Ardei umpluti ''jumi-juma''

de epurasha2bb in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2010 | 4953 vizualizari

 

fiindca mi-a facut pofta reteta Mayei...si fiindca trebuia sa-mi incerc craticioara cea noua castigata...iata ce am facut!

 

INGREDIENTE

  • 350 carne tocata amestec de porc cu vita
  • 1 cescuta de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa uscata potrivita
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 graunti de usturoi
  • 5 ardei galbeni grasi potriviti
  • 3 rosii potrivite
  • 3 linguri bulion
  • marar si patrunjel verde
  • 1 cutie branza topita cu smantana
  • cateva linguri de smantana
  • optional 1 ou

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti ''jumi-juma'':

Se spala toate legumele.Morcovul de curata de coaja si se da pe razatoarea mica.Ceapa se curata de foile exterioare si se toaca marunt cu cutitul , la fel si usturoiul.Ardeilor li se taie un capacel cu un cutitas ascutit la varf si se indeparteaza semintele din interior.Se cresteaza cu varful cutitasului un mic orificiu in fundul ardeilor.Ardeii se lasa o parte intregi si o parte se taie jumatati cu codite cu tot.Se taie capace si la rosii si se golesc de continut cu o lingurita.Continutul il vom folosi la sos deci nu se arunca ci se pastreaza intr-un castronel.

Calim in putin ulei incins ceapa tocata, morcovul ras si apoi adaugam si usturoiul si carnea tocata.Amestecam si cand e aproape gata adaugam si orezul fiert separat si mai calim putin.Adaugam sare, piper si un praf de curry.Apoi dam cratita deoparte sa se raceasca.Cand s-a racit putin adaugam si branza topita/oul batut(eu am facut jumate cu ou si jumate cu branza in 2 castronele diferite).Adaugam si verdeata tocata bine.Amestecam bine de tot.Apoi umplem ardeii si rosiile.

Asezam pe fundul unei craticioare.Facem un sosulet din miezul de rosii ramas cu putin bulion si condimente, o frunza de dafin si o lingurade ulei.Adaugam zeama in care am fiert orezul.Turnam sosuletul peste ardeii si rosiile noastre.Bagam la cuptor sa se  rumeneasca bine si servim cu smanatana si cu verdeata alaturi!

Pofta buna! mie mi-au placut foarte mult facuti as jumatati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti ''jumi-juma''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de miel