epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI165
Retete / Mancaruri cu carne

Ardei umpluti ''jumi-juma''

In Mancaruri cu carne la 4 Mai 2010

Se spala toate legumele.Morcovul de curata de coaja si se da pe razatoarea mica.Ceapa se curata de foile exterioare si se toaca marunt cu cutitul , la fel si usturoiul.Ardeilor li se taie un capacel cu un cutitas ascutit la varf si se indeparteaza semintele din interior.Se cresteaza cu varful...

Friptura Cadou

In Vita la 29 Apr 2010

Se bat bine cele 2 fileuri de muschi de vitel, se ung cu putin ulei de masline.Se curata legumele si se taie toate cubulete.Se calesc in 4 linguri de ulei incinse in wok.Spre sfarsit adaugam  niste rosii uscate si busuioc, (condiment Kotanyi)Apoi se pune in mijlocul fiecarui file amestecul...

Orez Elegant

In Pui la 22 Apr 2010

se ia jumatatea de piept de pui, se spala si se freaca cu condimente peste tot, se pune in tigaia incinsa si unsa cu putin unt.Se prajeste acoperit intreg. Legumele se taie rondelute si se calesc in 2 linguri ulei cu un varf de cutit de unt, sare, piper si se acopera tigaia. Apoi fierbem bine de...

Happy Wok

In Pui la 22 Apr 2010

Se curata legumele de coji si se taie marunt:ceapa solzisori, usturoiul rondele mici, maslinele fara samburi rondele mici,telina rondele mici, ciupercile lamele.Rosiile se lasa intregi.Se inginge bine wokul (o tigaie adanca si cu manere)si se pun la calit ceapa, usturoiul si uleiul de susan.Se...

Miel rumenit in vasul de lut cu garnitura de dragavei

In Oaie la 20 Apr 2010

Am tinut carnea de miel 2 ore la rece intr-un castron cu vin, condimente pt.miel, zeama de lamaie si usturoi. Apoi am uns-o cu un amestec de miere, piper, ghimbir ras si condimente pt.miel. Am pregatit vasul de lut scufundat in apa rece, apoi am asezat carnea de miel, legumele taiate rondele...

Mamaliguta cu surprize

In Vita la 16 Apr 2010

Se fierbe laptele cu un praf de sare, se adauga malaiul cate putin, batand cu telul.Se face o mamaliguta vartoasa.se ia de pe foc sa se raceasca putin. Se unge cu putin ulei o tava dreptunghiulara mica.Se intin de un strat de mamaliga.Apoi presaram branza rasa si apasan sa intre in branza.Apoi...

Cosulet cu chiftelute

In Pui la 15 Apr 2010

Tocam marunt legumele si carnea fiarta, calim putin ciupercile. Razuim cascavalul si batem 2 oua. Fierbem cartofii taiati cubulete in lapte cu apa si sare ,care sa treaca de ei cu 2 degete.Cand sunt aproape gata punem si o jumatate de lingurita de unt. Apoi scurgem bine, ii...

Bastonase picante

In Vita la 14 Apr 2010

Se taie bastonase lungi si cat mai egale din ardei rosu capia, telina,morcov, se adauga teci de fasole verde,carne de vitel taiata in suvite asemeni celor de legume.Se pun la aburi pe o sita, eu am folosit sistemul Doubletta. Se toaca o ceapa si un graunte de usturoi. Se calesc in zeama de...

Pui inedit

In Pui la 8 Apr 2010

Se spala bine pieptul se pui, se taie in 4 felii, se bat cu ciocanul de snitzele, se tin o jumatate de ora in lapte cu curry la rece. Se toaca foarte marunt ciupercile, ardeiul, ceapa, carnea de vitel,verdeata si usturoiul. Se bate oul cu o lingura de miere si una de mustar,apoi se adauga 2...

Gaina de dupa gard

In Pui la 8 Apr 2010

Pentru a realiza crochetele de piept de gaina a procedat asa: am fiert pieptul de gaina bine (din zeama i-am facut lui bebe o supica de galuste) si apoi l-am tocat la masina de tocat.Apoi l-am amestecat cu sare, piper, faina, un ou, ardeiul , orezul fiert si morcovul fiert.Am format din pasta...

Costite caramelizate cu sos de lamaie si usturoi

In Oaie la 2 Apr 2010

Pasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel de vin rosu. Se condimenteaza cu cimbru, sare, curry si praf de usturoi. Se tine carnea intr-un vas nemetalic cateva ore acoperita cu folie alimentara. Pasul 2: Ornamentul si servirea:...

Frigarui de miel cu pepene galben

In Oaie la 1 Apr 2010

Se marineaza putin inainte carnea de miel intr-un amestec din cateva linguri de ulei, cateva linguri de vin alb, putin cimbru uscat, tocatura de usturoi verde, piper si curry. Se pregateste gratarul sau daca stati la bloc si nu aveti curte si gratar puteti face in cuptor frigaruile. Pe tepuse se...

Turtite cu salata

In Pui la 30 Mar 2010

Se framanta aluatul ca de paine punand intr-un castron faina la tempertura camerei si in mijlocul ei faceti groapa cu pumnul si adaugati drojdia si untul topite in apa calduta.Apoi mai adaugati apa calduta la nevoie si framantati bine.Apoi intindeti cu sucitorul foi rotunde si foarte subtiri.Le...

Fasole batuta in crapatura de carnat

In Porc la 12 Mar 2010

Fasolea se tine in apa cateva ore si apoi se pune la fiert cu apa si sare, se schimba apa de 3 ori cu alta clocotita si a treia oara adaugam morcovul si telina si un graunte de usturoi.Adagam si o lingura de ulei.Lasam sa fiarba bine de tot si cand a scazut bine oprim focul, lasam sa se raceasca...

Palariuta Galbena

In Porc la 11 Mar 2010

 Se prepara mamaliga mai vartoasa prin fierberea apei cu sare si adaugarea malaiului in ploaie.Se lasa sa se raceasca intr-un castron cu fund rotunjit.Apoi se rastoarna pe o farfurie si se goleste cu lingura mijlocul de mamaliga.Vom umple golul cu umplutura preparata astfel: Tocam ceapa,...

Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta

In Porc la 9 Mar 2010

Cum se prepara Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta Se toaca marunt 2 cepe , se da pe razatoarea mica 1 morcov , se toaca fin nitel marar verde, se spala bine o canuta e orez.facem asa:punem la calit intai aceapa, apoi adaugam si morcovul, apoi mai lasam putin...

Carnaval

In Porc la 9 Mar 2010

Taiem cepele bucati mari si ciupercile si le calim in tigaie impreuna cu bucatile de carne dar nu mult doar putin cat sa nu fie crude.Apoi le asezam pe fundul vasului de lut tinut in prealabil in apa o jumatate de ora.Apoi punem cartofii taiati felii groase.Eu am avut niste cartofi gata copti in...

Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi

In Vita la 9 Mar 2010

Se caleste ceapa tocata patratele in putin ulei apoi se adauga si bucatile de carne taiate mai mare si ardeiul gras taiat patratele si usturoiul.Se mai amesteca din cand in cand, apoi adaugam si cateva linguri de pasta de tomate si mai adaugam putina apa calduta sau daca aveti ramasa niste supa...

Clatita cu spanac umpluta cu morcov si pui

In Pui la 9 Mar 2010

In primul rand se fierbe putin spanacul in lapte(eu am folosit din cel congelat si gata maruntit pe care intai l-am decongelat si apoi l-am scurs bine).Se adauga untul si cand incepe sa se ingroase ca o crema atunci rasniti putin sare si piper deasupra.Amestecati si dati de o parte.Apoi in tigaia...

Creier pane

In Porc la 8 Mar 2010

Daca aveti creier congelat lasati sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi curatati creierul si il dati prin apa cu putin otet intr-o sita.Apoi bateti un ou si pregatiti un amestec de faina cu pesmet.Sarati si piperati creieul.Dati bucatile de creier prin ou, apoi prin faina cu...

