Costite caramelizate cu sos de lamaie si usturoi

de epurasha2bb in Oaie, 2 Apr 2010 | 7524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • vreo 10-12 coastite de miel/porc
  • 2 legaturi mari de usturoi verde;
  • 1 legatura de ceapa verde;
  • 1 legatura de lemongrass;
  • 1 lingura de miere;
  • otet balsamic;
  • ulei;
  • un pahar mic de vin rosu;
  • 1 lamaie mare;
  • un cubulet de unt;
  • un pahar mic de iaurt;
  • cateva linguri de zahar brun;
  • condimente: sare, piper, cimbru, curry, praf de usturoi;
  • cateva linguri de pesmet;
  • o rosie mica
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite caramelizate cu sos de lamaie si usturoi:

Pasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel de vin rosu. Se condimenteaza cu cimbru, sare, curry si praf de usturoi. Se tine carnea intr-un vas nemetalic cateva ore acoperita cu folie alimentara.

Pasul 2:

Ornamentul si servirea:

Se mai poate pune in mijloc un mic palmier facut din morcov si un capat de castravete crestat si puteti pune pe margine impletitura de usturoi verde si floricele din ridichii mici rosii. Daca nu aveti coaste de miel puteti folosi si de porc, reteta merge si in acest caz.

Va urez tuturor Paste fericit si pofta buna!
se alege un platou mare pe care se aseaza in mijloc un cerc mare de sos de lamaie cu usturoi si apoi coastele se aseaza de jur imprejur pe rotund. In mijloc se va aseza o floare exotica facuta astfel: intr-o jumatate de cartof fiert sau o jumatate de rosie, se infige un bat de frigaruie, prin care s-a tras o impletitura de fire de usturoi verde (despicat la varfuri, ca niste petale albe), iar in varf de tot se pune o jumatate de rosie mica. se scot coastele de miel din marinata, se tavalesc printr-un amestec de pesmet cu zahar brun si se prajesc in ulei incins.
Sosul de lamaie si usturoi:Se amesteca zeama de la o lamaie( cu cat mai multa pulpa ) cu cateva linguri de iaurt, o lingura de miere si un cub de unt topit. Se condimenteaza cu sare, piper si la sfarsit se adauga o tocatura foarte fina si proaspata de frunze verzi de usturoi, arpagic si lemongrass.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite caramelizate cu sos de lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel