un vas de yenna cu ulei,...
Taiem felii carnea de pe ciolan si o punem la fiert pentru 40-50 de minute.
Pastaile le fierbem pentru 30 de minute.
Calim ceapa tocata marunt in ulei, adaugam carnea fiarta si lasam pe foc pentru 10-15 mnute.
Adaugam pasta de tomate si o cana de apa, mai lasam 10 minute, apoi...
Mai intai batem ouale si adaugam in ele sare, marar uscat si oregano.
Punem faina intr-o farfurie si adaugam si aici marar si oregano.
Dovlecelul il taiem rondele subtiri.
Prajim dovleceii pe ambele parti in ulei incins dupa ce ii trecem prin faina, apoi prin oul batut.
Curatam cartofii si ii taiem felii mai mari.
Intr-un bol punem pasta de tomate, piperul, ghimbirul si ardeiul boia. Adaugam si apa si amestecam bine. Adaugam in bol si cartofii si mestecam bine. Ii punem in punga pentru cuptor, presaram rozmarin din abundenta, sigilam punga si dam la...
Calim ceapa in ulei incins. Adaugam o cana de apa si spanacul spalat si tocat. Lasam 15-20 de minute la fiert.
Transferam spanacul intr-un vas termorezistent, presaram sare si adaugam ouale de prepelita. Dam spanacul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru inca 20-25 de minute....
Curatam urzicile frunza cu frunza si le spalam bine. Le punem la fiert pentru 25-30 de minute. Dupa ce au fiert, scurgem din zeama intr-un vas si pasam urzicile cu blenderul vertical. Punem intr-o tigaie uleiul impreuna cu faina, amestecam si imediat adaugam zeama de la urzici si urzicile pasate....
Taiem ceapa cubulete si o punem impreuna cu costita la calit in ulei incins. Le lasam 10- 12 minute, pana incepe sa se patrunda costita, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii taiati cubri. Acoperim cratita si lasam 10 minute la fiert.
Adaugam pasta de tomate si sare dupa gust si lasam in...
Mai intai taiem ceapa rondele si o calim in ulei incins foarte putin, 4-5 min. Adaugam orezul si lasam inca 7-8 min, la calit. Adaugam cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de min.
Lasam la fiert 20-30 de min, pana cand orezul este gatit.
Separat facem oua ochiuri si...
Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu orezul pentru 10-12 min. Adaugam spanacul, sare si piper dupa gust, oregano si 1 cana de apa. Lasam la fiert 15 de min.
Adaugam bulionul, amestecam si mai lasam la fiert 10 min. Daca mai este nevoie, mai adaugam si putina apa....
Cum se prepara Reteta gustoasa de varza cu costita de porc:
Tocam varza cat mai subtire, presaram sare si o punem la fiert. Lasam aprox. 20-25 de min. Adaugam morcovul si ardeiul tocate.
Calim ceapa, adaugam pasta de tomate si o punem peste varza.
Costita de porc o taiem in portii...
Mai intai, spalam vinetele si le taiem felii cat mai subtiri. Le dam un praf de sare. Le frigem pe gratar sau in tigaie.
Amestecam maioneza cu usturoi pisat si adaugam sare.
Ungem fiecare felie de vanata cu maioneza, adaugam o felie de rosie si rulam.
Pofta buna!
Mai intai, punem costita la calit in ulei incins. Adaugam dupa 2-3 minute si 3-4 graunti de usturoi tocati marunt. Lasam inca 3-4 minute, apoi adaugam pastaile si apa cat sa le acopere. Lasam 10-15 minute sa fiarba, dupa care adaugam pasta de tomate, sare si piper dupa gust....
Mai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci este destul de tare.
Pregatim si umplutura: branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu ouale,...
Se curata ciupercile de pielita exterioara, iar cozile sa taie marunt( nu se arunca). Usturoiul se curata si se taie fiecare catel cat mai marunt. Carnatii se prajesc si se taie feliute subtiri.
Intr-un castron, se amesteca cozile ciupercilor cu usturoiul, adaugam marar si sare se pune dupa...
Mai intai, curatam ceapa, o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul in ulei incins, pentru 7-8 minute. Adaugam apoi o cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de min. Amestecam din cand in cand si, daca este nevoie, mai adaugam apa.
Carnea de pui o prajim in ulei incins...
Taiem vanata rondele de grosimea dorita. Eu le-am taiat mai subtiri sa se patrunde bine.
Batem ouale intr-un bol, adaugam faina, sare, piper, ardei boia si oregano si amestecam bine.
Punem o tigaie cu ulei la incins, iar cand este incins bine punem rondelele de vinete date prin ou...
