Orez Elegant

de epurasha2bb in Pui, 22 Apr 2010 | 3515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • rondele de dolecel mic,
  • bucatele de ardei colorat galben si rosu,
  • teci de fasole verde,
  • rondele de masline negre,
  • rondele de morcov.
  • 1/2 piept de pui
  • orezul:
  • 1 cana de orez alb cu bob normal si 1/2 cartof
  • Condimente:
  • curry,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru.
  • Pt.decor:
  • cateva feliute de morcov,
  • cateva suvite de ardei capia rosu,
  • 1 frunza de ceapa verde
  • pt.sosul alb:
  • un cub unt cu patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • lapte ,
  • 1 lingura de faina alba
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Elegant:

se ia jumatatea de piept de pui, se spala si se freaca cu condimente peste tot, se pune in tigaia incinsa si unsa cu putin unt.Se prajeste acoperit intreg. Legumele se taie rondelute si se calesc in 2 linguri ulei cu un varf de cutit de unt, sare, piper si se acopera tigaia. Apoi fierbem bine de tot orezul cu 4 felii de cartof.Cand s-au fiert bine se amesteca si se paseaza bine, apoi se picura o lingurita de unt topit si putina sare si piper.Apoi se pune intr-un bol ca sa ia forma acestuia.Ultima data se face sosul alb din unt topit cu patrunjel, sare, piper, o lingura faina, apoi lapte si la sfarsit cimbru uscat.

Servirea: se aseaza pe o farfurie orezul rasturnat din bol.Se face un crater in mijlocul lui si se umple cu legumele calite.Apoi se taie felii oblice din pieptul de pui si se aseza langa orez.Peste ele se va turna sos alb dar cam la mijlocul lor ca o dunga.Apoi decoram cu suvite subtiri si lungi de morcov ardei capi rosu si ceapa verde inmuiate putin pe site la aburi.Se face un rotocol din ele si se pune deasupra orezului.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Elegant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

gaby_duceag 1

23.04.2010, 09:06

cred si eu ca-i bun.tot ce faci tu e bun

nadina73 1

23.04.2010, 11:30

arata foarte bine cred ca e foarte gustos

epurasha2bb 1

26.04.2010, 08:52

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in crusta de susan la cuptor