publicat la 28.12.2021
publicat la 13.12.2021
publicat la 12.12.2021
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Mancare de rosii cu ardei kapia
Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins. Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare. Adaugam ardeiul si rosiile peste ceapa si lasam pe foc aproximativ 20-25 de minute pana cand legumele sunt gatite suficient. Adaugam zahar si...
Ciorba de dovlecei
Mai intai dam morcovii pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim morcovul in ulei incins. Adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul si mai lasam la calit 5-6 minute. Adaugam rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari si lasam la fiert 20-25 de minute. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2...
Bouyoudi - mancare greceasca de rosii
Mai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim. Ungem un vas temorezistent cu ulei de masline si adaugam un strat de rosii taiate cuburi. Sa stiti ca grecii sunt foarte generosi cu cuburile de legume, ei le taie foarte mari. Adaugam si ardei...
Desert placinta insiropata cu iaurt
Lasam foile de placinta la dezghetat. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le rupem in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt si coaja...
Mancare de vinete cu carne de vita
Coacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam. Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca 1-2 minute pe foc. Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu carnea tocata timp de 8-10...
Frittatensuppe sau supa de clatite
Pregatim mai intai supa. Punem carnea la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot si apare spuma scurgem zeama, spalam cratita si punem alta apa curata peste oasele de vita. Le punem din nou la fiert impreuna cu legumele lasate intregi. Cand incepe din nou sa fiarba, adaugam sare, piper si foi de...
Reteta de mancare de fasole verde cu carne de porc, in suc de rosii
Preparare Reteta de mancare de fasole verde cu carne de porc, in suc de rosii Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem ceapa impreuna cu carnea de porc portionata la calit in ulei incins. Lasam pana cand ceapa incepe sa se aureasca pe margine, iar carnea devine albicioasa. Adaugam si...
Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie
Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi. Punem una dintre foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o intepam din loc in loc cu o furculita. O...
Desert muffins cu fructe de padure
Mai intai pregatim crunck-ul: topim untul si il amestecam cu zaharul, faina si scortisoara si praful de sare si il lasam deoparte. Untul va absorbi amestecul de faina si va deveni mai sfaramicios in momentul adaugarii peste briose. Cu ajutorul unui tel amestecam 1-2 minute untul de la...
Desert tarta Galette cu capsuni
Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina. Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un...
Desert inghetata de ciocolata
Mixam frisca lichida pana cand devine o spuma densa, lucioasa si ferma. Adaugam laptele condensat si mai mixam 1 minut. Ciocolata o topim cu 2-3 linguri de lapte. O amestecam cu cacao si o lasam 2-3 minute la racorit apoi o turnam compozitiei de frisca. Mai mixam 1 minut. Rezulta o...
Desert budinca de orez cu lapte
Mai intai spalam orezul si il fierbem in cei 400 ml de apa. Punem galbenusurile impreuna cu zaharul vanilat si cu zaharul si amestecam. Adaugam si 900 ml lapte si punem pe foc pana cand se infierbanta compozitia. Restul de 100 ml lapte il amestecam cu amidonul si il turnam peste laptele...
Aperitiv tarta cu rosii si branza
Mai intai pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Punem aluatul foietaj si cu ajutorul unui cutit marcam marginile acestuia lasand cam 1 cm distanta ( avem grija doar sa crestam aluatul, nu sa-l taiem). Partea din interior o intepam cu furculita din loc in loc pentru a evita...
Salata armeneasca de vinete
Curatam vinetele de coaja, le taiem cubulete si presaram sare deasupra lor. Le lasam 15-20 de minute, apoi absorbim lichidul lasat de acestea cu un servetel de bucatarie. Prajim vinetele impreuna cu ceapa pana cand se rumenesc frumos, apoi le scoatem intr-un bol. Adaugam rosiile taiate...
Aperitiv chec cu dovlecel
Mai intai spalam dovlecelul si, daca doriti, il puteti curata de coaja. Il feliem cat mai subtire cu un cutit sau cu ajutorul razatoarei. Batem cu ajutorul unui tel ouale cu un praf de sare. Adaugam untul topit si racorit si laptele. Adaugam apoi faina si praful de copt si incorporam...
Desert placinta rulata cu dovleac
Mai intai pregatim umplutura: punem dovleacul razuit intr-o cratita impreuna cu zaharul si lasam 15-20 de minute. La final adaugam si scortisoara. Trecem la pregatirea foilor. Punem faina intr-un bol. Adaugam oul, untura si apa si framantam un aluat moale si nelipicios. Daca mai este nevoie...