Floarea mielului

In Oaie la 8 Mar 2010

Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga carnea tocata, apoi pasta de rosii si condimentele,cimbrul uscat. Se lasa sa se raceasca putin, timp in care incalzim cuptorul si intindem foaia de aluat pe masa. Se adauga si cascavalul ras peste amestecul cu carne. Amestecul de carne se intinde...

Musaca invelita in teci

In Vita la 5 Mar 2010

Incepem prin a ferbe cartofii in coaja in apa simpla.Apoi separat in alta oala fierbem apa cu putina sare si oparim tecile, le mai lasam un pic sa nu fie fierte de tot si molesite doar aldente.Apoi tocam marunt ceapa, ardeiul, prazul, usturoiul si le calim in putin ulei, 2 linguri acolo. Apoi...

Rulada de pui cu spanac

In Pui la 5 Mar 2010

Se bate bine cu ciocanul pieptul de pui dezosat.Separat pregatim spanacul.Spanacul congelat se decongeleaza la temperarura camerei si apoi se scurge bine.SEpune in craticioara cu laptele si se lasa putin la fiert, apoi se adauga untul si cand se ingroasa se rasneste deasupra sare si piper alb.Se...

Ficatei cu orez salbatic

In Ficat la 5 Mar 2010

Orezul se da odata prin apa si apoi se pune la fiert in apa simpla cam 15 minute. Se spala bine ficateii si se tin putin in lapte cu putin unt topit si usor racit si un praf de sare si piper.Apoi se scurg bine, se tamponeaza si se pun in tigaie antiaderenta cu putin ulei si apa ca sa se faca la...

Mistret pe varza ca-n Banie

In Porc la 5 Mar 2010

Se tine carnea de mistret taiata bucatai mari in marinata cateva ore cel putin. Varza se taie suvite maricele si se pune intr-o tigaie adanca cu putin ulei la calit.Se amesteca mereu, cand e pe jumatate facuta se adauga mirodenii, sare, piper, foi de dafin, marar uscat, putina boia de ardei...

Ficatei pane cu piure si sos rosu

In Ficat la 5 Mar 2010

Se tin ficateii de pui in lapte intr-o farfurie adanca cat sa dea peste ei laptele cam o ora.Apoi se scurga bine si se zdrobesc cu degetele sau cu furculita, se amesteca cu cascavalul ras marunt, cu sare si piper iar apoi se dau prin faina amestecata cu ou si la sfarsit prin pesmet.Se prajesc....

Piept de pui in plapumioara de orez

In Pui la 4 Mar 2010

Se taie fasii subtiri de file de piept de pui, se spala bine si se pudreaza cu sare si piper.Apoi se face un amestec din 2-3 linguri orez alb fiert, un ou batut, putin ardei rosu Capia tocat marunt , 1 firicel de ceapa verde tocat marunt, 2 lingur faina, sare.Se dau bucatile de carne prin acest...

Fripturica de pui cu fundite

In Pui la 3 Mar 2010

Se curata ceapa si se taie solzisori, morcovul mic bastonase,ardeiul fasii lungi.Luam prazul , il spalam, indepaetam frunzele de la suprafata ce sunt palite, scoatem cu grija tijele din mijloc.Le taiem pe lungime si le punem sa se inmoaie putin la aburi, aceastea se vor folosi ca decor la final...

Chiftea Buzdugan

In Vita la 3 Mar 2010

Se toaca marunt carnea la cutit.Se toaca marunt si jumatate de fir de praz, grauntele de usturoi, jumatatea de ardei capia si se pun la calit in 2 linguri de ulei de susan/masline.Apoi adaugam si bucatelele de carne.Calim separat ciupercile si apoi le amestecam p etoate si le scurgem bine de...

Piept de pui cu sos alb de piper si garnitura de ciupercute din cartofi

In Pui la 17 Feb 2010

1.curatam cartofii de coaja (Se aleg cartofi mai mici si cu capete alungite).Se curata de coaja si se taie jumatati(daca sunt cartofi noi puteti lasa coaja dar sa o spalati bine).Apoi folosind o ustensila speciala pentru scos mijlocul de mar se face un piciorus de ciuperca.Taiem cu grija in jurul...

Afisate 91 - 120 din 120 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]