Fasole batuta in crapatura de carnat

de epurasha2bb in Porc, 12 Mar 2010 | 5292 vizualizari

 

fiindca nu s-a mai putut rabda de pofta ce a starnit-o miha cu a ei fasolica batuta iaca
s-a infaptuit!

 

INGREDIENTE

  • 1 castron fasole uscata alba,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingura  boia de ardei dulce,
  • 2 graunti de usturoi,
  •  1 bucata de morcov
  • si o bucatica de radacina de telina,
  •  3 linguri pasta de tomate,
  • 3-4 carnati grosi pentru gratar.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta in crapatura de carnat:

Fasolea se tine in apa cateva ore si apoi se pune la fiert cu apa si sare, se schimba apa de 3 ori cu alta clocotita si a treia oara adaugam morcovul si telina si un graunte de usturoi.Adagam si o lingura de ulei.Lasam sa fiarba bine de tot si cand a scazut bine oprim focul, lasam sa se raceasca putin si apoi pasam bine fasolea.Apoi intr-o tigaita calim 1 ceapa tocata marunt cu un graunte de usturoi si apoi adaugam pasta de tomate.Apoi adaugam acest sosulet deasupra fasolicii batute.Crapam carnatii pe mijloc si ii punem la sfarait intr-o tigaie /plita sau pe gratar.Se vor desface bine singuri si apoi cand s-au rumenit ii umplem in crapatura cu fasolea batuta si ornam cu sosuletul de ceapa calita.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta in crapatura de carnat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

epurasha2bb 1

12.03.2010, 20:23

mersi madi, vad ca ti-ai luat furculitele!

epurasha2bb 1

12.03.2010, 20:24

brandusa nu m-am gandit prea mult la titlul-am trantit asa , autentic!

epurasha2bb 1

12.03.2010, 20:27

Oana nu lesina, vrei sa te am pe constiinta! astept si varianta ta!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole rosie cu scarita afumata