Se curata frunzele de urzici de pe tulpine si se pun la fiert pentru 20-25 de minute.
Cand sunt fierte, se scurg de zeama si se paseaza cu mixerul orizontal.
Se pune intr-o tigaie 100 g ulei si se adauga 2-3 linguri de faina. Se adauga foarte repede si urzicile impreuna cu o parte din zeama...
Se taie ceapa si ardeiul marunt si se pun la calit in ulei incins pentru 5-6 minute.
Se adauga bulionul , o cana de apa si restul de legume.
Se mai lasa pe foc pentru inca 10-15 minute, apoi se adauga delikatul si se baga la cuptor pentru 25-30 de minute.
Cand este aproape gata, se...
Mancare de dovlecei cu rosii
Taiem ceapa marunt si o calim 2-3 minute in uleiul de masline. Adaugam dovleceii taiati cat mai mare si rosiile taiate cubulete mici.Adaugam si un praf de sare, piper si oregano. Acoperim cratita si lasam la gatit 20-25 de minute. La final adaugam usturoiul pisat si mararul verde...
Varza dulce cu costita afumata, bucurie culinara pentru intreaga familie
Cum se prepara Varza dulce cu costita afumata, bucurie culinara pentru intreaga familie: Mai intai tocam varza, o punem intr-o cratita si o amestecam cu 1 lingura de sare grunjoasa. Adaugam apa aproximativ pana la nivelul la care este varza ( fara sa fie varza acoperita de apa) si punem oala...
Ghiveci cu carne de pui
Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins. Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare. Adaugam ardeiul si rosiile peste ceapa, adaugam si carnea de pui prajita si lasam pe foc aproximativ 20-25 de minute pana cand legumele...
Fasole verde cu usturoi
Mai intai taiem capetele pastailor si le taiem in doua sau in trei, daca este cazul. Prajim fasolea verde in ulei incins timp de 10-13 minute sau pana cand este gatita suficient. Curatam castravetele de coaja si de seminte si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam...
Mancare de rosii cu ardei kapia
Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins. Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare. Adaugam ardeiul si rosiile peste ceapa si lasam pe foc aproximativ 20-25 de minute pana cand legumele sunt gatite suficient. Adaugam zahar si...
Bouyoudi - mancare greceasca de rosii
Mai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim. Ungem un vas temorezistent cu ulei de masline si adaugam un strat de rosii taiate cuburi. Sa stiti ca grecii sunt foarte generosi cu cuburile de legume, ei le taie foarte mari. Adaugam si ardei...
Salata armeneasca de vinete
Curatam vinetele de coaja, le taiem cubulete si presaram sare deasupra lor. Le lasam 15-20 de minute, apoi absorbim lichidul lasat de acestea cu un servetel de bucatarie. Prajim vinetele impreuna cu ceapa pana cand se rumenesc frumos, apoi le scoatem intr-un bol. Adaugam rosiile taiate...
Cartofi wedges
Curatam cartofii de coaja ( alegem cartofi medii, care sa nu fie foarte mari) si ii taiem in 4 pe lungime. Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cartofii. Amestecam bine. Punem cartofii condimentati intr-o tava, adaugam ulei si ii dam la cuptor pentru 50 de minute sau pana...
Musaca de dovlecei cu carne de pui
Fierbem carnea de pui. Calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea de pui tocata si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Lasam la calit 10-15 minute. Adaugam sare, piper, maghiran si patrunjel verde tocat marunt. Taiem dovleceii rondele subtiri. Ungem un vas de yenna cu ulei,...
Mancare de pastai cu ciolan
Taiem felii carnea de pe ciolan si o punem la fiert pentru 40-50 de minute. Pastaile le fierbem pentru 30 de minute. Calim ceapa tocata marunt in ulei, adaugam carnea fiarta si lasam pe foc pentru 10-15 mnute. Adaugam pasta de tomate si o cana de apa, mai lasam 10 minute, apoi...
Dovlecei pane cu marar si oregano
Mai intai batem ouale si adaugam in ele sare, marar uscat si oregano. Punem faina intr-o farfurie si adaugam si aici marar si oregano. Dovlecelul il taiem rondele subtiri. Prajim dovleceii pe ambele parti in ulei incins dupa ce ii trecem prin faina, apoi prin oul batut.
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Curatam cartofii si ii taiem felii mai mari. Intr-un bol punem pasta de tomate, piperul, ghimbirul si ardeiul boia. Adaugam si apa si amestecam bine. Adaugam in bol si cartofii si mestecam bine. Ii punem in punga pentru cuptor, presaram rozmarin din abundenta, sigilam punga si dam la...
Spanac cu oua de prepelita
Calim ceapa in ulei incins. Adaugam o cana de apa si spanacul spalat si tocat. Lasam 15-20 de minute la fiert. Transferam spanacul intr-un vas termorezistent, presaram sare si adaugam ouale de prepelita. Dam spanacul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru inca 20-25 de minute....
Mancare de urzici cu oua de prepelita
Curatam urzicile frunza cu frunza si le spalam bine. Le punem la fiert pentru 25-30 de minute. Dupa ce au fiert, scurgem din zeama intr-un vas si pasam urzicile cu blenderul vertical. Punem intr-o tigaie uleiul impreuna cu faina, amestecam si imediat adaugam zeama de la urzici si urzicile pasate....
Mancare de mazare cu costita
Taiem ceapa cubulete si o punem impreuna cu costita la calit in ulei incins. Le lasam 10- 12 minute, pana incepe sa se patrunda costita, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii taiati cubri. Acoperim cratita si lasam 10 minute la fiert. Adaugam pasta de tomate si sare dupa gust si lasam in...
Mancare cu spanac, orez si oua ochiuri
Mai intai taiem ceapa rondele si o calim in ulei incins foarte putin, 4-5 min. Adaugam orezul si lasam inca 7-8 min, la calit. Adaugam cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de min. Lasam la fiert 20-30 de min, pana cand orezul este gatit. Separat facem oua ochiuri si...
Orez cu spanac si ou
Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu orezul pentru 10-12 min. Adaugam spanacul, sare si piper dupa gust, oregano si 1 cana de apa. Lasam la fiert 15 de min. Adaugam bulionul, amestecam si mai lasam la fiert 10 min. Daca mai este nevoie, mai adaugam si putina apa....
Reteta gustoasa de varza cu costita de porc
Cum se prepara Reteta gustoasa de varza cu costita de porc: Tocam varza cat mai subtire, presaram sare si o punem la fiert. Lasam aprox. 20-25 de min. Adaugam morcovul si ardeiul tocate. Calim ceapa, adaugam pasta de tomate si o punem peste varza. Costita de porc o taiem in portii...
Limba soacrei
Mai intai, spalam vinetele si le taiem felii cat mai subtiri. Le dam un praf de sare. Le frigem pe gratar sau in tigaie. Amestecam maioneza cu usturoi pisat si adaugam sare. Ungem fiecare felie de vanata cu maioneza, adaugam o felie de rosie si rulam. Pofta buna!
Mancare de pastai cu costita afumata
Mai intai, punem costita la calit in ulei incins. Adaugam dupa 2-3 minute si 3-4 graunti de usturoi tocati marunt. Lasam inca 3-4 minute, apoi adaugam pastaile si apa cat sa le acopere. Lasam 10-15 minute sa fiarba, dupa care adaugam pasta de tomate, sare si piper dupa gust....
Tarta cu spanac si telemea
Mai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci este destul de tare. Pregatim si umplutura: branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu ouale,...
Ciuperci umplute
Se curata ciupercile de pielita exterioara, iar cozile sa taie marunt( nu se arunca). Usturoiul se curata si se taie fiecare catel cat mai marunt. Carnatii se prajesc si se taie feliute subtiri. Intr-un castron, se amesteca cozile ciupercilor cu usturoiul, adaugam marar si sare se pune dupa...
Mancare de spanac cu orez
Mai intai, curatam ceapa, o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul in ulei incins, pentru 7-8 minute. Adaugam apoi o cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de min. Amestecam din cand in cand si, daca este nevoie, mai adaugam apa. Carnea de pui o prajim in ulei incins...
Vinete pane cu sos de usturoi
Taiem vanata rondele de grosimea dorita. Eu le-am taiat mai subtiri sa se patrunde bine. Batem ouale intr-un bol, adaugam faina, sare, piper, ardei boia si oregano si amestecam bine. Punem o tigaie cu ulei la incins, iar cand este incins bine punem rondelele de vinete date prin ou...
Mancare de urzici cu usturoi si orez
Se curata frunzele de urzici de pe tulpine si se pun la fiert pentru 20-25 de minute. Cand sunt fierte, se scurg de zeama si se paseaza cu mixerul orizontal. Se pune intr-o tigaie 100 g ulei si se adauga 2-3 linguri de faina. Se adauga foarte repede si urzicile impreuna cu o parte din zeama...
Legume cu oua la cuptor
Se taie ceapa si ardeiul marunt si se pun la calit in ulei incins pentru 5-6 minute. Se adauga bulionul , o cana de apa si restul de legume. Se mai lasa pe foc pentru inca 10-15 minute, apoi se adauga delikatul si se baga la cuptor pentru 25-30 de minute. Cand este aproape gata, se...