Chiftelute cu cartofi la cuptor
Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt si calita, cele 2 felii de paine udate, stoarse bine si sfaramitate. Adaugam sare, piper si 1 ou si amestecam bine. Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele. Punem pe fundul tavii rondele de cartofi si adaugam deasupra lor chiftelute...
Cartofi noi cu pesmet
Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele. Punem cartofii intr-un bol, adaugam sare, piper, pesmetul, marar tocat si oregano si amestecam bine. Punem cartofii intr-un vas de yenna si adaugam uleiul. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Dupa primele...
Pui cu smantana si ciuperci
Dam mai intai carnea de pui intr-un clocot si o scoatem pe o farfurie. Punem la calit in untul topit ceapa impreuna cu ardeiul tocate marunt si le lasam 8-10 minute. Adaugam ciupercile feliate peste amestecul de legume si mai lasam inca 7-8 minute sa se caleasca impreuna....
Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca
Cum se prepara Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca Ceapa si ardeiul tocate se pun la calit pentru 7-8 min. Adaugam si carnea taiata cuburi si lasam 15 min. la calit, pana cand devine albicioasa. Adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa sa acopere carnea, sare piper si...
Desert gogosele cu iaurt
Batem oul cu zaharul. Adaugam si iaurtul, scortisoara si coaja de portocala si amestecam bine. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu bine cu telul. Punem ulei la incins, dar la foc mic si punem gogosele cu lingurita cand uleiul este incins. Lasam focul la mediu, in caz...
Desert chec cu afine
Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul. Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La final adaugam coaja de lamaie, cele 3 linguri de zeama de lamaie ai afinele date prin faina. Amestecam....
Desert pandispan pufos cu rahat
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Mixam galbenusurile cu restul de zahar si cu uleiul 3-4 minute. Adaugam galbenusurile peste albusuri si le incorporam usor.Adaugam faina, praful de copt, esenta, coaja razuita...
Desert strudel cu crema de branza
Mai intai taiem jumatate din aluatul foietaj si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Amestecam crema de branza cu 2 linguri din oul batut ( restul de ou il folosim pentru a unge strudelul deasupra) si cu 1 lingura de zahar pudra. Daca considerati necesar, puteti sa mai adaugati...
Desert biscuiti cu scortisoara
Mai intai amestecam bine untul cu zaharul cu ajutorul unui tel. Adaugam si ouale si uleiul si mai amestecam 2-3 minute. Adaugam 550 gr faina, bicarbonatul, lamaia si scortisoara si framantam. Daca mai este nevoie, mai adaugam o lingura de faina astfel incat aluatul sa nu mai fie lipicios....
Aripioare marinate
Mai intai pregatim aripioarele ( eu le-am taiat si varfurile), le spalam si le dam deoparte. Maioneza o diluam cu 1 lingura de apa si o punem intr-un bol. Adaugam aripioarele si le amestecam bine sau le ungem pe fiecare cu maioneza. Eu am folosit maioneza cumparata. Tapetam o tava cu hartie de...
Ciorba a la grec
Mai intai curatam morcovii si ii dam pe razatoare. Punem morcovii razuiti la calit in ulei incins( folosim cratita in care vom face ciorba). II lasam 5-6 minute, apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete si mai lasam inca 7-8 minute. Adaugam 3-4 cani de apa, ceapa tocata marunt si ardeiul...
Sandwich-uri cu dovlecei
Feliem dovleceii in rondele subtiri. Batem ouale cu faina si cu un praf de sare. Dam rondelele de dovlecel prin ou si le prajim in ulei incins. Ungem feliile de dovlecel cu crema de branza si acoperim cu felii de rosie. Crema de branza poate fi simpla sau cu verdeturi, cum...
Ciorba de loboda
Tocam ceapa cubulete, la fel si cartofii si pieptul de pui. Adaugam 1 litru de apa si punem la fiert pentru 25 de minute. Adaugam pasta de tomate si loboda tocata marunt. Adaugam inca o cana de apa si lasam sa fiarba inca 10-15 minute. Adaugam ouale ( spargem oul si ii dam drumul in ciorba...
Desert cupola Savoiardi cu piscoturi
Mai intai mixam frisca lichida pana cand devine ferma. Adaugam mascarponele si mai mixam aproximativ 1 minut. Adaugam ciocolata razuita si coaja razuita de lamaie si amestecam cu o spatula. Laptele il incalzim usor la microunde pentru 10-12 secunde, iar mierea o dizolvam in el. Tapetam...