Friptura Cadou

de epurasha2bb in Vita, 29 Apr 2010 | 4906 vizualizari

 

vitel cu perje ...

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri muschi de vitel,
  • 1 ceapa,
  • 3 graunti de usturoi,
  • 1 morcov,
  • 5-6 ciuperci champignion,
  • 1 tulpina de praz,
  • 1 ardei gras rosu, 
  • 1 mana de perje(prune uscate),
  • 2-3cartofi.
  • rosii cherry
  • rom/coniac
  • condimente/rosii uscate, busuioc uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura Cadou:

Se bat bine cele 2 fileuri de muschi de vitel, se ung cu putin ulei de masline.Se curata legumele si se taie toate cubulete.Se calesc in 4 linguri de ulei incinse in wok.Spre sfarsit adaugam  niste rosii uscate si busuioc, (condiment Kotanyi)Apoi se pune in mijlocul fiecarui file amestecul calit si se ruleaza intai marginile lungi spre interior, apoi si capete se aduc unul peste altul ca un pachetel.Se infasoara apoi in hartie de copt si se pune in tava la cuptorul preincins.Deasupra puteti pune ramurici de cimbru si rozmarin, ardei iute si ce va mai place.Se lasa sa se rumeneasca cam 40 de minute la foc potrivit.

Apoi se scot pachetelele, se desface hartia si se servesc ca un cadou infasurate in suvite de praz lungi inmuiate la aburi si legate cu fundita.Se pun alaturi perje inmuiate putin in apa cu putin rom/coniac, rosii cherry si cartofi fundite copti la tava.(Se taie cartofii felii si apoi in diverse forme festive, stelute, fundite, braduti , cum va place.Se pun in tava cu putin ulei si apoi se vor servi ca garnitura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura Cadou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

30.04.2010, 17:53

multumesc ,baiatul meu cand era mic zice ,, babitza ''

epurasha2bb 1

30.04.2010, 18:12

si a mea a mare mai poceste cateva cuvinte,uneori credca face intentionat sa radem noi!zice cociolata, magaliga si la foarfeca -foacasa, dar acum zice bine ca am corectat-o !

izulika 1

01.05.2010, 12:22

ce veverita norocoasa... ce are langa ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Beef Bourguignon